StoryEditorOCM
Splitzato se bojler kvari

Splićaninu pala roleta kad je došao doma i ustanovio da nema vode, a onda je dugo teklo blato: ‘Ma pogledajte ovo...‘

Piše SPLIT SD
25. siječnja 2024. - 19:00

Splićanin Zoran, stanar Trondheimske ulice na Mertojaku, ispalio je na živce kad je danas došao doma oko 14 sati i ustanovio da nema vode.

Grozno je i kad te na na takvu stvar pripreme, a kamoli kad čovjek dođe s posla doma i ne može ni ruke oprati, ni ručak skuhati, ni popiti čašu vode...

I onda još živjeti u iščekivanju kad će poteži voda sa špine... 

Jer Zoran nikakvu obavijest o tome nije mogao naći ni u medijima ni na web stranici splitskog Vodovoda i kanalizacije.

- Sat vremena kasnije iz špine je poteklo samo blato. Uzalud potrošene puste vode, koja je tekla petnaestak minuta dok se nije razbistrila - prigovorio je Zoran Vodovodu, smatrajući da je ovo sramotno, a mail je proslijedio i našoj redakciji.

Ne znamo uzrok ovom kvaru, možda je netko nešto radio u susjedstvu pa je oštetio vodovodnu cijev, možda je i sama pukla os starosti, ali zaista bi minimum bio da VIK obavijesti potrošače o ovome. Naš je čitatelj ni kriv ni dužan potrošio litre i litre vode dok nije postala bistra i pitka. I nije jedini. Ovo se stalno događa.

Tko će mu to platiti? I tko bi i inače trebao platiti kvarove na bojlerima i perilicama koji nastaju uslijed blatnjave vode iz javnih cijevi? Sve više Splićana prigovora zbog toga.

Napomenimo i to kako je i naša Slobodna čitatelje informirala kako potrošači vode na području Splita, ulice Bukovčeva i Hektorovićeva (od Bukovčeve ulice do Preradovićevog šetališta) danas neće imati vode od 8 do 14 sati. Nikakve obavijesti, osim te, iz VIK-a poslali nisu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 12:09