StoryEditorOCM
SplitGRADSKI STANOVI

Ivošević se pohvalio presudom: ‘HDZ i Đerek su nas napali da radimo nezakonito‘. Balov: ‘Radujte se dok možete...‘

Piše Split SD
26. rujna 2023. - 18:05

Zamjenik gradonačelnika Bojan ivošević na svom je Facebooku izvijestio kako je stigla presuda Visokog upravnog suda prema kojoj je odbijen prijedlog HDZ-ova vijećnika Jakše Balova o ocjeni zakonitosti Pravilnika o davanju stanova u najam.

- Nakon višemjesečne udružene kampanje organizirane od strane splitskog HDZ-a i Maje Đerek po pitanju Pravilnika o davanju stanova u najam, stigla je presuda Visokog upravnog suda donesena 21.09.2023.!

Kampanja je krenula preko Tomislava Šute (HDZ) prije sjednice Gradskog vijeća gdje nas je napao da radimo nezakonito, nastavila se preko Jakše Balova (HDZ) koji je pokušao sudski srušiti odluku te je podnio zahtjev za ocjenu zakonitosti navedenog Pravilnika uz prijedlog da se ukine.

image
Duje Klarić/Cropix

Kampanju HDZ-a je nastavila Maja Đerek kada je najavila da će poslati pravilnik na Gradsko vijeće mimo gradonačelnika i suprotno Zakonu o najmu stanova, a zatim nastavila s dvomjesečnom klevetom na račun gradonačelnika da je radio nezakonito i donosio odluke mimo Gradskog vijeća.

Presudom Visokog upravnog suda Usoz-161/23-6 prijedlog Jakše Balova je odbijen, a njihova manipulacija doživjela je potpuni krah!

Razlog je upravo ono što smo više puta javno komunicirali, a to je članak 51. Zakona o najmu stanova koji kaže da je za donošenje navedenog pravilnika nadležno Poglavarstvo.

U presudi suda konstantirano je kako je gradonačelnik jedino izvršno tijelo prestankom rada Poglavarstva, stoga Sud smatra da je osporena odluka donesena od ovlaštenog tijela - gradonačelnika Grada Splita! Toliko o stručnosti nekih...

Nije dugo trebalo čekati odgovor Jakše Balova koji se također oglasio na svom Facebooku.

Bojan Ivošević likuje! Vjerojatno i Puljak. To je očito jedino što znaju. Međutim, možete varati čitav grad neko vrijeme, ali ne stalno! Sve što radite pada u vodu. Istina, dobili ste ovu presudu, ali što ona zapravo dokazuje?

Sud kaže kako gradonačelnik može davati stanove u najam kako i kome želi – pa to i radite! I upravo smo htjeli sugrađanima pokazati da kod vas nema transparentnosti na koju ste se pozivali i zagovarali.

Pogodujete osobama koje su vama bliske, baš kao neki vaši prethodnici koje ste kritizirali i još se skrivate iza presude. Veoma hrabro.

image
Tom Dubravec/Cropix

Ali, pazite sad, za svaku odluku sada ćete i odgovarati. Možda ne sam Ivošević, ali Puljak svakako! Upravo ono čime muljate, dokazuje samo kako HDZ ne kontrolira pravosuđe! Međutim, likovanje Bojana Ivoševića dokazuje puno više toga, dokazuje kako se raduju samovolji, njegovoj i Puljkovoj.

HDZ Split vas neće pustiti, nećemo vam dopustiti ovakvu samovolju. Može vam svaka proći u nomotehničkom smislu, ali svaku, baš svaku vašu odluku dat ćemo preispitati i provjeriti!

Možete dizati kredite bez projekata, manipulirati peškarijom, putovati na račun Grada, krojiti "red" prema sebi, nasiviti preko "Čistoće", zaboravljati na interes grada kod "Small mall" projekta, sve možete, ali ne dokle hoćete. Brzo će doći izbori, a rezultati? Nula!

Radujte se dok možete, nećemo vam mi suditi, nego građani! A sad u ured i radite nešto! - objavio je Balov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 10:01