StoryEditorOCM
SplitPILA NAOPAKO

Sve luđe; Ivošević splitskoj policiji prijavio Plenkovića zbog vrijeđanja Milanovića: Odlučio sam vidjeti jesu li...‘

Piše Split SD
20. studenog 2023. - 17:55

- Nakon što je splitska policija spustila ljestvicu aktiviranja članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mir jJRM na najnižu moguću razinu, kao savjestan građanin odlučio sam vidjeti jesu li jednako revni kada se vrijeđa i omalovažava i ostale državne organe.

image
Tom Dubravec/Cropix

Drugoj policijskoj postaji podnio sam prekršajnu prijavu protiv premijera RH Andreja Plenkovića radi nedavnog vrijeđanja i omalovažavanja predsjednika RH Zorana Milanovića.

Vjerujem da će načelnik Ante Balov postupiti jednako kao i u nekim sličnim slučajevima i izdati prekršajni nalog protiv premijera RH zbog nazivanja izjava predsjednika RH debilnima - naveo je Ivošević u svojoj najnovijoj Facebook objavi.

U svojoj prijavi navodi kako se 30. listopada na presici u Parizu premijer Andrej Plenković osvrnuo na rad predsjednika Zorana Milanovića riječima: "Debilne izjave koje je on davao zadnjih godinu i pol dana su sramota za Hrvatsku. Namjerno to govorim".

image
Ranko Šuvar/Cropix

- Navedena izjava prenesena je u javni prostor, a radi se o ekllatantnom primjeru vrijeđanja i omalovažavanja državnog organa u vezi njegove službe predsjednika RH.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Očekujem Vašu žurnu reakciju te Vas molim da mi, nakon što donesete odluku o mojoj prijavi, dostavtite odluku kako bih je mogao priložiti drugom postupku pred Općinskim prekršajnim sudom u Splitu - stoji u njegovoj prekršajnoj prijavi.

Riječ je, podsjetimo, o istom prekršaju zbog kojeg je policija nedavno sankcionirala Ivoševića.

image
Screenshot Facebook

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 08:16