StoryEditorOCM
Splitnastavak polemike

Maja Đerek reagirala na Primorčeve navode: ‘On je bio korisnik kadrovskog stana, formalno ga je otkupila njegova majka‘

Piše Split SD
31. srpnja 2023. - 21:36

Nastavlja se polemika između Maje Đerek, suspendirane pročelnica za gradsku imovinu u Gradu Splitu i prof. dr. Dragana Primorca.

Podsjetimo, nakon što je Đerek u svom priopćenju navela kako je "indikativna nedavna fotografija opuštenog razgovora Ivice Puljka i Dragana Primorca, bivšeg HDZ-ova ministra i otkupitelja kadrovskog stana po smiješnoj cijeni, dok se grad muči sa smještajem osoba s teškim invaliditetom upravo zato jer su kadrovski stanovi rasprodavani ‘zaslužnima‘ poput njega", reagirao je priopćenjem i sam Primorac. A sada se ponovno javila Maja Đerek.

Detaljnije o dosadašnjim izjavama pročitajte na donjim linkovima:

Dragan Primorac odgovara Maji Đerek: ‘Pomiješala je osobe i događaje‘. Osvrnuo se na prozivke za otkup gradskog stana

Đerek tvrdi kako je ključna figura Splita PR-ovac koji je radio za HDZ: Reći ću sve u vezi Noštroma i Small Malla!

Maja Đerek sada poručuju da je "dužna reagirati na navode Dragana Primorca oko otkupa gradskog stana s obzirom da je se neosnovano proziva za neupućenost."

U nastavku donosimo njezino reagiranje:

"1. Korisnik kadrovskog stana bio je Dragan Primorac, stan je formalno otkupila majka.

2. Natječaji za prodaju kadrovskih stanova bili su koncipirani na način da su stanovi opterećeni dugotrajnim ili doživotnim korištenjem (neuseljivi) pa su se prodavali ISKLJUČIVO korisnicima ili članovima njihove obitelji po početnim cijenama..Prodavali su se ispod cijene jer su vještaci uzimali u obzir da se prodaje stan u korištenju, a ne prazan stan (neuseljiv) kako bi se snizila cijena. Tko bi drugi kupovao stan osim onoga tko ima mogućnost biti u njemu ili raspolagati s njim?

Dokaz za to je da su SVE kadrovske stanove "otkupili" korisnici ili članovi njihovih obitelji. Time su izigrani postupci javnog natječaja i zato se u Splitu kolokvijalno govori o "otkupu" kadrovskih stanova.

U ovom slučaju cijena je od strane vještaka snižena za 30%, a kao razlog je navedeno da je stan neuseljiv.

3. Stan od 74 m2 je na vrlo dobroj lokaciji prodan za 710€/m2. Dakle, prilično niže od tadašnje tržišne cijene na toj lokaciji.

Ovakvom nerazumnom stambenom politikom trajno je izgubljen veliki dio stambenog fonda u Splitu te sada grad ima velikih problema sa smještajem najugroženijih sugrađana s Liste prvenstva. Upravo zato je trebao biti upućen PRIJEDLOG, u skladu s pročelničkom nadležnosti, da se u zakonom predviđenoj proceduri i demokratskom savjetovanju čuje glas javnosti te da se nakon toga ide na Gradsko vijeće s prijedlogom o ukidanju kadrovskih stanova. Trenutno je to jedino moguće rješenje kojim se može planirati smještaj 20-tak najugroženijih obitelji s Liste prvenstva i time bi se pokazala istinska briga za najpotrebitije, a izbjegla bi se demagoška priča i nepoduzimanje. Listu prvenstva je usvojio upravo gradonačelnik Puljak.

Što god bila tema razgovora, meni je drago da g. Ivica Puljak u zadnje vrijeme gotovo svaki dan provede u ugodnom društvu visokopozicioniranih članova HDZ-a. Naravno, ako je vjerovati objavljenim fotografijama. Ili HDZ ili Hrvatska", stoji u reagiranju Maje Đerek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 18:57