StoryEditorOCM
Slanobravo, neno

Pasta alla rakija: jelo koje vole Georgina i Gigi dobilo je neočekivan makeover u izvedbi blogera iz BiH. Imamo recept

Piše T.S.M.
4. veljače 2024. - 10:15

Jeste li čuli za penne alla vodka? Znate onu fensi manistru koju su svi počeli kuhati nakon što ju je na nekoj od svojih društvenih mreža pogurala Ronaldova Georgina. Pa nakon što je penne s votkom javno kuhala Georgina, penne s votkom je počela kuhati Gigi, pa ih je počela kuhati Kim, a na kraju skoro svaka šuša koja je željela biti u toku s trendovima.

Ali kad kod kuće imate 15-ak litara rakije, naravno da ćete umjesto manistre s votkom kuhati manistru s rakijom. Tako nekako razmišlja Neno Svjetlanović kojeg guštamo pratiti na Instagramu Neno Cooks. E pa Neno je u ovom jelu, koje neki nazivaju i pasta alla vodka, votku zamijenio rakijom. I preživio.

image
Shutterstock

I još se hvali da je odlično. Naravno, morali smo ga zamoliti za dopuštenje da vam prenesemo recept jer tko zna, možda i sami imate viška rakije, a i volje za kuhanjem manistre. Premda drugog imamo napretek,  mi prvog trenutno nemamo, pa će recept na čekanje, nadamo se kraće, a vama savjetujemo da ga isprobate što prije.

Zašto? Zato što su penne alla vodka jako dobro jelo, a votka i rakija su, kad je kuhanje u pitanju, "tu negdi". Evo recepta, odnosno bolje reći popisa sastojaka, jer opis postupka slijedi u videu.

Pasta alla Rakija

Sastojci:

400 g pelata
240 g vrhnja za kuhanje
130 g koncentrata rajčice
55 g parmezana
45 g maslaca
3 režnja češnjaka
1 luk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 18:29