StoryEditorOCM
Splitanketa

Pitali smo Splićane bi li kadrovske stanove u vlasništvu Grada dali u najam socijali. Gotovo svi se slažu u jednom...

Piše Božidar Lončar
28. srpnja 2023. - 19:23

Trebaju li se kadrovski stanovi dodijeliti socijalnim slučajevima, upitali smo u anketi Splićane nakon što posljednjih dva dana traje okršaj na relaciji gradonačelnik Ivica Puljak – pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Maja Đerek oko spomenute teme što je pročelnicu dovelo do ruba otkaza. Većina njih smatra kako bi se trebali dati u najam po socijalnim kriterijama.

Rosa Kilić, (61) ugostitelj:

Isključivo socijalnim slučajevima, a ne kao do sada. Bilo je tu puno privilegija, po "babi i po stričevima". Treba napraviti provjeru i dodijeliti socijalne stanove.

image

Rosa Kilić

Slobodna Dalmacija

Branko Matošić (63), službenik:

Ne može se gledati crno-bijelo. Treba gledati socijalni status, ali ako je netko neophodan kadar treba mu se osigurati kadrovski stan.

image

Branko Matošić

Slobodna Dalmacija

Filip Tomičić (22), student:

Mislim da bi se trebalo dodijeljivati stanove po socijalnom principu. Njima nitko ne pomaže i svaka pomoć im je dobrodošla jer nisu u mogućnostu sami riješiti stambeno pitanje.

image

Filip Tomičić

Ante (63), umirovljenik:

Socijalni stanovi. Nejednakost je problem broj jedan. Ja razumijem da treba privući nekog kirurga ili doktora da dode raditi u Split, ali on već ima dovoljno veliku plaću da sam sebi plati sebi stan.

Ako nema, daj mu dovoljno veliku plaću da si to može priuštiti, a kadrovske stanove daj "socijali".

image

Ante

Nataša Bušić (51), diplomirana ekonomistica:

Prvo bi svi socijalni slučajevi trebali dobiti stan u najam, a onda bi se moglo ići u davanje stanova u najam kadrovski. Prvo treba riješiti "socijalu". Ima već dosta ljudi koji su izgubili kuće, poslove, ljudima po kontejnerima. Ukoliko netko ima posao i mogućnost platiti stan i živjeti kao i svi mi ostali koji radimo i plaćamo sebi stan zašto onda ne bi i oni?

image

Nataša Bušić

Slobodna Dalmacija

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 11:36