StoryEditorOCM
SplitNIJE DO NJIH

Sin vlasnika splitske pekare otkrio kad će se okus kultnih krafni vratiti na staro: ‘Boli me kad se po gradu priča...‘

Piše N. L.
7. kolovoza 2023. - 18:03

Nakon što smo objavili tekst kako su kupci primijetili da je čokoladno punjenje u "Slasticama kod Mate" drugačije nego što su navikli svih ovih godina, oglasio se i Matej Bajamić, sin vlasnika ove kultne splitske pekare koji je imao potrebu reagirati i dodatno pojasniti što se dogodilo.

- Istina je da je čokolada promijenjena, jer se tvornica od koje je nabavljamo našla u problemima budući da je - poplavila. Trenutno smo našli najbližu zamjenu, te se nadamo da će se najviše kroz dva tjedna sve vratiti na staro, ovo je samo privremeno rješenje - najavljuje Bajamić.

image

Matej Bajamić s bratom Marinom

Vojko Bašić/Cropix

Dodaje još kako će od spomenute tvornice, čim normalizira proizvodnju, nabaviti veće količine čokolade kako im se ovakva situacija ne bi ponovila.

Napominje kako pekara nikad ne mijenja svoje proizvode ni njihove recepture, mada je bilo pokušaja.

- Pokušao je to jedan dobavljač, ali nije urodilo plodom i neće nikada... - poručuje.

image

Marino, Mate i Matej Bajamić (prvi s desna)

Vojko Bašić/Cropix

Teško mu pada, priznaje, da se po Splitu priča kako su se krafne kod Mate promijenile, a pogotovo da nisu bogate punjenjem.

- Nama je u normativu već duplo punjenje, nikad nikome od radnika nismo rekli da stavljaju manje čokolade... Svakako, ne štedimo. Druga je stvar ako kupac sam traži manju količinu nadjeva, onda ćemo mu izaći u susret - kazao nam je Matej Bajamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 07:03