StoryEditorOCM
Domaći nogometbilo je pogrešaka

Skomina iskritizirao Pajača zbog njegove predstave u maksimirskom derbiju: ‘Nikad to ne bih dosudio‘

Piše Sport SD
16. rujna 2024. - 21:10

Bivši slovenski sudac Damir Skomina u tportal sudačkoj analizi na MAXSportu komentirao je sporne situacije iz šestog kola SuperSport HNL-a.

Skomina se prvo osvrnuo na derbi Dinama i Hajduka (0:1) i situaciju kada je Igor Pajač svirao prekršaj na Dinamovom golmanu Ivanu Nevistiću iako je Nevistića srušio njegov suigrač.

- Sudac je svirao prije udarca, a to je problem jer da je postignut gol... Kad sviraš prekršaj, moraš biti siguran i više od 100 posto, ali opet imaš vremena sačekati par sekundi da se odvije akcija. Ovdje nema prekršaja. Sudac je morao sačekati akciju do kraja i donijeti odluku. Tako bi omogućio da se i VAR uključi - rekao je Skomina.

Pogreška je i situacija kada je dosuđeno zaleđe Marku Livaji.

- Vidimo da on nije u zaleđu, ali mora mu se dati karton zbog ove reakcije. Bila bi katastrofa da je Livaja išao sam prema golu i da je označeno ovakvo zaleđe.

Ismael Diallo je dobio dva žuta kartona...

- Prekršaj je grub i zasluženo je dobio žuti karton. Trebao je biti sviran i prekršaj. Drugi žuti karton... To nikad ne bih dosudio. Da je situacija za prvi karton, razmislio bih još. Međutim, za isključujući karton?! Ovdje može karton biti samo zbog obećavajuće situacije, a to ovdje nije slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 21:26