StoryEditorOCM
SplitJUČER POPODNE

Policija istražuje strahotu u malom splitskom mjestu: ‘Dječaci su mi sina vezali za stup i trakom mu zalijepili usta‘

Piše Božidar Lončar
3. travnja 2024. - 11:53

Je li riječ o novom slučaju vršnjačkog nasilja na području Splita još treba utvrditi policija nakon sinoćnje objave majke maloljetnika u jednoj zatvorenoj Facebook grupi, kojeg su, prema njenim riječima, dvojica 14-godišnjaka vezali za stup i stavili mu traku preko usta te ga ostavili na javnom mjestu dok ga nije pronašao prolaznik. Incident se dogodio jučer poslijepodne u najudaljenijem splitskom mjesnom odboru - Slatinama na Čiovu.

- Obraćam se ovim putem da mi pomognete pronaći čovjeka koji je danas u popodnevnim satima spasio moga sina. Naime, dva dječaka od 14 godina koje poznajem, nažalost, pokraj Bura beach bara vezali su ga na stup (ruke, noge i tijelo) i trakom mu zalijepili usta. U velikom je šoku. Molim ako bilo što netko zna neka mi se javi – napisala je majka na Facebooku.

U komentarima je navela i kako je dijete ”prestalo disati u svoj toj panici”. Čuli smo se sa ženom koja nam je potvrdila autentičnost objave na društvenoj mreži:

- Cijelu noć nisam spavala. Taman sam s policije. Ovo se prvi puta dogodilo – kratko nam je odgovorila.

Više detalja nam je dao uznemireni Slatinjanin koji nas je uputio na Facebook objavu.

- Svih poznajem, mjesto je jako malo i svu djecu znamo. Oni su navodno to napravili iz nekog svog hira i iživljavanja. To je bilo u popodnevnim satima. Jedan od tih momaka je iz Splita, tu dolazi često, ima kuću i vikendicu. Drugi je uvijek bio živahno dijete, svi ga znamo, ali nije radio nikakve probleme niti da je bilo vršnjačkog nasilja ili ičeg po ulici. Poznaju se tu s igrališta gdje igraju nogomet i voze bicikle, ima ih 10-tak, kao su ekipa u svakom manjem mjestu. Super su svi, mi stariji nismo posumnjali da bi mogli nešto tako napraviti – rekao nam je.

Nikakvih ekscesa s djecom ni roditeljima nikada nije bilo, nastavlja nam:

- Žrtva je iz Slatina. Imaju i psa i veliku obitelj, ne znamo kako je točno došlo do te situacije. Pitamo se kako se to moglo dogoditi i kako im je to palo na pamet. Koliko znamo, nisu snimali – odgovorio je.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su nam odgovorili kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te još jednom apelirali na odgovorno izvještavanje s obzirom da je riječ o maloljetnicima.

Podaci svih aktera su poznati redakciji, ali ih zbog zaštite privatnosti nećemo objavljivati.

image


 

Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 06:39