StoryEditorOCM
Savjetiza slatko i slano

Pekar odao tajnu najsočnije pite: uz ovu kombinaciju postat će ukusnija, sočnija i mekša od svih koje ste dosad ispekli!

Piše Spiza SD
29. rujna 2023. - 19:11

Planirate li iskoristiti vikend za ispeći kakvu slasnu pitu od gotovih kora, dobro će vam doći jedna dobra caka uz koju su pite mekane, sočne i ukusnije no ikad. Stvar je vrlo jednostavna, samo trebate svaku koru dobro premazati posebnom vrstom preljeva za koji vam recept donosimo u nastavku.

Evo u čemu je stvar: kad pečemo štrudele, cilj nam je hrskavost, pa kore premazujemo otopljenim maslacem ili uljem, no kad se peče pita - da ne bude zabune, ovdje mislimo i na slane i na slatke varijante - cilj je sočnost (premda ni hrskavost nije na odmet). Upravo zbog toga koriste se preljevi poput ovoga za koji je recept, navodno, otkrio jedan pekar koji ne zna čuvati tajne...

Pekarski preljev za pitu

Sastojci:

8 žlica brašna
1 suhi kvasac
2 šalice mlijeka
1 šalica ulja
sol ili šećer, ovisno od toga kakvu pitu pečete

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke pa mješavinu nanseite na svaku koru, najbolje uz pomoć kuhinjskog kista.

Nakon što su kore premazane, napravite pitu na uobičajen način, a ostatak preljeva prelijte po piti sat do sat i pol prije pečenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 19:34