StoryEditorOCM
Split‘ADVENT OD SRCA‘

Blatine će po prvi put imati Advent, a sav prihod bit će doniran udruzi ‘Srce‘: trajat će dva dana, a čeka vas bogati dječji program uz ponudu jela i pića

Piše Split SD
1. prosinca 2022. - 21:56

Kotar Blatine-Škrape prvi će put imati svoj Advent i to po nazivam "Advent od srca" otkrio nam je prvi čovjek kotara Davor Matijević.

- Advent će biti 23. i 24. prosinca, a nastupat će, među ostalim, DJ Duple. Bit će organiziran i bogat dječji program uz obilnu ponudu jela i pića. Na štandu će biti moguće i donirati udruzi "Srce" uzimajući njihove posude i oblike od bijele gline - kazao je Matijević. 

Udruga "Srce" osnovana je u lipnju 2005. godine i okuplja djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom kako bi im svojim djelovanjem omogućila ostvarenje njihovih potencijala, interesa i prava. 

- U jutarnjim satima naši su štićenici najčešće u centru "Slava Raškaj", "Juraj Bonaći" ili Centru za autizam. Preko sedmice imamo dosta aktivnosti, imamo projekt ‘bijele gline’ za koju će sve što se prikupi na adventu biti namijenjeno baš za taj projekt. Imamo likovne i glazbene radionice, fizikalnu terapiju petkom i psihološku pomoć. U potrazi smo za novim prostorom jer ovaj u Mosećkoj ulici nije prikladan za normalan rad.

Nadam se da će Grad imati sluha za udruge koje se rade i bore. Mi smo mame i nećemo se tako lako predati bez obzira na to što dosta majki imaju status roditelj njegovatelj i nemaju pravo na godišnji, na bolovanje ili drugo. Država ih je vezala za te četiri tisuće kuna i time im ne ostavlja prostor za drugo - kazala je Dajana Škrobica, predsjednica udruge "Srce". 

image

Vinka Dumičić, Davor Matijević i Dajana Škrobica

Privatan album

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. siječanj 2023 18:28