StoryEditorOCM
Domaći nogometbirajmo zajedno

ANKETA Pomozite Daliću da pronađe najbolji grad za Livajinu ‘rehabilitaciju‘, je li to Zagreb, Livno, Međugorje...

Piše Pero Smolčić
22. kolovoza 2023. - 08:48

Loš dan, baš loš dan za hrvatski nogomet. Dan kada su odnosi na relaciji HNS - Hajduk/Split/Dalmacija vraćeni nekoliko godina unazad. I zapravo je nevjerojatno da ikome treba objašnjavati kako se pogriješilo, ali treba.

Ljudi na ozbiljnim funkcijama bi trebali imati moć sagledavanja šire slike. Ne gledati stvari samo iz svoje perspektive i perspektive svog okruženja. 

Zamislite da ste Hajdukov ‘navijač vulgaris‘. Ispali ste iz Europe, ali u prvenstvu ide baš dobro. Hajduk djeluje kao da bi mogao do titule. Rudeš je lagano apsolviran, četiri kola - četiri pobjede.

Jedino što je zabrinulo navijače Hajduka jest raniji izlazak iz igre Najvećeg. On je ipak najbolji igrač lige, ne po emocijama navijača ‘bijelih‘, nego i službeno. Srećom, pokazalo se da se radi tek o grčevima, Najveći će biti spreman već u idućem kolu protiv Varaždina.

Uglavnom, srce vam je na mjestu, a Hajduk naspram Dinama djeluje ozbiljan, posložen klub.

A onda - hladan tuš. Objavljen je popis reprezentativaca za predstojeće utakmice Hrvatske s Latvijom na Rujevici 8. rujna te u Jerevanu kod Armenije tri dana kasnije. 

Dvije su svari za ‘navijača vulgaris‘ bolnije od same činjenice da Najveći neće zabiti dva gola Latviji te izboriti penal protiv Armenije. Prvo, odluka je lansirana bez objašnjenja, a drugo, kad je pod pritiskom javnosti objašnjenje iz usta Zlatka Dalića stiglo, bolje da nije.

On je ‘urbi et orbi‘ pojasnio da je zapravo u strahu od novih incidenata u Rijeci, a gdje je Nepozvani  ‘crvena krpa‘ nakon incidenta s navijačima koji su ga provocirali u lipnju, odlučio da je bolje ne dovoditi se u potencijalnu novu opasnost. Stavio je Rijeku, šačicu provokatora iz Rijeke točnije, ispred Hajduka, Splita, Dalmacije.

Ali kao, vrata su mu otvorena. Pa evo, ovom prilikom, pomozite Daliću da izabere grad u kojemu bi, po vašem mišljenju, bilo najbolje da Najvećem ipak da priliku da se ‘rehabilitira‘, ali uzmite u obzir i emocije lokalnih nogometnih fanatika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 16:32