StoryEditorOCM
Splitna kampusu

U Sveučilišnoj galeriji večeras se zatvara retrospektivna likovna izložba Mirne Sišul: još je stignete razgledati

Piše split sd
11. rujna 2024. - 14:38

U Sveučilišnoj galeriji večeras se zatvara izložba riječke umjetnice Mirne Sišul. "Ništa mi ovaj dan neće pokvarit" naziv je retrospektivne likovne izložbe koja je plod je dugogodišnje suradnje Sveučilišne galerije i splitske Galerije Brešan.

Izložba umjetnice Mirne Sišul mogla se razgledati od 23. kolovoza pa do danas 11. rujna čije svečano zatvaranje u Svečilišnoj galeriji zakazano u 19:30 sati. Tako će se mimo uobičajene prakse u društvu autorice Mirne Sišul i kuratora izložbe Igora Brešana predstaviti autoricu i izložbu proglasiti zatvorenom.

- Lirska apstrakcija radova Mire Sišul u Sveučilišnoj galeriji u Splitu donosi radost, isključuje avangardne ekscese, "atonalne zvuke" i nepredvidivost koja para uši/oči. Ona moguće jest na trenutke neočekivana, ali je nadasve prihvatljiva. Kao da je po zamišljenom crtovlju slikarica posijala, onako kapajući, akorde uvezene iz popularne glazbe, držeći značajnima stečena iskustava i naslijeđe u suvremenom kontekstu. Nije li to neki novi neoromantizam, čitljiv i lako pamtljiv, umrežen suvremeno, ili pak kakav neorealizam pun šarenila intuitivno posložen bez naročite logike i reda, sa srcem što bi se reklo - osvrnuo se na postav kurator izložbe, novinar Igor Brešan.

U suradnji s Galerijom Brešan, u Sveučilišnoj galeriji prethodno su održane izložbe Velebita Restovića iz Splita, Milana Pavlovića iz Bjelovara, Fulvija Juričića iz Pule, Zdravka Milića iz Labina.

O autorici

Mirna Sišul rođena je 1977. godine u Rijeci. Završila je školu za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Ima status samostalnog umjetnika. Sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo.

Djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika HZSU, Hrvatskog društva likovnih umjetnika: HDLU Istre, Zagreba i Rijeke. Do sada je održala dvadeset samostalnih izložbi. Bavi se slikarstvom, ilustracijom i dizajnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 14:39