StoryEditorOCM
Obalasrećica mala

Tko bi ga prepoznao! Do prije dva dana bio je jedva živ, a vidite ga sad! Ime mu je Jakov, jako je mršav, ali ne zadugo

Piše N. L.
20. rujna 2024. - 21:03

Priča o spašenom psu iz jame u Lećevici dirnula je mnoge ljubitelje životinja. Nesretnu životinju iz jame duboke 40 metara spasili su pripadnici splitskog HGSS-a, a sreća je htjela da su u blizini bili speleolozi koji su baš u toj jami istraživali šišmiše. Upravo spleolozi bili su ti koji su HGSS-u dojavili informaciju o zatočenom psu.

Pogledajte kako splitski HGSS-ovci spašavaju psa iz jame; jadničak je sav preplašen i izgladnio. Pukom srećom je živ...

U međuvremenu pas je dobio ime Jakov, a trenutno se nalazi u kaštelanskom azilu "Animalis Centrum" gdje ima svu potrebnu skrb. S obzirom da je iz jame izvučen u prilično lošem stanju, izgladnio, preplašen i poprilično neuredan, bit će potrebno neko vrijeme da se oporavi. 

Prvo mu slijedi šišanje, jer mu je dlaka, kako možete vidjeti, skroz zapetljana i zalijepljena, a kako navode djelatnici azila, posebno će se povesti računa i o njegovoj prehrani.

Na Faceook stranici Zaklade Bestie objavljen je najnoviji video Jakova nakon šišanja na kojem se vidi koliko je Jakov zapravo mršav nakon što se riješio suvišne dlake. 

- Veliko hvala Kati iz Rera salona za pse na nježnosti, strpljenju i znanju. Jakov je bio miran i tolerantan, svi smo jako ponosni na njega - naveli su u videu iz Zaklade uz napomenu kako je odmah nakon tretmana bio kod veterinara, a o njegovom točnom zdravstvenom stanju saznat ćemo uskoro.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 21:53