stdClass Object ( [id] => 1253731 [title] => Ako se ugasi sustav, nastat će još veća šteta: ‘Potezi Grada oko Spaladium Arene su partija pokera s velikim ulozima!‘ [alias] => ako-se-ugasi-sustav-nastat-ce-jos-veca-steta-potezi-grada-oko-spaladium-arene-su-partija-pokera-s-velikim-ulozima [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Zatvaranjem Spaladium Arene nastat će šteta na tehničkoj opremi, zbog čega ta dvorana u Lori nakon određenog vremena više neće biti funkcionalna.

Utvrdio je to još 2015. godine vještak za telekomunikacije. Njegovo mišljenje tada je bilo ključno da Spaladium Arena u stečaju nastavi s radom, umjesto da je se zatvori i da postane oronuli, zapušteni objekt. Tako su Splićani i njihovi gosti i dalje imali reprezentativni, multifunkcionalni objekt koji su i do 300 dana godišnje punili sajmovi, koncerti, vrhunski sportski događaji... Do danas!

Također, višegodišnje odgađanje prodaje Spaladium Arene u stečajnom postupku koji je nad tvrtkom "Sportski Grad TPN" otvoren 2014. godine, išlo je u korist Grada Splita koji se u suprotnom mogao naći u najgoroj mogućoj situaciji. A ta je da na javnoj dražbi netko drugi kupi Arenu, a da sud odluči da Grad mora preuzeti 600 milijuna kuna duga za izgradnju tog objekta.

Nakon osam godina vođenja stečaja situacija se nije puno promijenila. Naime, spomenuti spor, koji su banke pokrenule jer žele da Grad preuzme obvezu vraćanja kredita kojima je financirana gradnja Arene, iako je pravomoćno završen u korist Grada, ipak nije konačan jer je izjavljena revizija pred Vrhovnim sudom.

Komunalna naknada

No, to nije spriječilo sadašnju gradsku vlast da učini korak koji je osigurao zatvaranje Arene: poslala je 23 milijuna tešku ovrhu tvrtki "Sportski grad TPN" u stečaju za neplaćenu komunalnu naknadu za taj objekt u Lori. Radi se o obvezi nastaloj u razdoblju nakon otvaranja stečaja.

---

image

Doris Dragović je u Spaladium Areni proslavila 40 godina karijere
 

Jakov Prkić/Cropix
---

Zbog pokretanja ovršnog postupka, tvrtki koja upravlja Arenom s računa su skinuta znatna sredstva, te joj prijeti blokada. Gradonačelnik Ivica Puljak zatvaranje Arene je komentirao da se radi o odluci banaka, jer da Grad tu nema pravo glasa.

Ignorira se činjenica da su te iste "zločeste" banke zaslužne što je zadnjih sedam godina Arena radila, jer one su na početku stečaja odobrile takvu odluku.

Gradonačelnik kaže da je Grad morao pokrenuti ovrhu protiv privatne tvrtke "Sportski grad TPN" u stečaju koja upravlja Arenom jer bi se u suprotnom radilo o kaznenom djelu. No, postoje nedosljednosti jer kada je ranije te iste 2022. godine bilo pitanje pokretanje ovrhe na čuvenom mini kruzerom "Seagull II" u vlasništvu poduzetnika Juroslava Buljubašića i zaustavljanje tog broda dok je bilo dostupan hrvatskom pravosuđu, Grad Split se tome usprotivio kao vjerovnik Banke splitsko-dalmatinske u stečaju koja na tom luksuznom plovilu ima upisane hipoteke.

No, vratimo se na Arenu. Prema podacima sa Skupštine vjerovnika na kojoj se odlučilo o zatvaranju Arene, "Sportski grad TPN" u stečaju pokušao je s gradonačelnikom Puljkom zakazati sastanak kako bi se pokušalo dogovoriti odgodu ovrhe za komunalnu naknadu, kako ne bi došlo do blokade računa, a na koncu do zatvaranja dvorane i nemogućnosti njenog osiguranja. Naime, Arena već tri mjeseca nije osigurana.

- No, Grad se na to oglušio i ne dopušta bilo kakvu inicijativu koja bi vodila u pravcu rješenja problema. Opcija bi bila da se Arena da u zakup, a sve zbog najavljenih događanja u prvoj polovici 2023. godine, prvenstveno Sajma vojne opreme, a sve s ciljem da se Arena potpuno ne zatvori - kaže naš sugovornik, pravni stručnjak koji je dobro upoznat s predmetom, te naglašava:

- Situacija sa zatvaranjem Arene je iznuđena s prisilnom naplatom za komunalnu naknadu.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Politička šteta

Poteze koje Grad sada povlači naziva partijom pokera s velikim ulozima.

- Potpuno je nejasno kuda sve ovo vodi i veliki su rizici jer Grad može izgubiti Arenu. Iako je pravomoćno dobio spor radi utvrđenja ništetnosti aneksa ugovor u Javno privatnom partnerstvu za gradnju Arene, jer ih je potpisao tadašnji gradonačelnik Ivan Kuret bez suglasnosti gradskog Poglavarstva, to je sada na reviziji na Vrhovnom sudu – ističe naš sugovornik.

Napominje da se radi o problemu koji Grad ne može riješiti bez pomoći države, a ako trenutno Puljak takvu pomoć ne može dobiti, onda je trebao taj problem gurati od sebe i preuzeti politički štetu, koja je manja od ove gdje sada ulazi u pokušaj rješavanja problema a da nema pravog rješenja.

Nekoliko mjeseci nakon zatvaranja Arene moglo bi doći do njene prodaje.

- Kad stečajna upraviteljica ili banke sudu pošalju prijedlog za prodaju imovine "Sportski grad TPN", na "bubnju" će se naći Arena koja je 2014. godine procijenjena na oko 500 milijuna kuna, te pravo građena na zemljištu na kojem je Arena izgrađena. To pravo građenja neće imati veliku vrijednost jer je dano na 30 godina, a pola tog vremena već je prošlo - veli naš sugovornik i nastavlja:

- Teoretski bi banke kao razlučni vjerovnici mogle kupiti Arenu bez plaćanja kupovnine, s tim da moraju platiti troškove stečajnog postupka koje će odrediti sud, a koji troškovi terete Spaladium Arenu. U te troškove spada komunalna naknada, tako da bi Grad mogao dobiti traženih 23 milijuna kuna. Znači, ne kao stečajni vjerovnik jer je kao takav u redu naplate iza banaka, već kao vjerovnik stečajne mase. Uz uvjet da "Sportski grad TPN" ne uspije u osporavanju iznosa komunalne naknade.

- Ako nakon isteka tih 30 godina Arenu treba predati Gradu, onda je Grad treba platiti. Ne može misliti da ako će tada dobiti zemljište s pravom građenja, da će po Zakonu o zemljišnim knjigama postati vlasnik svega što se na tom zemljištu nalazi, odnosno Arene. Gradu se ne može vratiti izgrađeni objekt dok ga on ne plati - objašnjava pravni stručnjak.

---

image

Odigralo se i Europsko prvenstvo u vaterpolu


 

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Banke i vjerovnici

Druga opcija je da Grad kupi objekt. Ona će mu se od uplaćene kupovnine vratiti 23 milijuna kuna komunalne naknade koje su obveze stečajne mase, odnosno obveze nastale nakon otvaranja stečaja, koje se naplaćuju prije razlučih vjerovnika (banaka).

Naravno, uvjet je da rješenje o ovrsi u korist Grada ostane na snazi jer se "Sportski grad TPN" u stečaju bori svim sredstvima da to ospori. Naime, prema podacima našeg sugovornika, Grad Split zadnje tri godine toj tvrtki uopće nije slao rješenja o komunalnoj naknadi na njenu adresu u Zrinsko-frankopanskoj ulici, već u Svačićevu 4 gdje je sjedište "Konstruktor-Inženjeringa", a gdje je bilo prvo sjedište "Sportskog grada TPN".

- Tvrtka u stečaju osporava temeljno rješenje iz kojeg su proizašle obveze jer to rješenje nikad nije steklo svojstvo pravomoćnosti, jer nikad nije ni dostavljeno na pravu adresu. Sve je to u postupku dokazivanja, troše se energija, vrijeme i novci... Suština stvari je da će u svemu tome samo odvjetnici profitirati - naglašava naš sugovornik.

Također, "Sportski grad TPN" je Upravnom sudu podnio tužbu zbog nejednakosti djelovanja na tržištu, a radi poništenja rješenja o komunalnoj naknadi jer je obračunata u visini za gospodarske subjekte, dok Arena Zagreb koja je veća i funkcionalnija, plaća 10 puta manju komunalnu, odnosno komunalnu naknadu koja se određuje za sportske objekte. Tako Grad Split Spaladium Areni mjesečno obračunava oko 250.000 kuna komunalne naknade, a Grad Zagreb Areni Zagreb oko 20 tisuća kuna. To je ogromna razlika.

Teoretske opcije

Nadalje, banke neće dopustiti da Grad kupi Arenu po niskoj cijeni jer su u položaju da kontroliraju postupak na način na podignu cijenu.

- Da će banke ili Grad Split kupiti Arenu sada su samo teoretske opcije. Također, nema naznaka da bi se kao kupac mogao javiti netko treći - kaže naš sugovornik, te napominje da kada banke ili netko treći izlicitira cijenu, sud će morati uputiti prijedlog Gradu da po toj cijeni kupi Arenu jer ima pravo prvokupa.

Dojam je da Grad sam sebi zatvara jedan veliki multifunkcionalni objekt...

- To je jedini objekt u Splitu koji osigurava događanja za široki krug publike i na najvišoj razini. Ima najmoderniju tehniku, to je najakustičniji prostor... Ako dođe do gašenja sustava, pitanje je hoće li sve biti u funkciji ili će biti oštećenja kad se to bude ponovo pokretalo - za kraj će naš sugovornik.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IZNUĐENO ZATVARANJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => IZNUĐENO ZATVARANJE 2 0 7866 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-12-29 12:32:48 [created_by] => 3215 [created_by_alias] => Tanja Gattin [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-01-03 08:28:23 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-01-03 08:28:23 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3086 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title='Potezi Grada Splita oko Spaladium arene su partija pokera s velikim ulozima!' [metakey] => spaladium arena, zatvaranje, revizija [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/12\/29\/23917590.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/29\/23401900.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/29\/23780448.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/29\/23376305.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/29\/23401899.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/29\/23396029.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/29\/23380509.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ho\u0107e li se i kad postavljati bina u areni za neki veliki doga\u0111aj?<\/p>","","

Doris Dragovi\u0107 je u Spaladium Areni proslavila 40 godina karijere
\n\u00a0<\/p>","

Odigralo se i Europsko prvenstvo u vaterpolu<\/p>\n\n


\n\u00a0<\/p>","","

Od 29. kolovoza do 10. rujna 2022. godine u Spaladium Areni odr\u017eano je Europsko prvenstvo u vaterpolu<\/p>","

10. rujna 2022. godine Hrvatska je osvojila Europsko prvenstvo u vaterpolu koje je odr\u017eano u Spaladium Areni<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1222","hd_23917590_1920.jpg":"1920x1080","k_23917590_1280.jpg":"1280x1280","k_23917590_1024.jpg":"1024x1024","k_23917590_640.jpg":"640x640","k_23917590_480.jpg":"480x480","k_23917590_340.jpg":"340x340","k_23917590_220.jpg":"220x220","o_23917590_1280.jpg":"1280x814","o_23917590_1024.jpg":"1024x651","o_23917590_640.jpg":"640x407","o_23917590_480.jpg":"480x305","o_23917590_340.jpg":"340x216","o_23917590_220.jpg":"220x140","h_23917590_1280.jpg":"1280x854","h_23917590_1024.jpg":"1024x683","h_23917590_640.jpg":"640x427","h_23917590_480.jpg":"480x320","h_23917590_340.jpg":"340x227","h_23917590_220.jpg":"220x147","pp_23917590_1280.jpg":"1280x1628","pp_23917590_1024.jpg":"1024x1303","pp_23917590_640.jpg":"640x814","pp_23917590_480.jpg":"480x611","pp_23917590_340.jpg":"340x432","pp_23917590_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1285","hd_23401900_1920.jpg":"1920x1080","k_23401900_1280.jpg":"1280x1280","k_23401900_1024.jpg":"1024x1024","k_23401900_640.jpg":"640x640","k_23401900_480.jpg":"480x480","k_23401900_340.jpg":"340x340","k_23401900_220.jpg":"220x220","o_23401900_1280.jpg":"1280x856","o_23401900_1024.jpg":"1024x685","o_23401900_640.jpg":"640x428","o_23401900_480.jpg":"480x321","o_23401900_340.jpg":"340x227","o_23401900_220.jpg":"220x147","h_23401900_1280.jpg":"1280x854","h_23401900_1024.jpg":"1024x683","h_23401900_640.jpg":"640x427","h_23401900_480.jpg":"480x320","h_23401900_340.jpg":"340x227","h_23401900_220.jpg":"220x147","pp_23401900_1280.jpg":"1280x1628","pp_23401900_1024.jpg":"1024x1303","pp_23401900_640.jpg":"640x814","pp_23401900_480.jpg":"480x611","pp_23401900_340.jpg":"340x432","pp_23401900_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23780448_1920.jpg":"1920x1080","k_23780448_1280.jpg":"1280x1280","k_23780448_1024.jpg":"1024x1024","k_23780448_640.jpg":"640x640","k_23780448_480.jpg":"480x480","k_23780448_340.jpg":"340x340","k_23780448_220.jpg":"220x220","o_23780448_1280.jpg":"1280x853","o_23780448_1024.jpg":"1024x682","o_23780448_640.jpg":"640x426","o_23780448_480.jpg":"480x320","o_23780448_340.jpg":"340x226","o_23780448_220.jpg":"220x146","h_23780448_1280.jpg":"1280x854","h_23780448_1024.jpg":"1024x683","h_23780448_640.jpg":"640x427","h_23780448_480.jpg":"480x320","h_23780448_340.jpg":"340x227","h_23780448_220.jpg":"220x147","pp_23780448_1280.jpg":"1280x1628","pp_23780448_1024.jpg":"1024x1303","pp_23780448_640.jpg":"640x814","pp_23780448_480.jpg":"480x611","pp_23780448_340.jpg":"340x432","pp_23780448_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23376305_1920.jpg":"1920x1080","k_23376305_1280.jpg":"1280x1280","k_23376305_1024.jpg":"1024x1024","k_23376305_640.jpg":"640x640","k_23376305_480.jpg":"480x480","k_23376305_340.jpg":"340x340","k_23376305_220.jpg":"220x220","o_23376305_1280.jpg":"1280x853","o_23376305_1024.jpg":"1024x682","o_23376305_640.jpg":"640x426","o_23376305_480.jpg":"480x320","o_23376305_340.jpg":"340x226","o_23376305_220.jpg":"220x146","h_23376305_1280.jpg":"1280x854","h_23376305_1024.jpg":"1024x683","h_23376305_640.jpg":"640x427","h_23376305_480.jpg":"480x320","h_23376305_340.jpg":"340x227","h_23376305_220.jpg":"220x147","pp_23376305_1280.jpg":"1280x1628","pp_23376305_1024.jpg":"1024x1303","pp_23376305_640.jpg":"640x814","pp_23376305_480.jpg":"480x611","pp_23376305_340.jpg":"340x432","pp_23376305_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1226","hd_23401899_1920.jpg":"1920x1080","k_23401899_1280.jpg":"1280x1280","k_23401899_1024.jpg":"1024x1024","k_23401899_640.jpg":"640x640","k_23401899_480.jpg":"480x480","k_23401899_340.jpg":"340x340","k_23401899_220.jpg":"220x220","o_23401899_1280.jpg":"1280x817","o_23401899_1024.jpg":"1024x653","o_23401899_640.jpg":"640x408","o_23401899_480.jpg":"480x306","o_23401899_340.jpg":"340x217","o_23401899_220.jpg":"220x140","h_23401899_1280.jpg":"1280x854","h_23401899_1024.jpg":"1024x683","h_23401899_640.jpg":"640x427","h_23401899_480.jpg":"480x320","h_23401899_340.jpg":"340x227","h_23401899_220.jpg":"220x147","pp_23401899_1280.jpg":"1280x1628","pp_23401899_1024.jpg":"1024x1303","pp_23401899_640.jpg":"640x814","pp_23401899_480.jpg":"480x611","pp_23401899_340.jpg":"340x432","pp_23401899_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_23396029_1920.jpg":"1920x1080","k_23396029_1280.jpg":"1280x1280","k_23396029_1024.jpg":"1024x1024","k_23396029_640.jpg":"640x640","k_23396029_480.jpg":"480x480","k_23396029_340.jpg":"340x340","k_23396029_220.jpg":"220x220","o_23396029_1280.jpg":"1280x720","o_23396029_1024.jpg":"1024x576","o_23396029_640.jpg":"640x360","o_23396029_480.jpg":"480x270","o_23396029_340.jpg":"340x191","o_23396029_220.jpg":"220x123","h_23396029_1280.jpg":"1280x854","h_23396029_1024.jpg":"1024x683","h_23396029_640.jpg":"640x427","h_23396029_480.jpg":"480x320","h_23396029_340.jpg":"340x227","h_23396029_220.jpg":"220x147","pp_23396029_1280.jpg":"1280x1628","pp_23396029_1024.jpg":"1024x1303","pp_23396029_640.jpg":"640x814","pp_23396029_480.jpg":"480x611","pp_23396029_340.jpg":"340x432","pp_23396029_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23380509_1920.jpg":"1920x1080","k_23380509_1280.jpg":"1280x1280","k_23380509_1024.jpg":"1024x1024","k_23380509_640.jpg":"640x640","k_23380509_480.jpg":"480x480","k_23380509_340.jpg":"340x340","k_23380509_220.jpg":"220x220","o_23380509_1280.jpg":"1280x853","o_23380509_1024.jpg":"1024x682","o_23380509_640.jpg":"640x426","o_23380509_480.jpg":"480x320","o_23380509_340.jpg":"340x226","o_23380509_220.jpg":"220x146","h_23380509_1280.jpg":"1280x854","h_23380509_1024.jpg":"1024x683","h_23380509_640.jpg":"640x427","h_23380509_480.jpg":"480x320","h_23380509_340.jpg":"340x227","h_23380509_220.jpg":"220x147","pp_23380509_1280.jpg":"1280x1628","pp_23380509_1024.jpg":"1024x1303","pp_23380509_640.jpg":"640x814","pp_23380509_480.jpg":"480x611","pp_23380509_340.jpg":"340x432","pp_23380509_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7686331 Threads: 3 Questions: 1556907711 Slow queries: 4745524 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111382350 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/ako-se-ugasi-sustav-nastat-ce-jos-veca-steta-potezi-grada-oko-spaladium-arene-su-partija-pokera-s-velikim-ulozima-1253731 [printLink] => /split/ako-se-ugasi-sustav-nastat-ce-jos-veca-steta-potezi-grada-oko-spaladium-arene-su-partija-pokera-s-velikim-ulozima-1253731?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 365420 [name] => spaladium arena [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => spaladium-arena [link] => /tag/spaladium-arena ) [1] => stdClass Object ( [id] => 490450 [name] => zatvaranje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zatvaranje [link] => /tag/zatvaranje ) [2] => stdClass Object ( [id] => 284822 [name] => revizija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => revizija [link] => /tag/revizija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IZNUĐENO ZATVARANJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ako se ugasi sustav, nastat će još veća šteta: ‘Potezi Grada oko Spaladium Arene su partija pokera s velikim ulozima!‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3215 [name] => Tanja Gattin [username] => tanja-gattin [email] => tanja-gattin-zebi@sd.hr [password] => $2y$10$ylOB0fmJ.YHXer9b47aXY.iHpGT0rsDXvm13AJuBTpq25fgNb5X2q [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 2020-03-13 11:24:42 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tanja-gattin-3215 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1733 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/09919fcdc36a40d5b94f0b62e3e82463?s=100&default=https%3A%2F%2Fzdravlje.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/29/23917590.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] =>

Hoće li se i kad postavljati bina u areni za neki veliki događaj?

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/29/23917590.jpg [title] =>

Hoće li se i kad postavljati bina u areni za neki veliki događaj?

Ante Čizmić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/29/23401900.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/29/23780448.jpg [title] =>

Doris Dragović je u Spaladium Areni proslavila 40 godina karijere
 

Jakov Prkić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/29/23376305.jpg [title] =>

Odigralo se i Europsko prvenstvo u vaterpolu


 

Vladimir Dugandžić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/29/23401899.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/29/23396029.jpg [title] =>

Od 29. kolovoza do 10. rujna 2022. godine u Spaladium Areni održano je Europsko prvenstvo u vaterpolu

Ante Čizmić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/29/23380509.jpg [title] =>

10. rujna 2022. godine Hrvatska je osvojila Europsko prvenstvo u vaterpolu koje je održano u Spaladium Areni

Vladimir Dugandžić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Zatvaranjem Spaladium Arene nastat će šteta na tehničkoj opremi, zbog čega ta dvorana u Lori nakon određenog vremena više neće biti funkcionalna.

Utvrdio je to još 2015. godine vještak za telekomunikacije. Njegovo mišljenje tada je bilo ključno da Spaladium Arena u stečaju nastavi s radom, umjesto da je se zatvori i da postane oronuli, zapušteni objekt. Tako su Splićani i njihovi gosti i dalje imali reprezentativni, multifunkcionalni objekt koji su i do 300 dana godišnje punili sajmovi, koncerti, vrhunski sportski događaji... Do danas!

Također, višegodišnje odgađanje prodaje Spaladium Arene u stečajnom postupku koji je nad tvrtkom "Sportski Grad TPN" otvoren 2014. godine, išlo je u korist Grada Splita koji se u suprotnom mogao naći u najgoroj mogućoj situaciji. A ta je da na javnoj dražbi netko drugi kupi Arenu, a da sud odluči da Grad mora preuzeti 600 milijuna kuna duga za izgradnju tog objekta.

Nakon osam godina vođenja stečaja situacija se nije puno promijenila. Naime, spomenuti spor, koji su banke pokrenule jer žele da Grad preuzme obvezu vraćanja kredita kojima je financirana gradnja Arene, iako je pravomoćno završen u korist Grada, ipak nije konačan jer je izjavljena revizija pred Vrhovnim sudom.

Komunalna naknada

No, to nije spriječilo sadašnju gradsku vlast da učini korak koji je osigurao zatvaranje Arene: poslala je 23 milijuna tešku ovrhu tvrtki "Sportski grad TPN" u stečaju za neplaćenu komunalnu naknadu za taj objekt u Lori. Radi se o obvezi nastaloj u razdoblju nakon otvaranja stečaja.

---

image

Doris Dragović je u Spaladium Areni proslavila 40 godina karijere
 

Jakov Prkić/Cropix
---

Zbog pokretanja ovršnog postupka, tvrtki koja upravlja Arenom s računa su skinuta znatna sredstva, te joj prijeti blokada. Gradonačelnik Ivica Puljak zatvaranje Arene je komentirao da se radi o odluci banaka, jer da Grad tu nema pravo glasa.

Ignorira se činjenica da su te iste "zločeste" banke zaslužne što je zadnjih sedam godina Arena radila, jer one su na početku stečaja odobrile takvu odluku.

Gradonačelnik kaže da je Grad morao pokrenuti ovrhu protiv privatne tvrtke "Sportski grad TPN" u stečaju koja upravlja Arenom jer bi se u suprotnom radilo o kaznenom djelu. No, postoje nedosljednosti jer kada je ranije te iste 2022. godine bilo pitanje pokretanje ovrhe na čuvenom mini kruzerom "Seagull II" u vlasništvu poduzetnika Juroslava Buljubašića i zaustavljanje tog broda dok je bilo dostupan hrvatskom pravosuđu, Grad Split se tome usprotivio kao vjerovnik Banke splitsko-dalmatinske u stečaju koja na tom luksuznom plovilu ima upisane hipoteke.

No, vratimo se na Arenu. Prema podacima sa Skupštine vjerovnika na kojoj se odlučilo o zatvaranju Arene, "Sportski grad TPN" u stečaju pokušao je s gradonačelnikom Puljkom zakazati sastanak kako bi se pokušalo dogovoriti odgodu ovrhe za komunalnu naknadu, kako ne bi došlo do blokade računa, a na koncu do zatvaranja dvorane i nemogućnosti njenog osiguranja. Naime, Arena već tri mjeseca nije osigurana.

- No, Grad se na to oglušio i ne dopušta bilo kakvu inicijativu koja bi vodila u pravcu rješenja problema. Opcija bi bila da se Arena da u zakup, a sve zbog najavljenih događanja u prvoj polovici 2023. godine, prvenstveno Sajma vojne opreme, a sve s ciljem da se Arena potpuno ne zatvori - kaže naš sugovornik, pravni stručnjak koji je dobro upoznat s predmetom, te naglašava:

- Situacija sa zatvaranjem Arene je iznuđena s prisilnom naplatom za komunalnu naknadu.

---

image
Tom Dubravec/Cropix
---

Politička šteta

Poteze koje Grad sada povlači naziva partijom pokera s velikim ulozima.

- Potpuno je nejasno kuda sve ovo vodi i veliki su rizici jer Grad može izgubiti Arenu. Iako je pravomoćno dobio spor radi utvrđenja ništetnosti aneksa ugovor u Javno privatnom partnerstvu za gradnju Arene, jer ih je potpisao tadašnji gradonačelnik Ivan Kuret bez suglasnosti gradskog Poglavarstva, to je sada na reviziji na Vrhovnom sudu – ističe naš sugovornik.

Napominje da se radi o problemu koji Grad ne može riješiti bez pomoći države, a ako trenutno Puljak takvu pomoć ne može dobiti, onda je trebao taj problem gurati od sebe i preuzeti politički štetu, koja je manja od ove gdje sada ulazi u pokušaj rješavanja problema a da nema pravog rješenja.

Nekoliko mjeseci nakon zatvaranja Arene moglo bi doći do njene prodaje.

- Kad stečajna upraviteljica ili banke sudu pošalju prijedlog za prodaju imovine "Sportski grad TPN", na "bubnju" će se naći Arena koja je 2014. godine procijenjena na oko 500 milijuna kuna, te pravo građena na zemljištu na kojem je Arena izgrađena. To pravo građenja neće imati veliku vrijednost jer je dano na 30 godina, a pola tog vremena već je prošlo - veli naš sugovornik i nastavlja:

- Teoretski bi banke kao razlučni vjerovnici mogle kupiti Arenu bez plaćanja kupovnine, s tim da moraju platiti troškove stečajnog postupka koje će odrediti sud, a koji troškovi terete Spaladium Arenu. U te troškove spada komunalna naknada, tako da bi Grad mogao dobiti traženih 23 milijuna kuna. Znači, ne kao stečajni vjerovnik jer je kao takav u redu naplate iza banaka, već kao vjerovnik stečajne mase. Uz uvjet da "Sportski grad TPN" ne uspije u osporavanju iznosa komunalne naknade.

- Ako nakon isteka tih 30 godina Arenu treba predati Gradu, onda je Grad treba platiti. Ne može misliti da ako će tada dobiti zemljište s pravom građenja, da će po Zakonu o zemljišnim knjigama postati vlasnik svega što se na tom zemljištu nalazi, odnosno Arene. Gradu se ne može vratiti izgrađeni objekt dok ga on ne plati - objašnjava pravni stručnjak.

---

image

Odigralo se i Europsko prvenstvo u vaterpolu


 

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Banke i vjerovnici

Druga opcija je da Grad kupi objekt. Ona će mu se od uplaćene kupovnine vratiti 23 milijuna kuna komunalne naknade koje su obveze stečajne mase, odnosno obveze nastale nakon otvaranja stečaja, koje se naplaćuju prije razlučih vjerovnika (banaka).

Naravno, uvjet je da rješenje o ovrsi u korist Grada ostane na snazi jer se "Sportski grad TPN" u stečaju bori svim sredstvima da to ospori. Naime, prema podacima našeg sugovornika, Grad Split zadnje tri godine toj tvrtki uopće nije slao rješenja o komunalnoj naknadi na njenu adresu u Zrinsko-frankopanskoj ulici, već u Svačićevu 4 gdje je sjedište "Konstruktor-Inženjeringa", a gdje je bilo prvo sjedište "Sportskog grada TPN".

- Tvrtka u stečaju osporava temeljno rješenje iz kojeg su proizašle obveze jer to rješenje nikad nije steklo svojstvo pravomoćnosti, jer nikad nije ni dostavljeno na pravu adresu. Sve je to u postupku dokazivanja, troše se energija, vrijeme i novci... Suština stvari je da će u svemu tome samo odvjetnici profitirati - naglašava naš sugovornik.

Također, "Sportski grad TPN" je Upravnom sudu podnio tužbu zbog nejednakosti djelovanja na tržištu, a radi poništenja rješenja o komunalnoj naknadi jer je obračunata u visini za gospodarske subjekte, dok Arena Zagreb koja je veća i funkcionalnija, plaća 10 puta manju komunalnu, odnosno komunalnu naknadu koja se određuje za sportske objekte. Tako Grad Split Spaladium Areni mjesečno obračunava oko 250.000 kuna komunalne naknade, a Grad Zagreb Areni Zagreb oko 20 tisuća kuna. To je ogromna razlika.

Teoretske opcije

Nadalje, banke neće dopustiti da Grad kupi Arenu po niskoj cijeni jer su u položaju da kontroliraju postupak na način na podignu cijenu.

- Da će banke ili Grad Split kupiti Arenu sada su samo teoretske opcije. Također, nema naznaka da bi se kao kupac mogao javiti netko treći - kaže naš sugovornik, te napominje da kada banke ili netko treći izlicitira cijenu, sud će morati uputiti prijedlog Gradu da po toj cijeni kupi Arenu jer ima pravo prvokupa.

Dojam je da Grad sam sebi zatvara jedan veliki multifunkcionalni objekt...

- To je jedini objekt u Splitu koji osigurava događanja za široki krug publike i na najvišoj razini. Ima najmoderniju tehniku, to je najakustičniji prostor... Ako dođe do gašenja sustava, pitanje je hoće li sve biti u funkciji ili će biti oštećenja kad se to bude ponovo pokretalo - za kraj će naš sugovornik.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Jakov Prkić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Ante Čizmić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix
Ante Čizmić/Cropix

Hoće li se i kad postavljati bina u areni za neki veliki događaj?

Jakov Prkić/Cropix

Doris Dragović je u Spaladium Areni proslavila 40 godina karijere
 

Vladimir Dugandžić/Cropix

Odigralo se i Europsko prvenstvo u vaterpolu


 

Ante Čizmić/Cropix

Od 29. kolovoza do 10. rujna 2022. godine u Spaladium Areni održano je Europsko prvenstvo u vaterpolu

Vladimir Dugandžić/Cropix

10. rujna 2022. godine Hrvatska je osvojila Europsko prvenstvo u vaterpolu koje je održano u Spaladium Areni

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/ako-se-ugasi-sustav-nastat-ce-jos-veca-steta-potezi-grada-oko-spaladium-arene-su-partija-pokera-s-velikim-ulozima-1253731 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9a1978d183d162b8e320dda79612bf951f9ccb8a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ako+se+ugasi+sustav%2C+nastat+%C4%87e+jo%C5%A1+ve%C4%87a+%C5%A1teta%3A+%E2%80%98Potezi+Grada+oko+Spaladium+Arene+su+partija+pokera+s+velikim+ulozima%21%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fako-se-ugasi-sustav-nastat-ce-jos-veca-steta-potezi-grada-oko-spaladium-arene-su-partija-pokera-s-velikim-ulozima-1253731 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fako-se-ugasi-sustav-nastat-ce-jos-veca-steta-potezi-grada-oko-spaladium-arene-su-partija-pokera-s-velikim-ulozima-1253731 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IZNUĐENO ZATVARANJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitIZNUĐENO ZATVARANJE

Ako se ugasi sustav, nastat će još veća šteta: ‘Potezi Grada oko Spaladium Arene su partija pokera s velikim ulozima!‘

Piše Tanja Gattin
3. siječnja 2023. - 09:28

Zatvaranjem Spaladium Arene nastat će šteta na tehničkoj opremi, zbog čega ta dvorana u Lori nakon određenog vremena više neće biti funkcionalna.

Utvrdio je to još 2015. godine vještak za telekomunikacije. Njegovo mišljenje tada je bilo ključno da Spaladium Arena u stečaju nastavi s radom, umjesto da je se zatvori i da postane oronuli, zapušteni objekt. Tako su Splićani i njihovi gosti i dalje imali reprezentativni, multifunkcionalni objekt koji su i do 300 dana godišnje punili sajmovi, koncerti, vrhunski sportski događaji... Do danas!

Također, višegodišnje odgađanje prodaje Spaladium Arene u stečajnom postupku koji je nad tvrtkom "Sportski Grad TPN" otvoren 2014. godine, išlo je u korist Grada Splita koji se u suprotnom mogao naći u najgoroj mogućoj situaciji. A ta je da ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 08:21