StoryEditorOCM
ZagoraStigli i turisti

Svi idu na more, kolone kod Zagvozda, imotska Radio Mileva javlja: ‘Upa san ko glamac. Prijatelju, goni na Šestanovac!‘

Piše Tanja Šimundić Bendić
22. lipnja 2024. - 15:01

Evo ljeta, gostiju, gužvi, čepova na auto putu. Čitatelji nam javljaju kako su u subotu ujutro brojni pohrlili u pravcu juga, prema Makarskom primorju.

Na naplatnim kućicama s izlaza Zagvozd u subotu  ujutro u koloni se čekalo više od pola sata. Auti, za autom, koloni nigdje kraja, a s neba prži nemilo. Zbog toplinskog vala svi su očito izabrali rano jutarnje putovanje. Ali svi su bili i istog razmišljanja, što je rezultiralo dugim čekanjima na nekim naplatnim kućicama.

- Domaće, strano, sve se to naguralo na izlazu Zagvozd. Otvorili su sve četiri kućice, ali kolona ne staje, auto za autom nadolazi. Lako je dok voziš, ne osjećaš tolku vrućinu, ali kad te kolona zaustavi, glava ti po ovom paklu i s klimom proključa. Upa san u zamku jadan ti san. A šta će bit posli, jadna im majka. Pola sata smo vozili metar po metar nikako proć, nikad kraja. Kolona ajme. Manji dio iđe put Imotskog, a ovo sve drugo doli na more. Biže ljudi od paklenih vrućina, oće se razladit – veli nam Matko iz Buljubašića.

Najnovije vijesti su se brzo proširile pa je imotska Radio Mileva, hoće reći brza mobitelska veza proradila dočim su prva domaća auta upala u gužvu. Pa su Imoćani odmah krenuli u akciju i poznatima, za koje su znali da moraju preko Zagvozda skoknit u svoj kraj, brzo počeli dojavljivati novu rutu.

- Ne iđu svi na more, neki moraju i do svojih i na njivu, i vidit voćke, svaki ti minut bude važan. I eto đava ga odnija upa san ko glamac u kolonu, i šta ćeš, moraš čekat, a sve me prsti svrbe, posal stoji. Odma san zva sve ove moje šta san zna da će put gore. Reka san im izlaz Zagvozd prijatelju zaboravi, goni na Šestanovac. Dobro ćeš se zaj***t ako iđeš tin prvim puten. A vruće moj Bože mili šta je ovo, a koloni nikad kraj - veli nam Mario iz zagvodskog kraja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 15:01