StoryEditorOCM
SplitPLJUŠTE REAKCIJE

Splitski HDZ stao uz Maju Đerek po pitanju dodjele stanova: ‘Puljku i njegovima je važno samo zaštititi sebe i svoje‘

Piše Split SD
27. srpnja 2023. - 13:44

Novonastali razdor između gradonačelnika Ivice Puljka i Maje Đerek, pročelnice za gradsku imovinu komentirala je na svom Facebooku i Zrinka Mužinić Bikić, potpredsjednica splitskog HDZ-a

- U igrama gladi i pokazivanju mišića unutar službi koje vode naš grad na najvišem nivou, traženju medijske slave, političkom pozicioniranju i međusobnim prepucavanjima zbog osobnih interesa pojedinaca postaje jasno kako je gradonačelniku Puljku i njegovim zamjenicima jedino važno zaštiti sebe i svoje, a o potrebama onih najugroženijih sugrađana ne čujemo ni glasa.

image
Tom Dubravec/Cropix

Važeći Pravilnik o najmu stanova i njegove izmjene gradonačelnik je donio ispod stola.

Potrebu donošenja novog Pravilnika javno i transparentno smo komunicirali još prilikom sazivanja tematske sjednice o socijalnim potrebama u gradu Splitu i po ovom pitanju dajemo potporu pročelnici Đerek da inzistira na njegovom donošenju. Pritom, tražimo da se posebna pozornost posveti upravo najranjivijim skupinama koji više nikada ne smiju, zbog birokratskih propusta, strepiti gdje će doživjeti iduće jutro i da se ne ponavljaju situacije kojima smo svjedočili u posljednje vrijeme.

image
Screenshot/ Facebook

Posljednji ovakav primjer je onaj gospodina Rakića, osobe sa stopostotnim invaliditetom, koji je svoj problem iznio gradskim vijećnicima i gradskoj upravi osobno, tražeći pravedno rješenje i pomoć, a s druge strane naišao na zatvorena vrata, oči i uši gradonačelnika Puljka sa zamjenicima i medijski šamar pročelnice Đerek.

Gospodin Rakić je zaslužio vašu javnu ispriku zbog tretmana kojeg doživljava posljednjih dana i mjeseci.

Htjela bih istaknuti još jednu brojku - cijena najma gradskog stana od 300 kn za osobe koje imaju prihode veće od 11.000 kuna je nekih 3 posto mjesečnih prihoda.

Obitelji Rakić ova gradska uprava trenutno ispostavlja račun na iznos od 600 eura mjesečno, što bi značilo 20.000 eura pretpostavljenih prihoda. Pametnome dosta.

Za kraj, ne bih se čudila da zbog današnjih istupa i odbijanja štićenja oca svog šefa, pročelnica Đerek dobije otpusno pismo, a problemi socijalno ugroženih i dalje ostanu u ladicama - navela je Mužinić Bikić u svojoj objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 21:16