StoryEditorOCM
Splitšto se tamo događa?

Iz splitskog horor dvorišta nestao pas? Zaklada ‘Bestie‘: ‘Našli smo samo lanac i ogrlicu koju je nemoguće skinuti...‘

Piše Božidar Lončar
2. travnja 2024. - 19:25

Jedan od 59 pasa i dva štenca koji se još i dalje nalaze na Putu Orišca je, prema riječima Zaklade za životinje "Bestie", nestao! Na svojoj Facebook stranici su nešto prije 18 objavili ovuneslužbenu informaciju uz fotografije psa.

- Jučer su djelatnici skloništa tijekom hranjenja fotografirali sve životinje koje se nalaze na lokaciji "koncentracijskog kampa za pse".

Među njima je bila i ova prepoznatljiva crno-bijela jedinka na čijem mjestu, koje su evidentirali pod brojem 19., danas stoji samo ogrlica i lanac koje je netko odvezao.

Molimo sve građane, ako imaju informacije o ovom psu ili ga uoče da nas obavijeste. Molimo podijelite - naveli su na svom Facebooku.

- Ove ogrlice je gotovo nemoguće skinuti bez teških alata. Znam kada bi im pomagali, hranili ih i fotografirali. Užasno. Strah nas je da se nešto iznutra ne pokušava zataškati, moćan je pojedinac i moćni su oni oko njega - rekla nam je osoba koja je bila u horor dvorištu te nam odmah dojavila o događaju.

Iz PU SD su nam potvrdili kako su zaprimili prijavu da je u večeri s 1. na 2. travnja nestao jedan pas.

Da podsjetimo, na Putu Orišca je veterinarska inspekcija očevidom po nalogu PU SD pronašla na zemljištu 61 odraslog psa, šest štenaca i dva vuka.

Krim istraživanjem Policijske uprave splitsko-dalmatinske priveden je 64-godišnji T.P., neslužbeno, psihijatar KBC Split s prebivalištem u Solinu, zbog osnovane sumnje u kaznena djela Ubijanje ili mučenje životinja i Uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti. T.P. je na kraju pušten na slobodu uz mjeru zabrane približavanja zemljištu i to nakon što je, navodno, priznao da su životinje njegove.

Državni inspektorat nam je tada odgovorio kako će se psi postepeno zbrinjavati te je brigu o njima preuzeo Grad Split, dok je vukove preuzeo Interventni tim za vukove i risove Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Sivi vuk i vučica su privremeno smješteni u oporavilište za divlje životinje dok ne odluče o trajnom smještaju, no osuđeni na trajno zatočeništvo.

Dvije ženke, jednu skotnu i drugu sa četiri štenca križanca bul pasmine preuzeo je dubrovački azil. Noć prije Uskrsa ženka je rodila sedam štenaca, javili su s juga Hrvatske. Novih informacija od Državnog inspektorata danas nismo dobili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 12:12