StoryEditorOCM
Splitne bi gospa

Treba li u ovaj splitski kvart poslati edukatore da nauči ljude kako se otvaraju novi kontejneri? Oni uporno po svome...

Piše A. P.
18. kolovoza 2023. - 12:32

Na Sućidru na parkingu uz Ulicu Sućidar su odnedavno u funkciji polupodzemni kontejneri. Glavna prednost polupodzemnog spremnika je što mijenja čak pet klasičnih kontejnera, a njihovom ugradnjom smanjuju se neugodni mirisi i neurednost površina.

Zvuči idilično, ali džabe je to kad građani ne prihvaćaju promjene. Tako pojedinci ispod ambulante još uvijek ostavljaju svoj otpad u ograđenom djelu gdje su donedavno stali obični kontejneri. Novi spremnici su udaljeni svega 30-ak metara od te lokacije, ali izgleda teško je prošetati. 

image
Čitatelj

- Slike prikazuju s jedne strane očito potpunu nebrigu građana o pravilnom odlaganju otpada i nekulturu, a s druge strane nebrigu grada što napraviti s prostorom koji se do dolaska polupodzemnih kontejnera udaljenih 30 metara dalje koristio za klasične kontejnere kojih više nema.

Ovako je ostao prazan prostor i ružna navika svih koji na ovom potezu prolaze kako bi izbacili svoj otpad onako usput. Ne radi se samo o stanarima ovog kvarta nego i stanarima koji dolaze iz drugih kvartova jer nitko ne voli vidjeti smeće pred svojim vratima - napisao nam je čitatelj koji nam je poslao i fotografije. 

image
Čitatelj
image
Čitatelj
image
Čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 21:17