StoryEditorOCM
SplitSVEČANO NA BLATINAMA

Nagrađeni inovatori s natječaja za najbolju inovaciju i industrijski dizajn Dalmacije

Piše Joško Dadić
27. travnja 2024. - 20:30

U velikoj dvorani Gradskog kotara Blatine - Škrape u Splitu Udruga Dalmatinski inovatori Tesla organizirala je svečanost uručivanja nagrada inovatorima nakon održanog natječaja za najbolju inovaciju i industrijski dizajn Dalmacije za 2023. godinu.

Na Natječaju za najbolji izum i industrijski dizajn Dalmacije sudjelovale su dvije inovatorice i 17 inovatora s Brača, Klisa, Stobreča, Zadra i Splita.

U vrlo velikoj konkurenciji izvrsnih izuma i industrijskih dizajna nije bilo lako izdvojiti ponajbolje i donijeti konačnu odluku.

Predsjednik ocjenjivačkog suda dr.sc. Miroslav Orlov uručio je zlatnu medalju, plaketu i novčanu nagradu inovatoru Ivici Lukaču, mag.ing.mech. za izum "Loptica za picigin", srebrne medalje, plakete i novčanu nagradu dobili su Jadran Pivačić, mag.ing.aedif. i Ivica Pivačić, dipl.ing. za za izum "Sidro s pomičnim krakovima" te brončanu medalju, plaketu i novčanu nagradu Slavko Vuković, dipl.oec. za izum "Cobra tuš".

Posebno priznanje dobio je inovator Bogoslav Pavlović za industrijski dizajn "Stalak za gitaru".

Istovremeno su uručene i nagrade inovatorima članovima udruge Dalmatinski inovatori Tesla koje su osvojili na velikim izložbama u Zagrebu INOVA- BUDI UZOR 2023. i ARCA 2023., u Karlovcu te na međunarodnoj izložbi IWIS u Varšavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 18:17