StoryEditorOCM
SplitPREMIJERA

Glumci iz Prve gimnazije i britanski redatelj pripremili poslasticu: ne propustite ‘Kroćenje goropadnice‘ u GKM-u

Piše split sd
29. svibnja 2023. - 13:14

The Taming of the Shrew (Kroćenje goropadnice) najnoviji je, dvanaesti u nizu, dramsko-scenski projekt učenika i nastavnika I. gimnazije, Split, a redatelju predstave, prof. Paulu Shermanu iz Velike Britanije, ovo je četvrto gostovanje u našoj školskoj sredini.

Vođeni glavnom mišlju čuvene Shakespeareove komedije – da se goropadnost kao ljudska osobina krije u svakome od nas i da za kvalitetne ljudske odnose svatko mora poraditi na sebi – mladi glumački talenti naše škole, pod vodstvom prof. Olge Granić i prof. Branimira Šilovića, upustili su se u rad na tekstu te uvježbavali izgovor i dikciju, dok je prof. Andrea Rajić bila zadužena za glazbeni dio projekta. Učenike su plesnim koracima poučavale učenice Lara Treskavica, Antea Bilandžić i Nika Marinović, a kostime je osmislila učenica Maša Boban, uz stručnu podršku i izvedbu gospođe Smiljane Penić.

Priča je ovo o dvjema sestrama, goropadnoj Katarini i slatkoj Bianki, za čiju se naklonost natječu njihovi prosci. Ljubav je ovdje izvor smijeha te alat za promišljanje o ljudskoj naravi i važnosti slobode u svijetu u kojemu su proračunatost i ljupka obmana stalne kategorije.

Premijerna izvedba zakazana je za večeras (ponedjeljak 29. svibnja 2023.), u 20 sati u GKM-u, a ostale izvedbe bit će izvedene u srijedu, 31. svibnja (20 sati), u četvrtak, 1. lipnja (18 i 20 sati) te  u petak, 2. lipnja (18 i 20 sati).

image

Kroćenje goropadnice (plakat)

Prva Gimnazija/Slobodna Dalmacija
image

Ekipa iz Prve gimnazije i redatelj na probi

Prva Gimnazija/Slobodna Dalmacija
image

Ekipa iz Prve gimnazije i redatelj na probi

Prva Gimnazija/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 09:23