stdClass Object ( [id] => 1264375 [title] => Splitski rukometni klub ne da Gradu poznati stadion: ‘Pozivaju se na ništavan ugovor, imamo sve dokaze, legalni smo!‘ [alias] => splitski-rukometni-klub-ne-da-gradu-poznati-stadion-pozivaju-se-na-nistavan-ugovor-imamo-sve-dokaze-legalni-smo [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Čuveno igralište u Vukovarskoj ulici na kojem se gotovo 30 godina igra "Torcida kup", već je neko vrijeme predmet imovinsko-pravnog spora koji je aktualiziran dolaskom ove garniture gradske vlasti.

Igralište koje je poznato po malom balunu, ustvari se "službeno" naziva rukometnim stadionom u Washingtonovoj ulici. Imovinsko-pravni problem leži u tome što Grad sportsku i prateću infrastrukturu prisvaja sebi, a Rukometni klub (RK) Split tvrdi da je igralište pokraj Osnovne škole Manuš njihovo.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

U svibnju prošle godine Banovina je zatražila od RK Split da im predaju taj sportski objekt, što vodstvo kluba nema namjeru napraviti.

- RK Split je u posjedu dokumenata koji datiraju još od 1964. godine, a među brojnim dokazima nalazi se i dozvola za gradnju. RK je izvorno stekao pravo korištenja koje se po važećem Zakonu o vlasništvu pretvara u pravo vlasništva, uz to je i jedini investitor, isplatitili su bivše vlasnike i zakoniti smo nesmetani posjednik, kao i vlasnik spornih površina - rekao je Goran Bučević, predsjednik RK Split.

Navodi i kako je ugovor na koji se Grad poziva ništavan jer ga je potpisala osoba koja za to nije bila ovlaštena.

- Već smo Banovini priložili dokaze da je tada ovlaštena osoba za zastupanje bila Ozren Matijašević, bivši predsjednik Kluba, a u potpisu se jasno vidi prezime potpuno druge osobe. Umjesto Matijašević piše Buzančić. Dakle, između RK-a i Grada ne postoji ugovor o korištenju infrastrukture.

---

image

Goran Bučević (prvi s lijeva)

Tom Dubravec/Cropix
---

Uz sve to, izvadak iz vlasničkog lista nakon pravnog spora jasno govori da je odbijen upis Grada Splita te je potvrđeno i upisano pravo korištenja RK Split. Ta presuda je pravomoćna - istaknuo je predsjednik koji je naglasio da nikad Klub nije polagao račune Gradu niti je sporni ugovor zaživio.

Osim što Banovina želi preuzeti upravljanje nad rukometnim stadionom, sporno im je i to što je Rukometni klub Split igralište dao u zakup tvrtki "Sun City Sport". Ugovor je potpisan na 15 godina.

- Tako smo postigli da se na ovaj teren vrati sport. Obnovila se gotovo sva kompletna infrastruktura, kao što je kanalizacija, svlačionice u koje se od 1968. godine nije investirala niti kuna, a imali smo probleme s curenjem vode i fekalija.

---

image

Svlačionica

Tom Dubravec/Cropix
---

Sve se to renoviralo i uložila su se značajna sredstva da se taj prostor vrati u funkciju. Inače, igralište ne može biti u funkciji rukometa kad se taj sport prebacio u dvorane - navodi prvi čovjek splitskog rukometnog kluba koji je, veli, zatekao klub pred likvidacijom i dugom od dva milijuna i 700 tisuća kuna.

- Uspjeli smo postići sklapanje predstečajne nagodbe te smo vratili preko dva milijuna i 300 tisuća kuna duga. A da bi se vratio dug, morali smo devastiranu klupsku infrastrukturu dovesti u funkciju.

Zato smo sklopili ugovor o zakupu terena kako bi klub ostvario prihode i da i se tim sredstvima vratili dugovi te uložili u infrastrukturu - objasnio je Bučević. Još jednom je naglasio kako je rukomet odavno postao dvoranski sport, a sve generacije djece treniraju u maloj i velikoj dvorani Gripe, dok su najmlađi uzrasti i u školskim dvoranama, zbog prebukiranosti termina na Gripama.

---

image

Tuševi u svlačionici
 

Tom Dubravec/Cropix
---

Sve ove informacije htio je javno iznijeti nakon što se na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća poteglo pitanje preuzimanja rukometnog stadiona od strane Grada.

- Premda je ugovorom igralište trebalo biti korišteno za razvoj rukometa, trenutno se igralište koristi za mali nogomet te je postavljena umjetna trava. Tamo su se smjestila dva terena za cageball, a dva popratna terena daju se protivno ugovoru u podzakup za autopraonicu, caffe bar, restoran "Babilon" te parkiralište rent a cara - utvrdio je vijećnik Centra Ante Alujević, a zanimalo ga je što grad poduzima po pitanju vlasništva.

Mario Negotić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti je potvrdio da ga Rukometni klub Split neovlašteno koristi i to, kako je rekao, na najgori mogući način.

- Tamo nema sporta u najmanjoj mjeri već su cijeli prostor upotrijebili za druge djelatnosti, kao što je iznajmljivanje, servis motocikala, kafiće, restorane… Oni su nama odgovorili da naš dopis uopće ne prihvaćaju i ne priznaju s obzirom na to da Grad Split nije vlasnik. Sad smo na sudu...

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Mi kao Grad nismo u 100-postotnom udjelu upisani kao vlasnici, ali imamo pravo na to potraživanje. Od 1996. godine kada smo tražili da se svi sportski objekti upišu na vlasništvo Grada, napravljena je greška jer tada nisu bile upisane i pojedine čestice zemljišta te zbog toga upis nije prošao. Od tada do danas se situacija nije promijenila, međutim naša pravna služba iz odsjeka za sport to redovito vodi - rekao je Negotić te ponudio dva rješenja: deložacija i postavljanje zaštitara ili čekati da se spor pravno riješi.

Dogradonačelnik Bojan Ivošević smatra kako je upravo ugovor - koji RK Split osporava - pravni temelj kojim se priznalo da je sporna infrastruktura u vlasništvu Grada. Na takvu izjavu reagirao je zakupac, tvrtka "Sun City Sport" i Rukometni klub Split.

- Zbog sudskog spora kojeg vode s rukometnim klubom nisam mislio da će Grad ikad javno priznati moj ugovor te koliko je dobrobiti za građane donio - od uređenja vanjskog i unutarnjeg prostora, sportskih aktivnost za školu Manuš koja ga koristi bez naknade, svakodnevnih organiziranih treninga za djecu...

---

image

Autopraonica i servis motora

Tom Dubravec/Cropix
---

Preko tisuću naših sugrađana imaju mogućnost rekreacije kroz ligu koju organiziramo. Na tom prostoru se održavaju rođendani na otvorenom uz paintball te raze druge sportske aktivnosti - nabrojio je Hrvoje Puljić, zakupac prostora koji od 2018. koristi igralište i svlačionice, površine i ugostiteljski objekt u blizini. Tvrdi da je na sjednici Gradskog vijeća prvi put čuo za sporni ugovor između Grada i RK Split.

- Da im olakšam posao, ako se uskoro ne definira stanje između Grada i RK Split, i ako ne dobijem potvrdu da će se moj postojeći ugovor ispoštovati bez obzira na ishod sporta, neće mi preostati druga opcija nego ugasiti sport i ugostiteljstvo, te za prostor koji plaćam najam koristiti bez ulaska u nove investicije, sve do iseljenja.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Da bismo nastavili raditi, potrebna je nova trava, reflektori, mekani zidovi, ali s obzirom na ove napade, ipak nisam tolika budala da ulazim u te investicije - rekao je Puljić i naglasio kako vjerojatno nikome nije u interesu da sve propada ili je zapušteno dok traje spor oko vlasništva.

- U ugovoru stoji da sva ulaganja u prostor nakon isteka najma ostaju, a cijena se ne mijenja bez obzira na količinu ulaganja - poručio je zakupac "Sun City Split" kojem je ugovorom o zakupu dozvoljeno i davanje određenih prostora u podnajam, što objašnjava i druge djelatnosti na toj lokaciji poput autopraone i servisa motocikala.

Puljić je naglasio kako on neće nikome stajati na putu u rješavanju spora s Gradom.

- Zakupac "Sun City" se obvezao uložiti značajna sredstva, a do sad se sigurno uložilo preko 800 tisuća kuna u infrastrukturu. Obvezali su se plaćati najam, a plaćali su ga i u doba kad je bila korona, premda se nije mogla održavati sportska aktivnost zbog restrikcija vezanih uz pandemiju.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Sredstva su utrošena, ne samo za vraćanje dugova, već i za tekuće troškove, financiranje opreme, trenera, putovanja… Od Splitskog saveza sportova smo dobili nešto više od 190 tisuća kuna na godišnjoj razini, a rashodi su nam prošle godine bili preko 700 tisuća kuna. Primjera radi, Rukometni klub Metković od svog grada dobiva preko 800 tisuća kuna - istaknuo je Bučević. Poručio je kako Grad nikad nije ulagao u taj prostor.

- Klub je ustrojen kao udruga građana, a imao sam želju da Grad uđe u vlasničku strukturu kluba, kao i u slučaju KK Splita. Imamo otvorene ruke za suradnju s Gradom Splitom oko imovinsko-pravnih pitanja, vlasništva kluba, kao i razvoja rukometa u Splitu.

Ideja nam je na tom prostoru jednog dana napraviti polivalentnu dvorana koja bi bila u funkciji Kluba i škole Manuš, koja nema svoju dvoranu. Ali, iz Grada moraju shvatiti da stvari nisu onakve kakvima se prezentiraju - zaključio je prvi čovjek RK Split.

---

Od Grada nismo dobili ugovor s RK Split

Grad nam nije poslao sporni ugovor s RK Split, iako smo to tražili.

Na naše pitanje jesu li upoznati s informacijom da je sporni ugovor potpisan od strane neovlaštene osobe, na što je Bučević više puta upozorio, odgovorili su da - nisu.

Pozvali su se na članak 88. stavak 1. Zakona o športu kojim je, vele, propisano je da športski objekti i druge nekretnine u društvenom vlasništvu na kojima pravo korištenja imaju športske organizacije i udruge ili druge pravne osobe (poduzeća, ustanove, radne organizacije) osnovane radi upravljanja športskim objektima, prelaze u vlasništvo gradova i općina na čijem se području nalaze.

- Razlog zbog čega redovnim zemljišno-knjižnim postupkom nismo upisali pravo stečenog vlasništva u zemljišnu knjigu leži u činjenici da u Odluci o preuzimanju nisu navedene katastarske čestice Rukometnog stadiona - odgovorili su iz Grada.

---

---

Hoće li ‘Športski objekti ‘upravljati stadionom?

Pitali smo Grad i tko bi preuzeo upravljanje nad objetkom u slučaju da dokažu vlasništvo.

- Hoće li upravljati Javna ustanova Športski objekti (JUŠO), Rukometni klub Split ili neka treća pravna osoba, mislimo da nije toliko važno. Nužno je da se Stadion koristi za razvoj rukometa i da bude u funkciji djece i mladeži kao istinska javna potreba u sportu.

Ako se nastavi komercijalizacija Rukometnog stadiona i ako sportski objekt ne služi razvoju rukometa već isključivo stvaranju profita, zakonska obveza Grada Splita kao jedinice lokalne samouprave bi bila raspisati javni natječaj i odabrati najboljeg ponuditelja s najboljom ponudom, a Rukometni klub Split ili bilo koja druga pravna osoba ne bi mogla upravljati sportskim objektom, već bi im samo preostala mogućnost prijave na javni natječaj zajedno s ostalim prijaviteljima.

Napominjemo da nam je istinska želja da se Rukometni stadion koristi s ciljem razvoja rukometa u Splitu te da se tu stvaraju nove generacije vrhunskih splitskih rukometaša.

S obzirom na navedeno i uvažavajući činjenicu da JUŠO ima veliko iskustvo u upravljanju kapitalnim sportskim objektima te da posjeduje financijske, ljudske, organizacijske i sve ostale potrebne resurse za upravljanje ovakvim vrijednim objektom, svakako bi trebalo razmisliti o mogućnosti da se ostalim objektima kojima upravlja Ustanova pridoda i Rukometni stadion - odgovorili su.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DRUGA STRANA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => DRUGA STRANA 2 0 8232 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-02-01 14:39:27 [created_by] => 3122 [created_by_alias] => Gabrijela Radanović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-02-13 11:40:53 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-02-13 11:40:53 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6057 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Splitski rukometni klub ne da Gradu poznati stadion: 'Pozivaju se na ništavan ugovor, imamo sve dokaze, legalni smo!' [metakey] => Rukometni klub Split, stadion , Vukovarska, Torcida kup, Hrvoje Puljić, Goran Bučević, Split [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233359.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/11718940.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233358.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233357.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233356.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233355.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233354.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233353.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233352.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233351.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233350.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233349.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233348.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/01\/24233347.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Goran Bu\u010devi\u0107 (prvi s lijeva)<\/p>","

Ugostiteljski objekt<\/p>","

Tu\u0161evi u svla\u010dionici
\n\u00a0<\/p>","

Svla\u010dionica<\/p>","","","","

Hrvoje Pulji\u0107<\/p>","","","

Autopraonica i servis motora<\/p>","","

Pogled s tribina<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["49:48","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1246","hd_24233359_1920.jpg":"1920x1080","k_24233359_1280.jpg":"1280x1280","k_24233359_1024.jpg":"1024x1024","k_24233359_640.jpg":"640x640","k_24233359_480.jpg":"480x480","k_24233359_340.jpg":"340x340","k_24233359_220.jpg":"220x220","o_24233359_1280.jpg":"1280x830","o_24233359_1024.jpg":"1024x664","o_24233359_640.jpg":"640x415","o_24233359_480.jpg":"480x311","o_24233359_340.jpg":"340x220","o_24233359_220.jpg":"220x142","h_24233359_1280.jpg":"1280x854","h_24233359_1024.jpg":"1024x683","h_24233359_640.jpg":"640x427","h_24233359_480.jpg":"480x320","h_24233359_340.jpg":"340x227","h_24233359_220.jpg":"220x147","pp_24233359_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233359_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233359_640.jpg":"640x814","pp_24233359_480.jpg":"480x611","pp_24233359_340.jpg":"340x432","pp_24233359_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1286","hd_11718940_1920.jpg":"1920x1080","k_11718940_1280.jpg":"1280x1280","k_11718940_1024.jpg":"1024x1024","k_11718940_640.jpg":"640x640","k_11718940_480.jpg":"480x480","k_11718940_340.jpg":"340x340","k_11718940_220.jpg":"220x220","o_11718940_1280.jpg":"1280x857","o_11718940_1024.jpg":"1024x685","o_11718940_640.jpg":"640x428","o_11718940_480.jpg":"480x321","o_11718940_340.jpg":"340x227","o_11718940_220.jpg":"220x147","h_11718940_1280.jpg":"1280x854","h_11718940_1024.jpg":"1024x683","h_11718940_640.jpg":"640x427","h_11718940_480.jpg":"480x320","h_11718940_340.jpg":"340x227","h_11718940_220.jpg":"220x147","pp_11718940_1280.jpg":"1280x1628","pp_11718940_1024.jpg":"1024x1303","pp_11718940_640.jpg":"640x814","pp_11718940_480.jpg":"480x611","pp_11718940_340.jpg":"340x432","pp_11718940_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1286","hd_24233358_1920.jpg":"1920x1080","k_24233358_1280.jpg":"1280x1280","k_24233358_1024.jpg":"1024x1024","k_24233358_640.jpg":"640x640","k_24233358_480.jpg":"480x480","k_24233358_340.jpg":"340x340","k_24233358_220.jpg":"220x220","o_24233358_1280.jpg":"1280x857","o_24233358_1024.jpg":"1024x685","o_24233358_640.jpg":"640x428","o_24233358_480.jpg":"480x321","o_24233358_340.jpg":"340x227","o_24233358_220.jpg":"220x147","h_24233358_1280.jpg":"1280x854","h_24233358_1024.jpg":"1024x683","h_24233358_640.jpg":"640x427","h_24233358_480.jpg":"480x320","h_24233358_340.jpg":"340x227","h_24233358_220.jpg":"220x147","pp_24233358_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233358_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233358_640.jpg":"640x814","pp_24233358_480.jpg":"480x611","pp_24233358_340.jpg":"340x432","pp_24233358_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1248","hd_24233357_1920.jpg":"1920x1080","k_24233357_1280.jpg":"1280x1280","k_24233357_1024.jpg":"1024x1024","k_24233357_640.jpg":"640x640","k_24233357_480.jpg":"480x480","k_24233357_340.jpg":"340x340","k_24233357_220.jpg":"220x220","o_24233357_1280.jpg":"1280x832","o_24233357_1024.jpg":"1024x665","o_24233357_640.jpg":"640x416","o_24233357_480.jpg":"480x312","o_24233357_340.jpg":"340x221","o_24233357_220.jpg":"220x143","h_24233357_1280.jpg":"1280x854","h_24233357_1024.jpg":"1024x683","h_24233357_640.jpg":"640x427","h_24233357_480.jpg":"480x320","h_24233357_340.jpg":"340x227","h_24233357_220.jpg":"220x147","pp_24233357_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233357_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233357_640.jpg":"640x814","pp_24233357_480.jpg":"480x611","pp_24233357_340.jpg":"340x432","pp_24233357_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1246","hd_24233356_1920.jpg":"1920x1080","k_24233356_1280.jpg":"1280x1280","k_24233356_1024.jpg":"1024x1024","k_24233356_640.jpg":"640x640","k_24233356_480.jpg":"480x480","k_24233356_340.jpg":"340x340","k_24233356_220.jpg":"220x220","o_24233356_1280.jpg":"1280x830","o_24233356_1024.jpg":"1024x664","o_24233356_640.jpg":"640x415","o_24233356_480.jpg":"480x311","o_24233356_340.jpg":"340x220","o_24233356_220.jpg":"220x142","h_24233356_1280.jpg":"1280x854","h_24233356_1024.jpg":"1024x683","h_24233356_640.jpg":"640x427","h_24233356_480.jpg":"480x320","h_24233356_340.jpg":"340x227","h_24233356_220.jpg":"220x147","pp_24233356_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233356_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233356_640.jpg":"640x814","pp_24233356_480.jpg":"480x611","pp_24233356_340.jpg":"340x432","pp_24233356_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24233355_1920.jpg":"1920x1080","k_24233355_1280.jpg":"1280x1280","k_24233355_1024.jpg":"1024x1024","k_24233355_640.jpg":"640x640","k_24233355_480.jpg":"480x480","k_24233355_340.jpg":"340x340","k_24233355_220.jpg":"220x220","o_24233355_1280.jpg":"1280x853","o_24233355_1024.jpg":"1024x682","o_24233355_640.jpg":"640x426","o_24233355_480.jpg":"480x320","o_24233355_340.jpg":"340x226","o_24233355_220.jpg":"220x146","h_24233355_1280.jpg":"1280x854","h_24233355_1024.jpg":"1024x683","h_24233355_640.jpg":"640x427","h_24233355_480.jpg":"480x320","h_24233355_340.jpg":"340x227","h_24233355_220.jpg":"220x147","pp_24233355_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233355_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233355_640.jpg":"640x814","pp_24233355_480.jpg":"480x611","pp_24233355_340.jpg":"340x432","pp_24233355_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1115","hd_24233354_1920.jpg":"1920x1080","k_24233354_1280.jpg":"1280x1280","k_24233354_1024.jpg":"1024x1024","k_24233354_640.jpg":"640x640","k_24233354_480.jpg":"480x480","k_24233354_340.jpg":"340x340","k_24233354_220.jpg":"220x220","o_24233354_1280.jpg":"1280x743","o_24233354_1024.jpg":"1024x594","o_24233354_640.jpg":"640x371","o_24233354_480.jpg":"480x278","o_24233354_340.jpg":"340x197","o_24233354_220.jpg":"220x127","h_24233354_1280.jpg":"1280x854","h_24233354_1024.jpg":"1024x683","h_24233354_640.jpg":"640x427","h_24233354_480.jpg":"480x320","h_24233354_340.jpg":"340x227","h_24233354_220.jpg":"220x147","pp_24233354_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233354_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233354_640.jpg":"640x814","pp_24233354_480.jpg":"480x611","pp_24233354_340.jpg":"340x432","pp_24233354_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1273","hd_24233353_1920.jpg":"1920x1080","k_24233353_1280.jpg":"1280x1280","k_24233353_1024.jpg":"1024x1024","k_24233353_640.jpg":"640x640","k_24233353_480.jpg":"480x480","k_24233353_340.jpg":"340x340","k_24233353_220.jpg":"220x220","o_24233353_1280.jpg":"1280x848","o_24233353_1024.jpg":"1024x678","o_24233353_640.jpg":"640x424","o_24233353_480.jpg":"480x318","o_24233353_340.jpg":"340x225","o_24233353_220.jpg":"220x145","h_24233353_1280.jpg":"1280x854","h_24233353_1024.jpg":"1024x683","h_24233353_640.jpg":"640x427","h_24233353_480.jpg":"480x320","h_24233353_340.jpg":"340x227","h_24233353_220.jpg":"220x147","pp_24233353_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233353_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233353_640.jpg":"640x814","pp_24233353_480.jpg":"480x611","pp_24233353_340.jpg":"340x432","pp_24233353_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1230","hd_24233352_1920.jpg":"1920x1080","k_24233352_1280.jpg":"1280x1280","k_24233352_1024.jpg":"1024x1024","k_24233352_640.jpg":"640x640","k_24233352_480.jpg":"480x480","k_24233352_340.jpg":"340x340","k_24233352_220.jpg":"220x220","o_24233352_1280.jpg":"1280x820","o_24233352_1024.jpg":"1024x656","o_24233352_640.jpg":"640x410","o_24233352_480.jpg":"480x307","o_24233352_340.jpg":"340x217","o_24233352_220.jpg":"220x140","h_24233352_1280.jpg":"1280x854","h_24233352_1024.jpg":"1024x683","h_24233352_640.jpg":"640x427","h_24233352_480.jpg":"480x320","h_24233352_340.jpg":"340x227","h_24233352_220.jpg":"220x147","pp_24233352_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233352_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233352_640.jpg":"640x814","pp_24233352_480.jpg":"480x611","pp_24233352_340.jpg":"340x432","pp_24233352_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1260","hd_24233351_1920.jpg":"1920x1080","k_24233351_1280.jpg":"1280x1280","k_24233351_1024.jpg":"1024x1024","k_24233351_640.jpg":"640x640","k_24233351_480.jpg":"480x480","k_24233351_340.jpg":"340x340","k_24233351_220.jpg":"220x220","o_24233351_1280.jpg":"1280x840","o_24233351_1024.jpg":"1024x672","o_24233351_640.jpg":"640x420","o_24233351_480.jpg":"480x315","o_24233351_340.jpg":"340x223","o_24233351_220.jpg":"220x144","h_24233351_1280.jpg":"1280x854","h_24233351_1024.jpg":"1024x683","h_24233351_640.jpg":"640x427","h_24233351_480.jpg":"480x320","h_24233351_340.jpg":"340x227","h_24233351_220.jpg":"220x147","pp_24233351_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233351_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233351_640.jpg":"640x814","pp_24233351_480.jpg":"480x611","pp_24233351_340.jpg":"340x432","pp_24233351_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1266","hd_24233350_1920.jpg":"1920x1080","k_24233350_1280.jpg":"1280x1280","k_24233350_1024.jpg":"1024x1024","k_24233350_640.jpg":"640x640","k_24233350_480.jpg":"480x480","k_24233350_340.jpg":"340x340","k_24233350_220.jpg":"220x220","o_24233350_1280.jpg":"1280x844","o_24233350_1024.jpg":"1024x675","o_24233350_640.jpg":"640x422","o_24233350_480.jpg":"480x316","o_24233350_340.jpg":"340x224","o_24233350_220.jpg":"220x145","h_24233350_1280.jpg":"1280x854","h_24233350_1024.jpg":"1024x683","h_24233350_640.jpg":"640x427","h_24233350_480.jpg":"480x320","h_24233350_340.jpg":"340x227","h_24233350_220.jpg":"220x147","pp_24233350_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233350_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233350_640.jpg":"640x814","pp_24233350_480.jpg":"480x611","pp_24233350_340.jpg":"340x432","pp_24233350_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1236","hd_24233349_1920.jpg":"1920x1080","k_24233349_1280.jpg":"1280x1280","k_24233349_1024.jpg":"1024x1024","k_24233349_640.jpg":"640x640","k_24233349_480.jpg":"480x480","k_24233349_340.jpg":"340x340","k_24233349_220.jpg":"220x220","o_24233349_1280.jpg":"1280x824","o_24233349_1024.jpg":"1024x659","o_24233349_640.jpg":"640x412","o_24233349_480.jpg":"480x309","o_24233349_340.jpg":"340x218","o_24233349_220.jpg":"220x141","h_24233349_1280.jpg":"1280x854","h_24233349_1024.jpg":"1024x683","h_24233349_640.jpg":"640x427","h_24233349_480.jpg":"480x320","h_24233349_340.jpg":"340x227","h_24233349_220.jpg":"220x147","pp_24233349_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233349_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233349_640.jpg":"640x814","pp_24233349_480.jpg":"480x611","pp_24233349_340.jpg":"340x432","pp_24233349_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1250","hd_24233348_1920.jpg":"1920x1080","k_24233348_1280.jpg":"1280x1280","k_24233348_1024.jpg":"1024x1024","k_24233348_640.jpg":"640x640","k_24233348_480.jpg":"480x480","k_24233348_340.jpg":"340x340","k_24233348_220.jpg":"220x220","o_24233348_1280.jpg":"1280x833","o_24233348_1024.jpg":"1024x666","o_24233348_640.jpg":"640x416","o_24233348_480.jpg":"480x312","o_24233348_340.jpg":"340x221","o_24233348_220.jpg":"220x143","h_24233348_1280.jpg":"1280x854","h_24233348_1024.jpg":"1024x683","h_24233348_640.jpg":"640x427","h_24233348_480.jpg":"480x320","h_24233348_340.jpg":"340x227","h_24233348_220.jpg":"220x147","pp_24233348_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233348_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233348_640.jpg":"640x814","pp_24233348_480.jpg":"480x611","pp_24233348_340.jpg":"340x432","pp_24233348_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1164","hd_24233347_1920.jpg":"1920x1080","k_24233347_1280.jpg":"1280x1280","k_24233347_1024.jpg":"1024x1024","k_24233347_640.jpg":"640x640","k_24233347_480.jpg":"480x480","k_24233347_340.jpg":"340x340","k_24233347_220.jpg":"220x220","o_24233347_1280.jpg":"1280x776","o_24233347_1024.jpg":"1024x620","o_24233347_640.jpg":"640x388","o_24233347_480.jpg":"480x291","o_24233347_340.jpg":"340x206","o_24233347_220.jpg":"220x133","h_24233347_1280.jpg":"1280x854","h_24233347_1024.jpg":"1024x683","h_24233347_640.jpg":"640x427","h_24233347_480.jpg":"480x320","h_24233347_340.jpg":"340x227","h_24233347_220.jpg":"220x147","pp_24233347_1280.jpg":"1280x1628","pp_24233347_1024.jpg":"1024x1303","pp_24233347_640.jpg":"640x814","pp_24233347_480.jpg":"480x611","pp_24233347_340.jpg":"340x432","pp_24233347_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7804223 Threads: 2 Questions: 1637885212 Slow queries: 4867423 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111446567 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/splitski-rukometni-klub-ne-da-gradu-poznati-stadion-pozivaju-se-na-nistavan-ugovor-imamo-sve-dokaze-legalni-smo-1264375 [printLink] => /split/splitski-rukometni-klub-ne-da-gradu-poznati-stadion-pozivaju-se-na-nistavan-ugovor-imamo-sve-dokaze-legalni-smo-1264375?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 704244 [name] => Rukometni klub Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-01-27 16:51:31 [main_article_id] => 0 [alias] => rukometni-klub-split [link] => /tag/rukometni-klub-split ) [1] => stdClass Object ( [id] => 290599 [name] => stadion [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stadion [link] => /tag/stadion ) [2] => stdClass Object ( [id] => 291751 [name] => vukovarska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vukovarska [link] => /tag/vukovarska ) [3] => stdClass Object ( [id] => 246442 [name] => torcida kup [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => torcida-kup [link] => /tag/torcida-kup ) [4] => stdClass Object ( [id] => 607477 [name] => Hrvoje Puljić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-04 11:25:50 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvoje-puljic [link] => /tag/hrvoje-puljic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 706057 [name] => Goran Bučević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-02-13 12:41:27 [main_article_id] => 0 [alias] => goran-bucevic [link] => /tag/goran-bucevic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DRUGA STRANA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splitski rukometni klub ne da Gradu poznati stadion: ‘Pozivaju se na ništavan ugovor, imamo sve dokaze, legalni smo!‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3122 [name] => Gabrijela Radanović [username] => gabrijela-radanovi [email] => gabrijela-radanovi@sd.hr [password] => $2y$10$NtUNGu9jmbXsYI3nUfyZXu3p7b19Xvul2YNV3IUs9jXG4876TRszC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/gabrijela-radanovic-3122 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1640 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a93b69aeecf5f12cd917d1a2714dc56a?s=100&default=https%3A%2F%2Fzdravlje.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233359.jpg [galleryCount] => 14 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233359.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/11718940.jpg [title] =>

Goran Bučević (prvi s lijeva)

Tom Dubravec/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233358.jpg [title] =>

Ugostiteljski objekt

Tom Dubravec/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233357.jpg [title] =>

Tuševi u svlačionici
 

Tom Dubravec/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233356.jpg [title] =>

Svlačionica

Tom Dubravec/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233355.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233354.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233353.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233352.jpg [title] =>

Hrvoje Puljić

Tom Dubravec/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233351.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233350.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233349.jpg [title] =>

Autopraonica i servis motora

Tom Dubravec/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233348.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/01/24233347.jpg [title] =>

Pogled s tribina

Tom Dubravec/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Čuveno igralište u Vukovarskoj ulici na kojem se gotovo 30 godina igra "Torcida kup", već je neko vrijeme predmet imovinsko-pravnog spora koji je aktualiziran dolaskom ove garniture gradske vlasti.

Igralište koje je poznato po malom balunu, ustvari se "službeno" naziva rukometnim stadionom u Washingtonovoj ulici. Imovinsko-pravni problem leži u tome što Grad sportsku i prateću infrastrukturu prisvaja sebi, a Rukometni klub (RK) Split tvrdi da je igralište pokraj Osnovne škole Manuš njihovo.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

U svibnju prošle godine Banovina je zatražila od RK Split da im predaju taj sportski objekt, što vodstvo kluba nema namjeru napraviti.

- RK Split je u posjedu dokumenata koji datiraju još od 1964. godine, a među brojnim dokazima nalazi se i dozvola za gradnju. RK je izvorno stekao pravo korištenja koje se po važećem Zakonu o vlasništvu pretvara u pravo vlasništva, uz to je i jedini investitor, isplatitili su bivše vlasnike i zakoniti smo nesmetani posjednik, kao i vlasnik spornih površina - rekao je Goran Bučević, predsjednik RK Split.

Navodi i kako je ugovor na koji se Grad poziva ništavan jer ga je potpisala osoba koja za to nije bila ovlaštena.

- Već smo Banovini priložili dokaze da je tada ovlaštena osoba za zastupanje bila Ozren Matijašević, bivši predsjednik Kluba, a u potpisu se jasno vidi prezime potpuno druge osobe. Umjesto Matijašević piše Buzančić. Dakle, između RK-a i Grada ne postoji ugovor o korištenju infrastrukture.

---

image

Goran Bučević (prvi s lijeva)

Tom Dubravec/Cropix
---

Uz sve to, izvadak iz vlasničkog lista nakon pravnog spora jasno govori da je odbijen upis Grada Splita te je potvrđeno i upisano pravo korištenja RK Split. Ta presuda je pravomoćna - istaknuo je predsjednik koji je naglasio da nikad Klub nije polagao račune Gradu niti je sporni ugovor zaživio.

Osim što Banovina želi preuzeti upravljanje nad rukometnim stadionom, sporno im je i to što je Rukometni klub Split igralište dao u zakup tvrtki "Sun City Sport". Ugovor je potpisan na 15 godina.

- Tako smo postigli da se na ovaj teren vrati sport. Obnovila se gotovo sva kompletna infrastruktura, kao što je kanalizacija, svlačionice u koje se od 1968. godine nije investirala niti kuna, a imali smo probleme s curenjem vode i fekalija.

---

image

Svlačionica

Tom Dubravec/Cropix
---

Sve se to renoviralo i uložila su se značajna sredstva da se taj prostor vrati u funkciju. Inače, igralište ne može biti u funkciji rukometa kad se taj sport prebacio u dvorane - navodi prvi čovjek splitskog rukometnog kluba koji je, veli, zatekao klub pred likvidacijom i dugom od dva milijuna i 700 tisuća kuna.

- Uspjeli smo postići sklapanje predstečajne nagodbe te smo vratili preko dva milijuna i 300 tisuća kuna duga. A da bi se vratio dug, morali smo devastiranu klupsku infrastrukturu dovesti u funkciju.

Zato smo sklopili ugovor o zakupu terena kako bi klub ostvario prihode i da i se tim sredstvima vratili dugovi te uložili u infrastrukturu - objasnio je Bučević. Još jednom je naglasio kako je rukomet odavno postao dvoranski sport, a sve generacije djece treniraju u maloj i velikoj dvorani Gripe, dok su najmlađi uzrasti i u školskim dvoranama, zbog prebukiranosti termina na Gripama.

---

image

Tuševi u svlačionici
 

Tom Dubravec/Cropix
---

Sve ove informacije htio je javno iznijeti nakon što se na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća poteglo pitanje preuzimanja rukometnog stadiona od strane Grada.

- Premda je ugovorom igralište trebalo biti korišteno za razvoj rukometa, trenutno se igralište koristi za mali nogomet te je postavljena umjetna trava. Tamo su se smjestila dva terena za cageball, a dva popratna terena daju se protivno ugovoru u podzakup za autopraonicu, caffe bar, restoran "Babilon" te parkiralište rent a cara - utvrdio je vijećnik Centra Ante Alujević, a zanimalo ga je što grad poduzima po pitanju vlasništva.

Mario Negotić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti je potvrdio da ga Rukometni klub Split neovlašteno koristi i to, kako je rekao, na najgori mogući način.

- Tamo nema sporta u najmanjoj mjeri već su cijeli prostor upotrijebili za druge djelatnosti, kao što je iznajmljivanje, servis motocikala, kafiće, restorane… Oni su nama odgovorili da naš dopis uopće ne prihvaćaju i ne priznaju s obzirom na to da Grad Split nije vlasnik. Sad smo na sudu...

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Mi kao Grad nismo u 100-postotnom udjelu upisani kao vlasnici, ali imamo pravo na to potraživanje. Od 1996. godine kada smo tražili da se svi sportski objekti upišu na vlasništvo Grada, napravljena je greška jer tada nisu bile upisane i pojedine čestice zemljišta te zbog toga upis nije prošao. Od tada do danas se situacija nije promijenila, međutim naša pravna služba iz odsjeka za sport to redovito vodi - rekao je Negotić te ponudio dva rješenja: deložacija i postavljanje zaštitara ili čekati da se spor pravno riješi.

Dogradonačelnik Bojan Ivošević smatra kako je upravo ugovor - koji RK Split osporava - pravni temelj kojim se priznalo da je sporna infrastruktura u vlasništvu Grada. Na takvu izjavu reagirao je zakupac, tvrtka "Sun City Sport" i Rukometni klub Split.

- Zbog sudskog spora kojeg vode s rukometnim klubom nisam mislio da će Grad ikad javno priznati moj ugovor te koliko je dobrobiti za građane donio - od uređenja vanjskog i unutarnjeg prostora, sportskih aktivnost za školu Manuš koja ga koristi bez naknade, svakodnevnih organiziranih treninga za djecu...

---

image

Autopraonica i servis motora

Tom Dubravec/Cropix
---

Preko tisuću naših sugrađana imaju mogućnost rekreacije kroz ligu koju organiziramo. Na tom prostoru se održavaju rođendani na otvorenom uz paintball te raze druge sportske aktivnosti - nabrojio je Hrvoje Puljić, zakupac prostora koji od 2018. koristi igralište i svlačionice, površine i ugostiteljski objekt u blizini. Tvrdi da je na sjednici Gradskog vijeća prvi put čuo za sporni ugovor između Grada i RK Split.

- Da im olakšam posao, ako se uskoro ne definira stanje između Grada i RK Split, i ako ne dobijem potvrdu da će se moj postojeći ugovor ispoštovati bez obzira na ishod sporta, neće mi preostati druga opcija nego ugasiti sport i ugostiteljstvo, te za prostor koji plaćam najam koristiti bez ulaska u nove investicije, sve do iseljenja.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Da bismo nastavili raditi, potrebna je nova trava, reflektori, mekani zidovi, ali s obzirom na ove napade, ipak nisam tolika budala da ulazim u te investicije - rekao je Puljić i naglasio kako vjerojatno nikome nije u interesu da sve propada ili je zapušteno dok traje spor oko vlasništva.

- U ugovoru stoji da sva ulaganja u prostor nakon isteka najma ostaju, a cijena se ne mijenja bez obzira na količinu ulaganja - poručio je zakupac "Sun City Split" kojem je ugovorom o zakupu dozvoljeno i davanje određenih prostora u podnajam, što objašnjava i druge djelatnosti na toj lokaciji poput autopraone i servisa motocikala.

Puljić je naglasio kako on neće nikome stajati na putu u rješavanju spora s Gradom.

- Zakupac "Sun City" se obvezao uložiti značajna sredstva, a do sad se sigurno uložilo preko 800 tisuća kuna u infrastrukturu. Obvezali su se plaćati najam, a plaćali su ga i u doba kad je bila korona, premda se nije mogla održavati sportska aktivnost zbog restrikcija vezanih uz pandemiju.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Sredstva su utrošena, ne samo za vraćanje dugova, već i za tekuće troškove, financiranje opreme, trenera, putovanja… Od Splitskog saveza sportova smo dobili nešto više od 190 tisuća kuna na godišnjoj razini, a rashodi su nam prošle godine bili preko 700 tisuća kuna. Primjera radi, Rukometni klub Metković od svog grada dobiva preko 800 tisuća kuna - istaknuo je Bučević. Poručio je kako Grad nikad nije ulagao u taj prostor.

- Klub je ustrojen kao udruga građana, a imao sam želju da Grad uđe u vlasničku strukturu kluba, kao i u slučaju KK Splita. Imamo otvorene ruke za suradnju s Gradom Splitom oko imovinsko-pravnih pitanja, vlasništva kluba, kao i razvoja rukometa u Splitu.

Ideja nam je na tom prostoru jednog dana napraviti polivalentnu dvorana koja bi bila u funkciji Kluba i škole Manuš, koja nema svoju dvoranu. Ali, iz Grada moraju shvatiti da stvari nisu onakve kakvima se prezentiraju - zaključio je prvi čovjek RK Split.

---

Od Grada nismo dobili ugovor s RK Split

Grad nam nije poslao sporni ugovor s RK Split, iako smo to tražili.

Na naše pitanje jesu li upoznati s informacijom da je sporni ugovor potpisan od strane neovlaštene osobe, na što je Bučević više puta upozorio, odgovorili su da - nisu.

Pozvali su se na članak 88. stavak 1. Zakona o športu kojim je, vele, propisano je da športski objekti i druge nekretnine u društvenom vlasništvu na kojima pravo korištenja imaju športske organizacije i udruge ili druge pravne osobe (poduzeća, ustanove, radne organizacije) osnovane radi upravljanja športskim objektima, prelaze u vlasništvo gradova i općina na čijem se području nalaze.

- Razlog zbog čega redovnim zemljišno-knjižnim postupkom nismo upisali pravo stečenog vlasništva u zemljišnu knjigu leži u činjenici da u Odluci o preuzimanju nisu navedene katastarske čestice Rukometnog stadiona - odgovorili su iz Grada.

---

---

Hoće li ‘Športski objekti ‘upravljati stadionom?

Pitali smo Grad i tko bi preuzeo upravljanje nad objetkom u slučaju da dokažu vlasništvo.

- Hoće li upravljati Javna ustanova Športski objekti (JUŠO), Rukometni klub Split ili neka treća pravna osoba, mislimo da nije toliko važno. Nužno je da se Stadion koristi za razvoj rukometa i da bude u funkciji djece i mladeži kao istinska javna potreba u sportu.

Ako se nastavi komercijalizacija Rukometnog stadiona i ako sportski objekt ne služi razvoju rukometa već isključivo stvaranju profita, zakonska obveza Grada Splita kao jedinice lokalne samouprave bi bila raspisati javni natječaj i odabrati najboljeg ponuditelja s najboljom ponudom, a Rukometni klub Split ili bilo koja druga pravna osoba ne bi mogla upravljati sportskim objektom, već bi im samo preostala mogućnost prijave na javni natječaj zajedno s ostalim prijaviteljima.

Napominjemo da nam je istinska želja da se Rukometni stadion koristi s ciljem razvoja rukometa u Splitu te da se tu stvaraju nove generacije vrhunskih splitskih rukometaša.

S obzirom na navedeno i uvažavajući činjenicu da JUŠO ima veliko iskustvo u upravljanju kapitalnim sportskim objektima te da posjeduje financijske, ljudske, organizacijske i sve ostale potrebne resurse za upravljanje ovakvim vrijednim objektom, svakako bi trebalo razmisliti o mogućnosti da se ostalim objektima kojima upravlja Ustanova pridoda i Rukometni stadion - odgovorili su.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix
Tom Dubravec/Cropix

Goran Bučević (prvi s lijeva)

Tom Dubravec/Cropix

Ugostiteljski objekt

Tom Dubravec/Cropix

Tuševi u svlačionici
 

Tom Dubravec/Cropix

Svlačionica

Tom Dubravec/Cropix

Hrvoje Puljić

Tom Dubravec/Cropix

Autopraonica i servis motora

Tom Dubravec/Cropix

Pogled s tribina

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/splitski-rukometni-klub-ne-da-gradu-poznati-stadion-pozivaju-se-na-nistavan-ugovor-imamo-sve-dokaze-legalni-smo-1264375 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7afaade2b8fc8853c473853723748a6eef70b247 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Splitski+rukometni+klub+ne+da+Gradu+poznati+stadion%3A+%E2%80%98Pozivaju+se+na+ni%C5%A1tavan+ugovor%2C+imamo+sve+dokaze%2C+legalni+smo%21%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fsplitski-rukometni-klub-ne-da-gradu-poznati-stadion-pozivaju-se-na-nistavan-ugovor-imamo-sve-dokaze-legalni-smo-1264375 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fsplitski-rukometni-klub-ne-da-gradu-poznati-stadion-pozivaju-se-na-nistavan-ugovor-imamo-sve-dokaze-legalni-smo-1264375 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DRUGA STRANA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitDRUGA STRANA

Splitski rukometni klub ne da Gradu poznati stadion: ‘Pozivaju se na ništavan ugovor, imamo sve dokaze, legalni smo!‘

Piše Gabrijela Radanović
13. veljače 2023. - 12:40

Čuveno igralište u Vukovarskoj ulici na kojem se gotovo 30 godina igra "Torcida kup", već je neko vrijeme predmet imovinsko-pravnog spora koji je aktualiziran dolaskom ove garniture gradske vlasti.

Igralište koje je poznato po malom balunu, ustvari se "službeno" naziva rukometnim stadionom u Washingtonovoj ulici. Imovinsko-pravni problem leži u tome što Grad sportsku i prateću infrastrukturu prisvaja sebi, a Rukometni klub (RK) Split tvrdi da je igralište pokraj Osnovne škole Manuš njihovo.

U svibnju prošle godine Banovina je zatražila od RK Split da im predaju taj sportski objekt, što vodstvo kluba nema namjeru napraviti.

- RK Split je u posjedu dokumenata koji datiraju još od 1964. godine, a među brojnim dokazima nalazi se i dozvola za gradnju. ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 17:41