StoryEditorOCM
SplitHO, HO, HO

Treća sreća najveća: Split će imati Advent na Prokurativama i Mertojaku, poznato i tko je ponudio najviše na natječaju

Piše Mirela Goreta
16. studenog 2023. - 15:43

Konačno je poznato tko će u Splitu organizirati zabavu na otvorenom tijekom Adventa u dvjema ugostiteljsko-zabavnim zonama na Prokurativama i Mertojaku. Nakon što se nitko nije javio na prva dva javna poziva gradske tvrtke "Žnjan", u trećem krugu pristigle se ukupno tri ponude - dvije za zonu Prokurative i jedna za Mertojak.

Advent na trgu u centru grada će, doznajemo, organizirati ista ekipa kao i lani - ponuda tvrtke "Like eat" s adresom u Kaštel Sućurcu u iznosu od 38.111 eura bez PDV-a (47.638,75 eura s PDV-om) bila je viša od one splitskog ugostiteljskog obrta "Modesti", koji je ponudio iznos od 35.000 eura bez PDV-a (43.750,00 eura s PDV-om).

Kako je za zonu Mertojak stigla svega jedna ponuda, ona splitske tvrtke "Idea creativa" u iznosu od 5.120 eura bez PDV-a (6.400,00 eura s PDV-om), ista je i prihvaćena.

Nakon što ugostitelji isprva nisu reagirali na dva javna poziva za organizaciju zabavnih događanja tijekom Adventa u gradskoj tvrtki "Žnjan" su, između ostalih, mijenjali ključne, financijske stavke kako bi privukli zainteresirane ponuditelje.

Početni iznos godišnje zakupnine za Prokurative prvotno je iznosio 50.000 eura plus PDV, pa je u drugom javnom pozivu završio na svoti od 40.000 eura plus PDV. U trećem krugu početni iznos godišnje zakupnine postao je drastično niži - za cijelu zonu tražilo se 20.000 eura uvećano za iznos PDV-a.

U zoni Prokurative prethodno se, doduše, davala mogućnost postavljanja do deset montažnih ili trgovačkih objekata površine do 15 metara kvadratnih ili postavljanje do najviše 10 vanjskih šankova, a sada ih, prema uvjetima trećeg kruga, ukupno ne smije biti više od šest.

Uvedene su još neke novine, pa će tako Grad organizatoru na Prokurativama sufinancirati dio programa u minimalnom iznosu od 7.000 eura, a još će k tome snositi troškove priključka i potrošnje električne energije.

Što se tiče komercijalno-zabavne zone u parku na Mertojaku Grad Split po novome sufinancira dio programa u minimalnom iznosu od 15 tisuća eura. Organizatoru je također spreman podmiriti troškove priključka i potrošnje električne energije. Početni iznos zakupnine za cijelu zonu ostao je isti i iznosi 3.000 eura uvećan za iznos PDV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 06:34