StoryEditorOCM
SplitUDOVIČIĆEVE FOTELJE

Bivši gradonačelnik Kaštela postao direktor velike državne firme, zbog toga mora prepustiti ulogu u Gradskom vijeću

Piše Sandra Barčot
16. rujna 2024. - 11:54
Ivan Udovićić nakon imenovanja za direktora ”Plovputa” napušta funciju čelnika gradskog parlamentaAnte Čizmić/Cropix

Ivan Udovičić (HDZ), nakon dva mandata kao predsjednik Gradskog vijeća Kaštela, inače i bivši gradonačelnik sedam Kaštela također u dva mandata 2005.-2009. te 2013.-2017., od srijede više neće biti na toj funkciji.

Na sjednici Gradskog vijeća, 23. po redu sastanku gradskog parlamenta koji je zakazan za 18. rujna u 10 sati u Gradskoj vijećnici, planiran je dnevni red od 22 točke, među kojima i druga „Prijedlog rješenja o izboru i razrješenju predsjednika Gradskog vijeća”.

- Budući sam 13. lipnja imenovan na čelo državne tvrtke „Plovput”, nacionalne kompanije za održavanje objekata sigurnosti plovidbe Jadranom, to su dvije nespojive funkcije te slijedi moja zamjena – kazuje nam 59-godišnji mr. Ivan Udovičić, dipl.ing., ujedno i predsjednik vladajućeg HDZ-a u Gradu Kaštelima, te dodaje:

- Funkciju čelnice Gradskog vijeća Grada Kaštela, preuzet će moja zamjenica, potpredsjednica GV Doris Grgurin, koja je po protokolu i sazvala ovu sjednicu Gradskog vijeća.

U Perišićevoj stolici

Nakon što je Udovičić, na čelu „Plovputa” zamijenio dugogodišnjeg direktora doc. dr. Matu Perišića (HDZ) kojem je bio pomoćnik, po dužnosti mora prekinuti rad u gradskom parlamentu.

I to osam mjeseci prije lokalnih izbora koji su na oraru treće nedjelje u svibnju mjesecu 2025. godine.

U službenoj biografiji Ivana Udovičića navodi se kako je rođen 1965. godine u Splitu, osnovnu školu završio je u Kaštel Novom, a srednju Tehničku u Splitu. Na splitskom FESB-u diplomirao je 1990. i stekao zvanje inžinjera strojarstva, dok je 2004. godine u Zagrebu toj diplomi pridodao i onu na studiju za sigurnost i postao dipl. ing. sigurnosti. Četiri godine nakon toga stekao je titulu magistra znanosti na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Poslovnu karijeru započeo je 1990. kao samostalni obrtnik u ugostiteljstvu, a nastavio kao voditelj tehničkog odjela u "Kaštelanskim staklenicima" od 1995. do 2005. godine, kada je imenovan za gradonačelnika Kaštela.

Po isteku četverogodišnjeg mandata zaposlio se u Županiji splitsko-dalmatinskoj kao pročelnik odjela za gospodarstvo, razvoj i europske integracije i to do drugog izbora za gradonačelnika.

Angažiran je u više klubova i društava - član je planinarskih društava "Malačka" iz Donjih Kaštela te "Kozjak" iz Kaštel Sućurca, kao i Udruge maslinara iz Kaštela. Aktivno sudjeluje i u radu sportskih klubova kao član Uprave Košarkaškog kluba "Kaštela" te kao predsjednik Odbojkaškog kluba invalida iz Splita. Oženjen je, otac dvije kćeri.

image

Dva mandata je Ivan Udovičić bio predsjednik Gradskog vijeća Kaštela

Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 11:55