StoryEditorOCM
Split‘DARUJMO SVJETLO‘

Učenici Turističko-ugostiteljske škole pokazali svoje znanje na donatorskoj večeri: bili su zaduženi za pripremu hrane

Piše Split SD
14. prosinca 2023. - 14:24

Rezultati projekta FitSplit mogli su se vidjeti i na donatorskoj večeri "Darujmo svjetlo" koja je srijedu, na blagdan sv. Lucije, održana na trgu ispred Prime 3 u Splitu.

Turističko-ugostiteljska škola Split, koja je nositelj projekta, priredila je donatorsku večer za Udrugu roditelja djece oboljelih i liječenih od malignih bolesti "Sanus", u suorganizaciji s Gradskim kotarom Split 3, Udrugom građana Moj Split 3, Obrtničkom komorom Splitsko-dalmatinske županije i Turističkom zajednicom grada Splita.

U suradnji s brojnim partnerima pripremljen je bogat i raznolik program za sve uzraste. Najmlađe su tijekom cijele večeri animirale izvedbe plesnih skupina Clique, DNF i Čarobnih animatora. I ljubitelji oldtimera i baštine okupljeni u projektu Oldtimer Promo Tour rado su se odazvali pozivu. Nekoliko prigodno ukrašenih oldtimera izazvalo je opće oduševljenje svih okupljenih, osobito najmlađih. Upravo u trenutku kada je na trgu ispred Prime 3 počeo padati snijeg, ovi rijetki i nesvakidašnji automobili do pozornice su doveli Snješka velikog srca - Olafa, Elzu, Djeda Božićnjaka i rasplesanog HIP Hop zeca naoružane hrpama slatkiša.

Za odličnu atmosferu, uz već spomenute plesne skupine, pobrinuli su se DJ Dado, Petra Roško, Krešo Bengalka i Žuvi, te omiljena radijska voditeljica Edita Lučič Jelić koja je uz suradnju u organizaciji bila zadužena i za vođenje programa, dok se za stvaranje uspomena na ovaj dan pun radosti za male posjetitelje, pobrinuo fotograf Bogdan Klarić.

Ovoj humanoj manifestaciji kroz donacije za lutrije priključili su se Sveučilišna galerija te brojni pojedinci i gospodarstvenici. Obrtnička komora SDŽ sufinancirala je nabavu namirnica, Roto dinamics je osigurao piće najmlađim posjetiteljima, Slovarica d.o.o. zaslužna je za 15 metarski svijetleći slogan "Darujmo svjetlo", a putnička agencija F-tours za glavnu nagradu na lutriji- putovanje u Veneciju za dvije osobe.

Uz potpisani dres Roka Lenija Ukića, najveći iznos na aukciji dobio je potpisani dres Rokasa Pukštasa. Sva sredstva prikupljena od bogate lutrije i aukcije bit će uplaćena na račun udruge "Sanus".

Inicijativa za organizaciju ove manifestacije krenula je od dožupana Stipe Čogelje. Cilj je bio upravo na blagdan svete Lucije donijeti svjetlo štićenicima udruge "Sanus" koja više od 30 godina djeluje sa sjedištem na adresi Ruđera Boškovića, a na sveopće zadovoljstvo lokalne zajednice, osobito onih najmlađih.

- Kako ovakve manifestacije našim učenicima uz razvijanje poduzetničkih kompetencija usađuju i neophodne ljudske vrijednosti i želju za pomaganje onima kojima je pomoć najpotrebnija, uvijek se spremno odazivamo na ovakve inicijative - rekao je ravnatelj Turističko- ugostiteljske škole Ivo Bilić.

U šarolikom timu koji je zajedno sagradio Snješka velikog srca uz kotarske vijećnike našli su se i nastavnici kuharstva Ivan Romac i Nikolina Nikolla te 20-ak učenica i učenika koji su bili zaduženi za pripremanje i posluživanje hrane i prodaju lutrija i tako još jedan put dobili priliku pokazati svoje vještine usavršene kroz projekt uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, popularno zvanog FitSplit.

- Ovom inicijativom potvrđeno je kako je završna konferencija projekta, održana krajem studenog, bila tek početak jednog novog pristupa strukovnom obrazovanju kojeg provodimo, a koji se zasniva na suradnji sa partnerima iz gospodarstva i lokalnom zajednicom - kazala je Andrea Bilandžić, voditeljica promocije strukovnih zanimanja i rada RCK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 01:57