StoryEditorOCM
SplitPOPRILIČNA CIFRA

Puljkova izložba o gradskim projektima neće biti besplatna kako je najavio dogradonačelnik: pogodite tko će to platiti

Piše Petra Klarić
22. veljače 2024. - 21:13

Nakon što smo objavili tekst o “Danima projekata Grada Splita”, izložbi kojom će se Grad u Marmontovoj ulici od 2. do 9. ožujka pohvaliti svojim projektima, uslijedila je reakcija dogradonačelnika Bojana Ivoševića

Nakon što je pročitao naš tekst, Ivošević je na svom Facebook profilu slavodobitno napisao da će Grad Split će sam prezentirati svoj rad besplatno i direktno građanima.

Stavimo na stranu to što su sami sebi osigurali prostor za izložbu koja ozbiljno naginje na predizbornu promociju. Ivošević je u svom statusu, možda namjerno, možda iz neznanja, napisao laž.  

Dio s besplatnim prezentiranjem svog rada i nije baš besplatan. Valja napomenuti da će građani njihovu samopromociju ipak platiti, i to u iznosu koji običnim smrtnicima sigurno nije beznačajan.  

Na Elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN) pronašli smo podatke o iznosu koji će Grad platiti za koprodukciju vizualnog sadržaja i dva postavljanja izložbenog postava - koštat će nas to 7.800 eura.

Za usluge tjelesne zaštite za istu izložbu izdvojit će se još 4.095 eura. Dakle, zajedno će to bez PDV-a biti iznos od 11.895 eura, a s PDV-om 14.868,75 eura.  

image

Iznos za usluge tjelesne zaštite

Screenshot/EOJN
image

Iznos za koprodukciju vizualnog sadržaja i dva postavljanja izložbenog postava

Screenshot/EOJN

Dakle, “besplatna” samopromocija ususret izborima koštat će Grad Split, odnosno građane, gotovo 15.000 eura. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 04:16