StoryEditorOCM
SplitKOLATERALNA ŽRTVA

Dragan Primorac odgovara Maji Đerek: ‘Pomiješala je osobe i događaje‘. Osvrnuo se na prozivke za otkup gradskog stana

Piše Split SD
31. srpnja 2023. - 17:16

Nakon što je Maja Đerek, suspendirana pročelnica za gradsku imovinu u svom priopćenju navela kako je "indikativna nedavna fotografija opuštenog razgovora Ivice Puljka i Dragana Primorca, bivšeg HDZ-ova ministra i otkupitelja kadrovskog stana po smiješnoj cijeni, dok se grad muči sa smještajem osoba s teškim invaliditetom upravo zato jer su kadrovski stanovi rasprodavani ‘zaslužnima‘ poput njega", reagirao je priopćenjem i sam Primorac.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Đerek tvrdi kako je ključna figura Splita PR-ovac koji je radio za HDZ: Reći ću sve u vezi Noštroma i Small Malla!

- Vezano uz subotnje priopćenje gospođe Maje Đerek, želim ukazati na nekoliko činjenica. Gđa Đerek, obratila se javnosti priopćenjem u kojem sam se očito potpuno slučajno i neutemeljeno, u njezinom političkom okršaju, našao i ja. S gradonačelnikom prof. dr. sc. Ivicom Puljkom susreo sam se vezano uz organizaciju kongresa u čijem radu će sudjelovati dobitnici Nobelove nagrade, koji se sljedeće godine održava u Splitu.

Nadalje, želim istaknuti kako u Gradu Splitu ne posjedujem nekretninu, nemam stan, pa tako ni gradski, kako to navodi gospođa Đerek. Sve ove činjenice lako je provjeriti. Isto tako, nikada osobno nisam sudjelovao u bilo kojem natječaju koji je raspisao Grad Split.

image
Tom Dubravec/Cropix

Gospođa Đerek je očito pomiješala osobe, događaje i vremenska razdoblja, pa slijedom toga, a vezano uz otkup gradskih stanova o kojima su mediji inače vrlo korektno u više navrata pisali, navodim sljedeće:

Prije 22 godine nakon objave javnog natječaja na koji se svatko mogao javiti i prema tadašnjoj komercijalnoj cijeni na tržištu nekretnina, u potpuno transparentnom postupku, a sukladno mišljenju sudskih vještaka i procjenitelja (procjene iz tog razdoblja su dostupne javnosti, a dokumentacija o tome se nalazi u spisima Grada Splita), članovi moje obitelji (ne ja, moja supruga ili moja djeca) su otkupili jedan od brojnih stanova koje je Grad Split odlučio prodati - naveo je prof.dr.sc. Dragan Primorac u svom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 11:12