StoryEditorOCM
SplitOD PONEDJELJKA

Na splitske ulice konačno stigli zaštitari ‘Pitt Bulla‘; njih tek šačica pazi da se pijani turisti ne otmu kontroli...

Piše Božidar Lončar
9. kolovoza 2023. - 14:32

Kako nam je potvrdila pročelnica Upravnog odjela za komunalne poslove Leona Grgić, Grad Split potpisao je ugovor o pružanju zaštitarskih usluga u Zoni A s tvrtkom "Pit Bull" d.o.o. 

Firma će pružati zaštitarske usluge na površinama javne namjene u provedbi Odluke o javnom redu i miru na području Zone A. Vrijednost ugovora je 26.513,46 eura bez PDV-a, odnosno 33.141,83 eura s PDV-om. Sukladno Zakonu o privatnoj zaštiti, prije početka obavljanja djelatnosti potrebno je da zaštitarska tvrtke ishodi ovlaštenje.

Direktor tvrtke "Pit Bull" d.o.o. je Marko Žaja, županijski vijećnik i kandidat za zamjenika župana koji je bio drugi na listi Domovinskog pokreta na prošlim izborima za Gradsko vijeće.

image

Marko Žaja
 

Saša Burić/Cropix

Nadležne u Banovini pitali smo dodatno koliko će zaštitara biti zaposleno, koje će im biti radno vrijeme, koje su im sve ovlasti i kad će početi raditi.

- Planirani broj zaštitara je četiri dnevno ili po potrebi, a radno vrijeme im je od 22 sata - 4 sata ili po potrebi. Ovlasti su utvrđene Zakonom o privatnoj zaštiti i rješenjem kojeg zaštitarska tvrtka ishodi od strane Ravnateljstva civilne zaštite.

S radom su započeli nakon ishođenja svih potrebnih odobrenja i suglasnosti - odgovorili su nam iz gradske uprave i dodali kako su prve radne zadatke počeli obavljati u ponedjeljak navečer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 08:53