StoryEditorOCM
Splitza past u nesvist

Splićani, prepoznajete li di je ovo? Ostali smo paf kad smo kroz prozor ugledali ovu divotu: ‘Kao da je negdje u Alpama‘

Piše D.Š.
12. listopada 2023. - 13:13

Zatekavši se sasvim slučajno na jednoj od nižih etaža splitskog Kineskog zida u Spinutu, ostao sam zatečen prizorom koji se pružio pred njim pogledavši kroz prozor zgrade. Stadion Poljud, školjkasta ljepotica snimljena iz jednog neuobičajenog kuta, utopljen je u zelenilo sa svih strana, s Kozjakom za leđima, izgleda neprepoznatljivo. Kao da je negdje u Alpama.

Ova perspektiva, baš kao i sve ostale, oku promatrača pokazuje genijalnost projekta arhitekta Borisa Magaša, stadion koji iz svih kuteva izgleda čudesno lijep.

Za razliku od stanara Kineskog zida, koji su vjerojatno naviknuti na ovaj pogled prema stadionu, ostali Splićani nisu imali prilike vidjeti ovakav Poljud, pa im ovih nekoliko fotografija snimljenih sa zgrade drugog splitskog velikana arhitekture Frane Gotovca, još jednom otkriva koliko možemo biti ponosni na Hajdukov dom. A nije ni zaludu Dino Dvornik pjevao: "Ko more platit, ko more platit, pogled sa Kineskog zida..."

image

Pogled s Kineskog zida

Damir Šarac/Slobodna Dalmacija
image

Pogled s Kineskog zida

Damir Šarac/Slobodna Dalmacija
image

Pogled s Kineskog zida

Damir Šarac/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:29