StoryEditorOCM
SplitMRCVARENJE

Splićanka zavapila: ‘Zar će nam i tu tradiciju ukinuti?! Jadni smo, ovo i jest san bankara da je baš sve na prodaju‘

Piše split sd
5. veljače 2024. - 10:42

Nakon što smo nekidan objavili kako je centar Splita de facto ostao i bez bankomata, javila nam se čitateljica M. G. koja smatra da je vrijeme da Grad Split poduzme nešto po pitanju dugog i teškog mrcvarenja gradske jezgre, koja nam pred očima umire.

Splićanka u centru grada ostala bez gotovine, krenula u potragu za bankomatom, a onda je ‘probila‘: Pa je li moguće?

Njezino pismo objavljujemo u nastavku:

"Centar grada je u potpunosti lišen svoje izvorne svrhe, a to je da bude servis vlastitim stanovnicima, a ne usputnim turistima. 

Jadni smo mi kad je netko u ime svih nas odlučio da je ama baš sve na prodaju! 

Pa nije novac koji se dobiva od turista toliko dragocjen da bi uništio našu izvornost, istjerao ljude iz centra, otežao im boravak i obavljanje svakodnevnih aktivnosti koje su desetljećima prije obavljali.

Ne živim u centru i razumljivo je da  taj dio grada ne odgovara životnim standardima modernih obitelji. Ali centar grada i jest centar po dostupnosti svih usluga pješice. Ili su sad neki novi centri, šoping centri mjesta koja treba obilaziti, dapače, hodočastiti u njih? 

I sve se opet vrti oko svetog novca koji sve pokreće i za čijim tragom treba ići da bi dobili odgovore na pitanja zašto, kako? 

A što se tiče samih bankomata, mislim da je profesionalna obaveza i dužnost svake iole pristojne banke da ih postavi na što više mjesta, posebno u centru. 

Ili tu sad idemo prema novim trendovima u kojima je gotovina nepoželjna i sve je digitalizirano? Da, to i jest san bankara i zato se možda i ide u tom smjeru. Pitanje je koliko će to zaživjeti. Ipak većina ljudi voli baratati gotovinom, posebno u nekim sitnim transakcijama, u kafićima, na Pazaru... Pa neće nam, valjda, i tu tradiciju ukinuti!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 11:19