StoryEditorOCM
SplitIMA LI KRAJA?

Ivošević nastavlja obračun sa splitskom policijom: ‘Jeste li ovo upravo priznali da je policajac prijateljski fušao?‘

Piše Split SD
10. travnja 2024. - 17:41

Nakon što su gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević jutros održali konferenciju za medije na kojoj je Ivošević izjavio kako mu je policija u dogovoru s Antom Bešlićem napravila sačekušu u veljači ove godine pri čemu je prozvao policijskog službenika Stipu Bilobrka i bivšeg načelnika II. policijske postaje Antu Balova na što je pak policija odgovorila kako  nema dokaza za navedeno i kako javno iznosi neargumentirane i netočne optužbe, Ivošević im je odgovorio.

Policija odgovorila na Ivoševićeve optužbe: ‘Iznio je neistine i zaštićene osobne podatke. Nema dokaza da je itko znao‘

Odgovor prenosimo u cijelosti:

- PU SD očitovala se besmislenim priopćenjem u kojem, uz to što priznaju kontakt policijskog službenika prema napadačima nakon mog poziva na 192, postoji više nelogičnosti, pa krenimo redom s neodgovorenim pitanjima.

1) Zašto je za događaj koji je nadležna 1.PP Split poziv sudioniku i snimatelju sačekuše, gosp. Vukadinu upućen od strane službenika 2.PP Split?

2) Tko je rekao navedenom policijskom službeniku da nazove gosp. Vukadina? Jer prema onome što je navedeni policijski službenik izrekao danas jednom službeniku u gradskoj upravi u telefonskom pozivu (koji je spreman svjedočiti), on je navedenog snimatelja sačekuše zvao po uputi nekoga iz policije - nije htio imenovati koga. Tko je taj netko i je li to bivši načelnik Balov koji se istakao u zaštiti nezakonitih radova gosp. Kraljevića za koje je isti i kažnjen od strane Ministarstva kulture i medija?

3) U bilješci iskaza gosp. Vukadina stoji da je navedeni policijski službenik s njim više puta ranije komunicirao u vezi borova (u Glagoljaškoj) i da mu je prijateljski savjetovao da me ostave na miru, iako gosp. Vukadin dosad nije imao nikakve veze s tim problemom niti sa mnom? Nego su moje intervencije bile vezane isključivo uz gosp. Kraljevića i gosp. Bešlića? Je li to policijski službenik kojeg sam danas prozvao zna cijelu organizaciju koja stoji oko ovog slučaja, pa o odnosu prema meni savjetuje i one za koje ni ja ne znam?

4) Gosp. Vukadin prema vašoj bilješci tvrdi da ga nije kontaktirao navedeni policijski službenik u vrijeme napada. Ispis poziva jasno ga demantira i stoji u vašoj bilješci. Je li policija vjeruje snimatelju sudioniku sačekuše na riječ ili utvrđenom činjeničnom stanju mobitela snimatelja sačekuše i policijskog službenika?

5) Postoji li nekakva organizacija koja je javnosti nepoznata (a policiji poznata) u kojoj je član i gosp. Vukadin kad policijski službenik u istoj sekundi moje prijave, zna koga je potrebno nazvati radi sabotiranja stanja koje treba zateći službena patrola?

Dakle, ključno pitanje je: je li to policija upravo priznala da je policajac prijateljski fušao za pomagača u sačekuši!?

Ja sad stvarno ne znam je li vaš posao da dođete po prijavi kako biste utvrdili činjenice i brinuli o zakonima ili da počiniteljima javite da se smire prije dolaska vaše službene ekipe, kako ona ne bi zatekla ono radi čega je pozvana?

Zaista postavljam javno pitanje koga da sljedeći put zovem ako policija u svojem priopćenju opravdava djelatnika koji je kompromitirao moju prijavu - komentirao je na Facebooku Bojan Ivošević.

image

Ivošević odgovorio na priopćenje policije nakon konferencije za medije na kojoj je Ivošević iznio optužbe na njihov račun...

Screenshot/Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 08:21