StoryEditorOCM
SplitPOTREBE U SOCIJALI

Oporba prije sjednice: ‘Vladajući udaraju po najranjivijim skupinama društva. Učinit ćemo sve da se njihov glas čuje‘

Piše Split SD
27. travnja 2023. - 15:10

Predstavnici oporbe u Gradskom vijeću - HDZ, HGS, DP i HSP održali su konferenciju za medije prije tematske sjednice o socijalnim potrebama u Splitu.

Kao što je posljednjih dana već rečeno, na sjednicu nisu pozvani izvjestitelji, predstavnici najranjivijih skupina, a ni sami materijali nisu pripremljeni, unatoč tome što su već morali biti.

Predsjednik HDZ-a Split Tomislav Šuta je istaknuo kako vijećnici HDZ-a neće sudjelovati na tematskoj sjednici, budući da nije ispunjen baš nijedan preduvjet kako bi se sjednica uopće mogla održati.

- Još jučer smo apelirali na savjest vladajućih i zatražili da na sjednicu pozove predložene izvjestitelje, ali ti pozivi su očito bili uzalud. Gradonačelnik Puljak, ne samo da uzurpira rad i djelovanje Gradskog vijeća i bojkotira sazivanje tematske sjednice, on u tome ne preže ni od čega - rekao je Šuta.

Naglasio je kako ovo nije samo uzurpacija rada Vijeća u kojoj sudjeluje i sam predsjednik Željko Domazet, već je u prvom redu udarac najranjivijim skupinama koje samo žele da se njihov glas čuje.

- Ovim nevjerojatnim potezima sigurno neće spriječiti da se ičiji glas čuje. Kao što smo bili odlučni u sazivanju ove sjednice, učinit ćemo apsolutno sve što je u našoj moći kako bi se glas osoba koje pripadaju najugroženijim skupinama našeg društva čuo i kako bi se njihovi problemi riješili - zaključio je.

Potpredsjednica HDZ-a Split Zrinka Mužinić Bikić, koja je sudjelovala u ovoj inicijativi, izrazila je žaljenje što se svi nalaze danas ispred vijećnice, umjesto u njoj te istaknula kako se radi o još jednom pokazivanju bešćutnosti, nemara i prikrivanju vlastitih nesposobnosti izmišljanjem i izvrtanjem činjenica od strane ove gradske vlasti.

- Svi izvjestitelji koji su predloženi predstavljaju određene ranjive skupine društva i imaju legitimitet obratiti se na sjednici Gradskog vijeća - istaknula je Mužinić Bikić te posebno povukla paralelu između ove situacije i sudjelovanja trenutnog dogradonačelnika Ivoševića na sjednici Gradskog vijeća u prošlom mandatu u svojstvu ‘aktivista‘.

- Nadam se da ćemo uskoro imati priliku razgovarati o svim ovim temama na demokratski način uz pravu pripremu svih vijećnika te da ćemo donijeti ispravne zaključke i utvrditi konkretne hodograme aktivnosti. Ovo su nadpolitička pitanja i zato još jednom tražimo od predsjednika Gradskog vijeća i gradonačelnika da njihovom raspravljanju i rješavanju tako i pristupe - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 02:52