StoryEditorOCM
SplitĐIR PO TRŽNICI

Na pazariću na Splitu 3 dočekala nas je šarolika ponuda. Šokirala nas je cijena blitve i špinata

Piše Petra Klarić
13. siječnja 2024. - 17:24

Sunčano subotnje jutro idealno je za skoknut do jednog od splitskih pazarića. Mi smo se jutros napenalili na onaj na Splitu 3 i dobro smo pogodili jer su tamo danas, uz standardnu ponudu, bili i OPG-ovci iz doline Neretve koji tamo gostuju jednom mjesečno. 

Ono što nas je iznenadilo, a možda nije trebalo, je količina voća koja nas je dočekala na bancima. Naranče, mlade jabuke, kruške, limuni, zadnji primjerci mandarina... Baš za bankom koji je prednjačio po pitanju ponude sezonskog voća okupilo se najviše ljudi. 

image

Nije nedostajalo sezonskog voća

Paun Paunović/Cropix
 

Na tom štandu kilo mandarina cijeni se jedan ipo euro, klementine su nešto skuplje i idu za dva ipo eura po kilu, kruške ćete dobiti za tri ipo eura, a nešto bolje su prošli ljubitelji jabuke, koji su za kilo ovog rajskog voća trebali izdvojiti euro i 90 centi. 

image

Kupci su se pomamili za jabukama

Paun Paunović/Cropix

Ono što nas je malo iznenadilo je cijena povrća. Iako nije nikakva novost da je povrće poskupjelo, cijene blitve i špinata su nas, moramo priznati, malo zatekle. Za malo stariju blitvu danas se tražilo od dva do tri ipo eura, dok se za domaću mladu blitvu iz poljičkog kraja tražilo ni manje ni više nego pet eura. Ipak, pretekao ju je špinat koji “piza” čak šest eura. 

Nije na pazaru danas nedostajalo ni kapule, koje je bilo različite i po različitim cijenama. Kupci su kapulu na ovom pazariću danas plaćali od jednog do dva ipo eura. Bilo je i krumpira po cijeni od dva ipo eura, dok je mrkva koštala dva eura.  

image

Tržnica kotara Split 3 jedna je od najbogatijih i najraznovrsnijih u gradu

Paun Paunović/Cropix

Ako jutro volite započeti omletom, jajem na oko ili kajganom, deset domaćih jaja platit ćete tri eura. Nije to puno skuplje nego u trgovinama, a kvaliteta je puno, puno bolja. 

Mi smo s pazarića, unatoč cijenama, otišli punih kesa. Kupili smo i skupu blitvu, ali onu od tri ipo eura jer nam je pet stvarno previše.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:10