StoryEditorOCM
SplitBROJNE AKTIVNOSTI

Učenici splitske Zdravstvene škole obilježili svoj dan; vježbali, pripremali zdrave smoothije, mjerili tlak i šećer...

Piše Split SD
15. svibnja 2023. - 16:53

Zdravstvena škola u Splitu obilježila je u petak svoj dan koji je ujedno i međunarodni dan sestrinstva nizom aktivnosti koje su pripremili članovi projekta "Zdravlje u Zdravstvenoj", kao i stručne nastavnice u smjeru medicinska sestra/tehničar općeg smjera.

Projekt "Zdravlje u Zdravstvenoj" se provodi u sklopu školskog preventivnog programa tijekom cijele nastavne godine. Cilj projekta je unapređenje kvalitete života učenika Zdravstvene škole, kao i podizanje svijesti učenika o važnosti kako tjelesnog, tako i mentalnog zdravlja.

image
Privatni album

U projektu je sudjelovalo 11 nastavnika i 59 učenika, budućih zdravstvenih djelatnika koji su rado savjetovali i podijelili znanja svojim mlađim kolegama.

Kroz predavanja i radionice koje smo proveli u našim prvim, drugim i trećim razredima obuhvatili smo različite teme: štetnost pušenja, prekomjerno korištenje elektronskih uređaja, stres u školi, prevencija nasilja, alkoholizam kod mladih, pravilna prehrana i važnost redovite tjelovježbe.

image
Privatni album

- Jednu divnu priču smo zaokružili obilježavanjem Dana škole u suradnji s udrugom "Zdravi dan" gdje smo tijekom cijelog tjedna nazvanog Tjedan zdravlja imali zanimljive i korisne aktivnosti koje smo započeli tjelovježbom u školskom dvorištu, nastavili pripremom zdravih smoothija i javnozdravstvenom akcijom u kojoj su naši učenici smjera medicinska sestra/tehničar općeg smjera zainteresiranima mjerili krvni tlak i razinu glukoze u krvi te metabolički status koji su mjerile nutricionistkinje Lea Šošo i Ružica Vukadin iz udruge "Zdravi dan".

Završili smo zanimljivim i inspirativnim predavanjima Marjane Milanović, dr.med., spec. psihijatrije "Mentalno zdravlje mladih iz oka psihijatra" i Tina Vegara, dipl. kineziologa "Olimpijska medalja – lice i naličje puta do Olimpa", kojima smo još jednom htjeli naglasiti i istaknuti važnost prevencije i brige o svom zdravlju - navodi dr. Katija Biskupović iz Zdravstene škole.

Stručne nastavnice s učenicima 3.,4. i 5. razreda smjer medicinska sestra/tehničar općeg smjera održali su javnozdravstvenu akciju na Splitu 3 u sklopu koje su učenici građanima mjerili krvni tlak, glukozu u krvi, indeks tjelesne mase, te ih educirali o sprječavanju nastanka bolesti zdravim stilom života. Također su promovirali svoju struku i važnu ulogu medicinske sestre u zdravstvenom timu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 13:04