StoryEditorOCM
Split‘poskupljuje‘ novac

Najveća banka sa sjedištem u Splitu priključila se trendu na domaćem novčarskom tržištu: ‘Od sutra rastu kamate...‘

Piše split sd
16. listopada 2023. - 12:22

Četvrta najveća banka po veličini na hrvatskom bankarskom tržištu i jedina među velikim bankama sa sjedištem u Splitu, OTP banka, najavila je da će od sutra, 17. listopada, podignuti kamatne stope na oročenu štednju.

Na svojoj web stranici, iz OTP banke obavijestili su klijente kako primijeniti veće kamatne stope na oročenu štednju u eurima i američkim dolarima.

Nove kamatne stope iznose 1% godišnje na rok od 12 mjeseci (ranije 0,02%) i 1,30% godišnje na dulje rokove oročenja (ranije 0,02%). Detaljnije na www.otpbanka.hr.

Kako je nedavno objavio HRT, nakon sastanka premijera s predstavnicima banaka, kamate na štednju građana, čini se ipak počinju značajnije rasti. 

- Od 2. listopada najviše će porasti kamate u Hrvatskoj poštanskoj banci i to na 3% za rok od jedne godine. Istoga dana i Raiffeisen banka (RBA) povećat će kamatu na 2% za štednju oročenu na dvije godine.

U PBZ-u su već i prije razgovora u Vladi, u kolovozu, povećali kamatu na štednju na 1,7% za rok od jedne godine, no pratit će, kažu, daljnja kretanja na tržištu i prilagođavati kamate. Erste je još u svibnju povećala kamatne stope na 1,5% na rok od 3 godine, no kažu, u intenzivnim su analizama dodatnih povećanja kamata - objavio je HRT.

Na povećanje se sada odlučila i OTP banka.

No, za očekivati je da će uskoro rasti i kamate na kredite...

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 19:36