StoryEditorOCM
Splitzadnji u svitu

Organizator Adventa na Prokurativama ima hit izjavu, ali i program! Nastupit će i zabranjeni pjevač: ‘Sve smo pokrili‘

Piše Mirela Goreta
29. studenog 2023. - 19:40

Advent na Prokurativama startat će u srijedu, 6. prosinca. Zbog ponavljanja javnog poziva gradske tvrtke "Žnjan" d.o.o. (ugostitelji su se odazvali tek trećem) dobrano je iscurilo vrijeme potrebno za njegove pripreme, pa će tako Splićani i njihovi gosti pričekati još koji dan na blagdanski šušur u središtu grada.

– Nemoguće je bilo sve pripremiti ranije, ne možete za ručak pojesti pet pizza – slikovito objašnjava razlog kašnjenja početka adventskih događanja na centralnoj gradskoj lokaciji Stipe Dujić iz tvrtke "Like eat" d.o.o., koja je na trećem javnom pozivu izvjesila najvišu ponudu – 38.111 eura bez PDV-a (47.638,75 eura s PDV-om).

Iza nadolazeće blagdanske zabave na Prokurativama stoji ista ugostiteljska ekipa kao i lani, koja nije imala previše vremena za krojenje glazbeno-gastronomskog menija. Dujić je, neposredno nakon spoznaje da je njegova tvrtka dobila organizaciju Adventa, najavio kako će ove godine gastronomska ponuda biti puno bogatija nego prošle, a ovih je dana definirana i lista glazbenika, koji će biti zaduženi za dobru atmosferu na Prokurativama.

Na otvorenju lanjskog Adventa Splićane je na istoj lokaciji zabavljao tada novopečeni par Silvia Dvornik & Marko Pecotić Peco, a ovaj put će to učiniti Taxi bend. Uz niz glazbenika koji će iz večeri u večer biti zaduženi za dobru atmosferu na Prokurativama, od DJ-eva Jakira i Vangela, Feđe i Tina do Milana Terze i poznatih splitskih bendova, jamaca dobre zabave (Viva, Best, XXS, Boss, Bura, Bravo, Elite, Euforia), organizatori su dogovorili i nekolicinu većih koncerata.

Datumi su okvirni, napominje Dujić, ali svima koji kane provoditi blagdanske dane na Prokurativama na znanje kako ih, sredinom prosinca, najprije očekuje koncert Tonyja Cetinskog, uoči Božića moći će se zabaviti uz Jolu, a na sam Božić, kako stoji u radnoj verziji programa, Albinu te dan kasnije Duška Kuliša, s kojeg je skinuta medijska prašina nakon zabranjenog koncerta u pulskoj Areni.

image

Stiže i Duško Kuliš

Goran Šebelić/Cropix

Nekoliko dana uoči dočeka 2024. Splićane i njihove goste očekuje koncert beogradske skupine S.A.R.S., a čast zatvaranja adventskih događanja na Prokurativama na Tri kralja pripast će gostu iznenađenja.

"Sve smo pokrili", uz smiješak će Stipe Dujić dodajući kako će uz šarolik glazbeni program biti odigrano i nekoliko predstava.  

image

Na adventskoj pozornici na Prokurativama izmjenjivat će se razni izvođači

Joško Ponoš/Cropix
image


 

Božidar Vukičević/Cropix
image

Tony Cetinski

Matea Smolčić Senčar
image

Albina Grčić

Slobodna Dalmacija
image

Jole u videospotu

Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 01:10