StoryEditorOCM
SplitPRIMIO I ON ČESTITKU

Anti Kuštri prijeti izgon zbog duga: Ovo je završna oštrica ‘željezne metle‘ Grada. A glasao sam za Puljka...

Piše Split SD
3. svibnja 2023. - 08:48

Splitski umjetnik Ante Kuštre se suočio s čestitkom iz Banovine i to, koliko se da razaznati iz njegovih Facebook objava, zbog duga za neplaćanje poslovnog prostora u centru Splita gdje mu je smješten atelje. Dužan je nešto malo manje od 2300 eura za najamninu, a prijeti mu ovrha. Od njega se traži i da napusti prostor jer mu je istekao ugovor.

- Evo vam njene završne oštrice, kojom me je Maja Đerek, pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu i "željezna metla" (može i bez navodnika) uprave Grada, ubola u srce, a gađajući me u prazan novčanik - napisao je umjetnik Ante Kuštre na portalu Tris, te nastavio:

- Moj novčanik je upravo toliko prazan koliko je moj atelje pre/pun mojih umjetničkih djela.

U objavi na Facebooku obratio se gradonačelniku Ivici Puljku za kojeg je, kaže, i sam glasao.

- Zadnja, pravna informacija iz Grada: 8. dan istječe preksutra, u četvrtak!! (Naime, subotu, nedjelju i 1. Maj Grad uračunava u rok od 8 dana.) A sada, prvi dio moga maila gradonačelniku Ivici Puljku:

image

Ivica Puljak

Vojko Basic/Cropix

"Poštovani gradonačelniče,

javljam Vam se kao začelnik Grada (prirodna je društvena pozicija umjetnika da bude na začelju grada), a povodom prijetnje izbacivanjem iz moga ateljea tj. izvan  grada pa i izvan života!! Nju je, po službenoj dužnosti, potpisala Maja Đerek, a primio sam je prošle srijede i pročitao je sutradan ujutro. Od tada sam u stanju alarma i duboke potresenosti zato što to za mene predstavlja smrtnu opasnost, doslovce.

SLOVO ZAKONA UBIJA; njegov duh ne! I zakon je radi ČOVJEKA, a nije čovjek radi zakona.

Kako sam Vas od početka doživio kao čovjeka na svome mjestu, pa sam radi toga i glasao za Vas, obraćam Vam se kao čovjek čovjeku, kao začelnik gradonačelniku i kao umjetnik znanstveniku. Mislim da je u Vašim rukama moja sudbina, što sam opisno i spomenuo u opširnom intervjuu sa samim sobom, objavljenom na portalu tris.com.hr.

Evo Vam link da ga možete pročitati i nadam se da ćete u njemu estetički uživati, bez obzira što je njegovo glavno pitanje etičke prirode."

image

Ante Kuštre

Mario Todoric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 02:54