StoryEditorOCM
Domaći nogometsporazumno

Bivši hajdukovac odlazi s klupe Zadra: ‘Volim ovaj grad i navijač sam, ali došlo je vrijeme za rastanak‘

Piše Sport SD
27. lipnja 2023. - 08:42

Dragan Blatnjak od ponedjeljka više nije trener prve momčadi HNK Zadar - objavljeno je na službenoj stranici kluba, priopćenje prenosimo u cijelosti.

Sporazumni raskid ugovora s trenerom seniora dogovoren je na Stanovima uz srdačni stisak ruku te zahvale Blatnjaku za odrađeni posao na travnjaku i tri i pol godine rada u Zadru. Blatnjak je bez sumnje na Stanovima ostavio dubok trag, pa iako će zbog neuspjeha u kvalifikacijama za popunu SuperSport Druge lige dosadašnji zadarski head coach nastaviti s radom u nekoj drugoj nogometnoj sredini, vrata na Stanovima ostala su otvorena.

– Žao mi je što nismo uspjeli u kvalifikacijama, odnosno što nismo ostvariti naš glavni cilj, pa je u sportu onda rastanak neminovan. No proveo sam divne tri i pol godine. Osjećam ponos zbog svega učinjenog i činjenice da sam dao cijelog sebe. Došao sam s namjerom da pomognem HNK-u u kojemu sam od prvog dana. Prošli smo dosta toga, ali došlo je vrijeme da krenem svojim putem – kaže Blatnjak.

Zadar je proljetnu trećeligašku polusezonu pod njegovom rukom na Stanovima igrao lepršavo s idejom kreiranja igre, kontrole dubine i širine prostora te stvaranja prilika, ali je na gostovanjima ostao nedorečen. To je na koncu presudilo u borbi sa Zagorom, a uz faktor sportske (ne)sreće, bilo je možda odlučujuće i u dvije kvalifikacijske utakmice s Karlovcem 1919. Pored toga, Blatnjak je dosljedno i hrabro promovirao desetak juniora i kadeta na ligaškim utakmicama, čime je u budućoj selekciji olakšao posao svom nasljedniku.

– Klub je dobar, zdrav je, ljudi koji ga vode rade dobar posao. Uvijek ću biti dio Zadra i uvijek na raspolaganju Klubu. Volim ovaj grad i navijač sam Zadra, ali ovo je bio trenutak u kojemu smo Klub i ja osjetili da je vrijeme za rastanak. Zaista želim da Zadar što prije dođe na mjesto koje zaslužuje, a to je viši rang. Siguran sam da će to vrlo brzo netko ostvariti. U to nema nikakve sumnje – poruka je trenera Blatnjaka s kojim se Zadar džentlmenski rastao, onako kako to priliči nakon tri i pol godine lijepe suradnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 22:07