StoryEditorOCM
Splitalarmirali javnost

Splitska ‘Čistoća‘ ogorčena: ‘Pogledajte gdje je građanka bacila svoj otpad, a spremnik joj deset metara udaljen!‘

Piše Frano Kiso
2. veljače 2024. - 16:58

Nije rijetkost da na splitskim ulicama zateknemo goleme količine komunalnog otpada svih vrsta, a prva misao nam je da službe ne rade svoj posao. Međutim, često se zaboravlja da je dio odgovornosti i na građanima koji nepropisno saniraju svoje smeće kao da je grad jedno veliko odlagalište otpada.

Splitska ‘Čistoća‘ je na svom Facebook profilu objavila slučaj neodgovorne građanke koja je kartonske kutije bacila točno preko puta svog ulaza.

- Našoj sugrađanki na adresi Vukovarska 117 na Sućidru stigla je oprema u kartonskim kutijama. Gospođa je nakon preuzimanja opreme kutije odložila na javnu površinu preko puta svog ulaza - ogorčeni su.

image
Čistoća Split/Facebook

- Lakše je to nego rastaviti kutiju te karton odnijeti u desetak metara udaljeni polupodzemni spremnik? Možda njoj jest, ali nama je puno ljepše vidjeti urednu javnu površinu - pišu iz Čistoće i kažu da je prijava poslana Komunalnom redarstvu pošto su vlasnicu otkrili preko podataka na kutijama.

Komentatori su oduševljeni što se građanku uhvatilo na djelu i vele da treba što češće javno prozivati stanare kojima je teško počistiti ispred vlastitih vrata.

- Tako se to radi, i to treba biti kazna da joj se zavrti u glavi i onda objaviti na sva zvona - veli pratiteljica.

image
Čistoća Split/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 04:31