StoryEditorOCM
Splitspasite ga!

Kako odoljeti ovoj slatkoći? Udomljava se jedan od nedavno spašenih splitskih psića. Zove se Teddy i tek mu je 8 tjedana

Piše SPLIT SD
22. travnja 2024. - 21:13

Splićane je prije nekoliko tjedana dobrano potresla vijest o tome kako je splitski psihijatar na Putu Orišca držao više od 60 odraslih pasa, nekoliko štenaca i dva strogo zaštićena vuka. Nakon brze intervencije nadležnih tijela, tri su psa završili u zadarskom azilu, dvije ženke s četiri štenca u dubrovačkom, a vukovi su u privremenom oporavilištu.

Jedan od spašenih psića je i maleni Teddy koji ima tek osam tjedana, a dubrovački azil poziva ljude dobrog srca da se jave za odgoj i udomljavanje ove spašene životinje.

- Teddy je tipično zaigrano, tvrdoglavo i veselo štene. Tražimo mu iznimno odgovorne osobe koje su spremne odvojiti vrijeme za njegov pravilni odgoj i socijalizaciju. Očišćen je od parazita, čipiran i cijepljen. Svi zainteresirani mogu nam se javiti porukom u inbox ili posjetiti nas u azilu i upoznati malenoga - pišu iz dubrovačkog azila.

Usput napominju da s obzirom na sudski postupak, psi iz Splita se mogu udomljavati uz poseban ugovor i uvjete s kojima će upoznati sve potencijalne udomitelje.

Sukladno propisima udomitelji moraju biti stariji od 21 godinu, ne smiju imati druge životinje na skrbi, moraju biti radno sposobni (potvrdu izdaje centar za socijalnu skrb) i ne smiju biti kažnjavani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 11:40