StoryEditorOCM
Splitnovo priopćenje

Primorac ponovno odgovara Maji Đerek: ‘Zahvaljujem joj što je vrlo korektno i jasno priznala da je pogriješila, ali...‘

Piše SPLIT SD
31. srpnja 2023. - 23:23

Polemika između Maje Đerek, suspendirane pročelnica za gradsku imovinu u Gradu Splitu i prof. dr. Dragana Primorca se nastavila još jednim priopćenjem.

Sada je na navode Đerek reagirao prof. dr. Primorac.

Što su do sada izjavljivali i objašnjavali možete pročitati na donjim linkovima:

Maja Đerek reagirala na Primorčeve navode: ‘On je bio korisnik kadrovskog stana, formalno ga je otkupila njegova majka‘

Dragan Primorac odgovara Maji Đerek: ‘Pomiješala je osobe i događaje‘. Osvrnuo se na prozivke za otkup gradskog stana

Đerek tvrdi kako je ključna figura Splita PR-ovac koji je radio za HDZ: Reći ću sve u vezi Noštroma i Small Malla!

U nastavku donosimo priopćenje prof. dr. Primorca.

"Ovom prilikom želim najljepše zahvaliti gospođi Đerek, što je vrlo korektno i jasno priznala da je pogriješila, jer u njenom prvom priopćenju je navela da sam ja otkupio gradski stan po smiješnoj cijeni. Sada je iznijela istinu i potvrdila da navedeni stan nisam kupio ja već moja majka i to na temelju javnog natječaja. Što se mene tiče, time je priča završena.

Međutim, unatoč činjenici da se daljnja priča ne tiče mene, već moje majke, ipak moram navesti nekoliko činjenica. Naime u jednom dijelu teksta gospođa Đerek navodi da je moja majka tada kupila stan po 710 eura/m2 i kaže da je to bilo prilično niže od tadašnje tržišne cijene.  

Gospođa Đerek, jako dobro zna da se 2001. godine cijene stanova nisu prikazivale u eurima već u kunama odnosno u protuvrijednosti u njemačkim markama, a prikazom u eurima želi potpuno ignorirati činjenice vezane uz taj vremenski period, te minorizirati plaćeni novčani iznos. Stoga ću je ukratko podsjetiti na mišljenja sudskog vještaka iz 2001. (koje posjedujemo), a iz kojih je razvidno da je tržišna vrijednost useljivog stana na području Splita 2001. godine bila od 1.400 – 2.500 DEM/m2, a neuseljivog stana 420 – 1000 DEM/m2.  Istodobno, uopće ne želim ulaziti u osporavanje odluke sudskog vještaka, koju spominje gospođa Đerek, a koji dodatno snižava cijenu na osnovu procjene da li je stan bio neuseljiv.

U javnom natječaju za stan površine od 74,30 m2 kojeg je potpuno transparentno kupila moja majka  Grad Split je tražio 106.226,59 DEM odnosno 1.429,7 DEM/m2. Već ta cijena je bila iznad najniže komercijalne cijene na tržištu nekretnina u Gradu Splitu. Međutim to nije sve, prije nego je moja majka ušla u stan bilo je potrebno isplatiti dodatnih 7.000 DEM osobi koja se bespravno bila u stanu kako bi Grad Split mogao ući u posjed stana bez dugotrajnih sudskih postupaka. Uz to, uloženo je dodatnih 15.807 DEM u građevinske i druge radove kako bi stan bio useljiv, a za sve navedeno moja majka ima kompletnu dokumentaciju ovjerenu od strane sudskog vještaka, kao i potrebne ugovore odnosno potvrde. Mislim da je bilo kakav drugi komentar suvišan", zaključuje prof. dr. Primorac.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:58