StoryEditorOCM
SplitNEOBIČAN SLUČAJ

Splićanka ostala bez vrijednog starog prstena: ‘Ljudi, pomozite, odnijeli smo ga na popravak jednom od zlatara s Rive‘

Piše Frano Kiso
8. veljače 2024. - 10:46

Svatko tko posjeduje nakit koji generacijama kruži u obitelji savršeno dobro razumije kako on više nema samo materijalnu, već i sentimentalnu vrijednost te da sa sobom nosi težinu ljudskih priča i vremena.

Zato je posebno tragično kad se takav komad nakita zagubi, a sličan problem muči jednu djevojku koja je u Facebook grupi "Izgubljeno i nađeno" objavila kako je ostala bez vrijednog prstena.

- Ovo ljeto kod zlatara je preuzet krivi prsten, odnosno netko je skupio prsten moje mame, koji je od prabake i ima sentimentalnu vrijednost. Ako je ikome poznat ovaj prsten molim vas da mi se javite - apelira autorica objave i potom je priložila fotografije prstena koji je trebao biti preuzet umjesto njenog.

image
Facebook

- Nadam se da je osoba koja je trebala preuzeti ovaj prsten uzela naš, a mi ćemo ga rado opisati ili se javite zlataru - poziva.

Neki komentari ispod objave baš i nisu bili blagonakloni i ljudi su većinom gritnali zašto su se sjetili sve ovo objaviti pola godine nakon gubitka prstena. Mi smo kontaktirali djevojku koja nam je potanko objasnila cijelu situaciju.

Zlatar starog kova

- Mama je odnijela jako stari prsten na popravak jednom od zlatara sa splitske Rive. To su zlatari starog kova, donesete im nakit, stave ga u papirnatu vrećicu, otkinu broj i s tim brojem dođete pokupiti svoj nakit. Netko je došao kod zlatara, dao papirić s brojem i zlatar mu je dao kesicu s našim prstenom - pojašnjava djevojka i veli da joj nije u interesu prozivati zlatara jer se greške događaju svima.

- Koji dan kasnije je došla moja majka po svoj prsten, međutim zlatar ga nigdje nije mogao naći i rekao nam je da se strpimo jer će sigurno osoba koja ga je skupila kad-tad shvatiti da je u nje krivi prsten i javiti se - prepričava.

No, to se nije dogodilo već par mjeseci, a obitelj pretpostavlja da je kod njih prsten osobe koja je uzela njihov. Pohvalili su zlatara koji je ponudio kompenzaciju u sličnoj vrijednosti, no ništa ne može kompenzirati obiteljsko nasljeđe i uspomene.

image
Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 05:20