StoryEditorOCM
Split24. rujna na rivi

Otvorene su prijave za Utrku za život u Splitu: pridružite se velikoj globalnoj akciji i podržite žene u njihovoj borbi

Piše Split SD
9. rujna 2023. - 09:38

Peti put u gradu pod Marjanom održava se Race for the cure - Utrka za život! Splićani i svi koji im se pridruže u dobroj volji trčat će i šetati za hrabre žene koje će se na Rivi okupiti u posebnim, ružičastim majicama.

‘Prijavite svoju ekipu OVDJE i i pridružite nam se u nedjelju, 24. rujna u 18 sati na splitskoj Rivi‘, pozivaju organizatori.

U Županijsku ligu protiv raka, koja je organizator ove utrke, je prijašnjih godina pristiglo na više od tisuću prijava timova, obitelji, brojnih pojedinaca, tvrtki i institucija, što svjedoči o podršci malog čovjeka malom čovjeku kad je najpotrebnije.

Ove godine čekujemo veći odaziv i što više prikupljenih sredstava kako bi na što više mjesta naše dalmatinske zagore i otoka osigurali pokretnu mamografiju i time pomogli da što veći broj žena, naših baka, majki, supruga i sestara bude pravovremeno pregledan.

Grad Split i ove godine je na sceni ovog svjetskog projekta koji se na razini Europe, trči u čak 28 zemalja i 47 gradova.

image

Ovako je to bilo lani

Županijska liga protiv raka/ Milan Šabić

Svi sudionici nosit će bijele majce sa znakom utrke kao podršku našim damama u ružičastim majicama koje su naše hrabre žene oboljele od karcinoma dojke i svojim prisustvom nam jačaju snagu u sve nedaće pred nama i svjedoče nam radost života svojim osmijesima.

Pred kraj akcije, u zrak će se pustiti i bijele golubice, simbol borbe i hrabrosti i znak sjećanja, za sve koji su životnu bitku izgubili, uvjereni da nas odnekud gledaju i podržavaju u našim dobrim namjerama.

Nakon utrke od 5 km i šetnje od 2 km čeka nas koncert domaćih estradnih zvijezda koje će se priključiti i podržati svojim nastupom ovoj velikoj humanitarnoj akciji.

image

Lanjski prizori sa splitske Rive

Županijska liga protiv raka/ Milan Šabić

Prijaviti se možete u Županijskoj ligi protiv raka, na drugom katu Onkologije KBC Split - Firule svakim radnim danom od 7-15 sati ili online na www.raceforthecure.eu.

Prijave će biti moguće tijekom rujna i na samoj Rivi, a detalji će se objaviti naknadno.

Osigurajte svoje mjesto u ovoj manifestaciji na vrijeme i pokažimo jedni drugima da nismo sami! Malim znakom se čini velika razlika, poručuju organizatori iz Županijske lige protiv raka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 02:02