StoryEditorOCM
Split"Odvoji, lako je"

Novi polupodzemni spremnici za razvrstavanje otpada dostupni građanima: postavljeni su na 12 lokacija, evo kojim

Piše Split SD
1. kolovoza 2023. - 07:59

Čistoća Split nastavlja s ugradnjom polupodzemnih spremnika po splitskim kvartovima. Novi spremnici od danas su dostupni građanima na korištenje na 12 novih lokacija - objavila je ta komunalna tvrtka.

U priopćenju navodi:

- Spremnici su otvoreni na adresama Bihaćka 17 u kotaru Grad, Jobova 3 i Teslina 19 u Spinutu, Kijevska 6 na području kotara Kocunar, Gotovčeva 2, Gotovčeva 3 i Pujanke 16 na Pujankama te u Vukovarskoj 113, 127 i Krležinoj 2, 18 i 28 u kotaru Sućidar.

image

Čistoća Split

- Na svakoj lokaciji nalaze se spremnici za miješani otpad, biootpad, papir te plastiku, tetrapak i metal. Podsjetimo, spremnici s crnim poklopcem namijenjeni su odlaganju miješanog komunalnog otpada, oni s plavim poklopcem su za papir, spremnici sa žutim poklopcem za plastičnu, metalnu i tetrapak ambalažu, dok se u spremnike sa smeđim poklopcem odlaže biootpad. Građani staklenu ambalažu nastavljaju odlagati u postojeće tamno zelene spremnike, dok tekstil, obuću i druge vrste otpada mogu odlagati u reciklažnim dvorištima Karepovac Orišac, Pujanke i Kopilica ili mobilnim reciklažnim dvorištima - kažu iz Čistoće, te nastavljaju:

image

Čistoća Split

- Prednosti polupodzemnih spremnika su: veći kapacitet spremnika - veći volumen na jednakom nadzemnom prostoru, smanjenje neugodnih mirisa, neprisutnost životinja, estetika, higijena, nemogućnost ili znatno manja mogućnost prebiranja, manji rizik od požara i vjetra, smanjenje buke pri pražnjenju, podizanje poklopca sigurno i ergonomski (minimalno fizičko opterećenje).

- Osim postavljanja novih spremnika, Čistoća proteklih nekoliko mjeseci intenzivno radi i na informiranju građana Splita o novom sustavu odvajanja otpada. I ovim putem pozivamo Splićane da poštuju upute o odvajanju otpada kao i raspored odvoza glomaznog otpada te da razvijaju naviku korištenja reciklažnih dvorišta u koja se besplatno može odložiti čak 49 vrsta otpada - naglašavaju u Čistoći i napominju kako se sve dodatne informacije o odvajanju otpada mogu potražiti na web stranici "Odvoji, lako je", a građani se mogu informirati i na Facebook i Instagram stranici Čistoće Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:46