StoryEditorOCM

Dario Šimić: Navijači, smirite se! Ojačat ćemo Dinamo

Piše Davorin Olivari/SN
13. srpnja 2023. - 23:33

U ekskluzivnom razgovoru za Sportske novosti, Dario Šimić detaljno se osvrnuo na prijelazni rok koji traje i u kojem Dinamo želi izgraditi još jaču momčad za novu sezonu.

Kod navijača i javnosti stvorio se dojam da Dinamo ne radi dobro u ovom prijelaznom roku. Niste doveli niti jedno pojačanje, došao je samo Maxime Bernauer iz francuske druge lige. Je li negdje zapelo u ljetnom mercatu ili Dinamo sad kreće u kupovinu igrača?

- Očekivanja su uvijek velika, ali prijelazni rok je tek krenuo. Da, imali smo neke igrače koji su bili blizu dolaska, ali, eto, nažalost ili na sreću nije se ostvarilo. Vrijeme će pokazati je li to bilo dobro ili nije. Imamo i dalje dugačku listu igrača koje želimo i ovim putem želim umiriti sve navijače koji se brinu oko toga. Ojačat ćemo Dinamo, ali ne na način da nas netko iskorištava i traži prevelik novac, već ćemo se potruditi pronaći prave igrače koji mogu zadovoljiti sve što je potrebno da bi bili pojačanje za nas, a opet da nas financijski ne opterete.

Bernauer za sada nije pokazao da je pojačanje ili vi imate drukčiji dojam?

- Smiješno je o tome govoriti nakon svega par tjedana. Bio sam igrač i znam koliko je zahtjevno prilagoditi se na novu momčad i novu sredinu. Uvjeren sam da će Max pokazati zašto je doveden u Dinamo i da će to opravdati, samo mu treba vremena. Još nije odigrao niti službenu utakmicu za naš klub.

Igor Bišćan stalno vapi za pojačanjima, on kaže da mu trebaju dva-tri igrača, hoćete li mu ih dovesti? Što vi mislite, koliko Dinamu treba pojačanja?

- U svakodnevnom smo kontaktu s Igorom. Zajedno gledamo i tražimo najbolja rješenja za nas. Evo, konkretno, Max je bio njegov izbor i osigurali smo mu ga. Sve radimo zajednički i zajedno donosimo odluke koje smatramo da su najbolje za naš klub. Prijelazni rok traje do početka rujna i ima dovoljno vremena za sve.

Stalno se priča o mogućoj prodaji četiri reprezentativca Livakovića, Petkovića, Ivanušeca i Josipa Šutala? Je li za njih došla bilo koja službena pismena ili usmena ponuda? Je li istina da ste odbili ponude Fenerbahčea za Livakovića i Feyenoorda za Ivanušeca? Hoćete li prodati nekoga od ove četvorice? Je li vas kontaktirao Trabzonspor za Petkovića?

- Mogu samo reći da se puno više piše i priča nego što je zapravo istina. Interesa svakako ima. Konkretno, stigla je ponuda za Livakovića od Fenera koju smo odbili, ali nikakve druge službene ponude Dinamo još nije primio. Uz Livakovića, najveći interes je za Lukom Ivanušecom koji je imao sjajnu polusezonu iza sebe. Tu su naravno Petković i Šutalo za koje također imamo veliki interes. Svi znamo koje kvalitete obojica imaju, a za Šutala sam uvjeren da će biti jedan od naših najvećih izlaznih transfera. Nije tajna da i nama odgovara da ostanu u klubu što duže. Pogotovo na startu sezone kada nas očekuju dvoboji na dva fronta.

Hoćete li moći zadržati te ili neke od tih najvećih zvijezda do kraja kvalifikacija za Ligu prvaka?

- Prioritet je Europa i učinit ćemo sve u našoj moći da ukoliko do transfera i dođe, da se oni realiziraju što kasnije.

Spominjala su se mnoga imena koja su na radaru Dinama? Je li netko od njih blizu? Tko? Je li najbliži Japanac Kaneko, kako stoje stvari s Urugvajcem Satrianom, imate li bar neko ime koje može razveseliti Dinamove navijače?

- Imamo listu igrača koji su nam zanimljivi. Tržište se mijenja iz dana u dan. Netko je bliže, netko je dalje... Neću previše o konkretnim imenima jer je već i sada izašlo previše imena u javnosti. Neka točna, neka netočna... Zadržat ću za sebe taj dio, ali svakako će ti igrači biti pojačanje za Dinamo. Važno nam je također da igrač koji dolazi bude svjestan da dolazi u Dinamo i da to cijeni jer znamo koliko je Dinamo dobar klub za svakog mladog igrača.

Zašto niste vratili Mislava Oršića koji je u svom intervjuu kazao da se htio vratiti u Maksimir, ali da Dinamo nije bio konkretan?

- Postojala je obostrana želja za povratkom Mislava, ali u ovom trenutku financijski ipak nismo uspjeli realizirati taj povratak.

Zašto niste potpisali nove ugovore s Livakovićem i Petkovićem, jesu li tražili previše?

- I Livi i Petko imaju još godinu dana ugovora s nama i imamo vremena za razgovore oko produljenja. Naravno o tome ovisi kako će završiti i prijelazni rok jer nije tajna da postoji interes za obojicu.

Biste li s njima potpisali da smanje potraživanja?

- Mislim da bi svaki klub bio sretan da može zadržati takva dva sjajna igrača.

Prvi ciljevi su Liga prvaka i prvo mjesto u prvenstvu

Je li igranje u skupini Lige prvaka ono što želite?

- Naravno da je. Znaju se naši ciljevi i ne bježimo od toga. Nije neuspjeh igrati Europsku ligu, ali svakako je prvi cilj kao i svake godine Liga prvaka.

Sljedeće sezone Dinamo bi mogao izravno u Ligu prvaka, pa je ove sezone imperativ osvojiti naslov prvaka u HNL-u. Ovo je vjerojatno najvažnija sezona Dinama. Jesu li svi u klubu toga svjesni?

- Naravno da smo svjesni. Prvo mjesto u domaćem natjecanju je uvijek glavni i primarni cilj kluba svake sezone. Tako naravno i ove godine s tim da je ovoga puta motivacija još i veća s obzirom na moguću nagradu igranja Lige prvaka bez kvalifikacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 00:18