StoryEditorOCM
SplitAMNEZIJA

U splitskom naselju očajavaju zbog prometa i ukazuju na najkritičnije točke: ‘A znate li što nam je Puljak obećao?!‘

Piše Frano Kiso
21. lipnja 2024. - 07:25

Kada bismo tražili jedan dio Splita koji je utjelovljenje praznih i neispunjenih obećanja od strane gradske vlasti, onda bi to zasigurno bio Stobreč. Ovaj biser na istoku često biva zaboravljen kada je riječ o manjim infrastrukturnim zahvatima, kamoli većim i opsežnijim projektima i investicijama.

Međutim, kolektivna amnezija Banovine itekako utječe na Stobrečane, a ponekad nedostatak komunalnih rješenja znači i životnu ugrozu lokalnog stanovništva.

– Prije parlamentarnih izbora gradonačelnik Ivica Puljak iskoristio je predviđeni zbor građana za aglomeraciju Stobreča kako bi prezentirao svoje projekte za Stobreč. To sam i zaboravio, ali nisam zaboravio obećanje koje je dao novinaru i meni na naš upit o sigurnosti svih sudionika u prometu i pješaka u Stobreču – kaže Vlado Tandara, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora i potom podsjeća o kojem je točno obećanju riječ.

image

Opasna dionica ceste u Stobreču

Vlado Tandara

– Obećao je o trošku Grada izradu elaborata o sigurnosti u prometu za opasnu dionicu koja se proteže od ulaza u Stobreč (D8) do krivine ispod bunkera (Sv. Lovre). Izbori su prošli, a osim obećanja ništa se nije dogodilo. Ni nakon tri poslana maila nikakav odgovor nisam dobio. I ludome dosta – ogorčen je Tandara, koji se u međuvremenu osobno angažirao kako bi se riješio ovaj kritični prometni problem.

Izgubljen mladi život

– Čak sam s jednim od odgovornih stručnjaka iz "Cestara" obišao kritičnu lokaciju gdje se često događa da motociklisti dižu motocikle na zadnje kolo, a vozači osobnih vozila ubrzavaju ne mareći za sigurnost pješaka. Dogovorili smo se da je potrebno postaviti usporivač u prometu uzduž pješačkog prijelaza kako bi se spriječilo takvo ponašanje neodgovornih vozača.

Nažalost, na toj lokaciji izgubljen je jedan mladi život. Smatram da je nužno spriječiti takve i slične situacije koje su se već nekoliko puta dogodile - apelira predsjednik Mjesnog odbora, uz jasnu napomenu da traži od gradonačelnika da izvrši svoje obećanje kako bi se izbjegle daljnje tragične posljedice.

image

Opasna dionica ceste u Stobreču

Vlado Tandara
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 10:11