StoryEditorOCM
Slanobugarski miš-maš

Ovo je izvrstan recept za doručak, ukusan je i zasitan, pun proteina, nije skup i lako se sprema

Piše mozaik sd
30. kolovoza 2023. - 15:01

Svatko od nas se ponekad zatekne u situaciji da ne zna što bi doručkovao a da bude brzo, ukusno i zdravo.

Dobrim rješenjem čini se miš-maš.

Riječ je o tradicionalnom bugarskom specijalitetu koji stanovnici te države Europske unije, poznate po kvalitetnom jogurtu i siru, rado jedu u bilo koje doba godine, naročito za doručak. Riječ je o zasitnome i zdravom obroku, punom proteina koji je nevjerojatno jednostavan i jeftin za pripremu.

Miš-maš se pravi od jaja, feta sira, rajčice, luka i pečene paprike. U receptu se koriste pečene, oguljene paprike, ali ako ih nemate, kao dobra zamjena poslužit će svježe, piše Žena.

Za miš-maš je potrebno:

1 kapula

7 žlica ulja

8 pečenih paprika (oko 500 grama)

250 grama rajčica iz konzerve

250 grama feta sira

6 jaja

image

Za pripravu je potrebno šest jaja (ilustracija)

Joško Šupić /Cropix

Priprema:

Kapulu sitno nasjeckajte.

U veći lonac ulijte ulje i pričekajte da se zagrije. Dodajte kapulu i pržite ga dvije minute na srednjoj vatri.

Pečenu papriku narežite na kockice i dodajte na kapulu. Zatim pržite još tri do četiri minute na srednjoj vatri.

Dodajte rajčice i pirjajte dvije minute. Zatim izmrvite feta sir i dodajte u tavu. Na kraju u sve dodajte razmućena jaja.

Poklopite i pržite još pet minuta!

Jelo se poslužuje toplo uz kruh i salatu po želji. Dobar tek! I dobar početak dana!

image

Feta sir neizostavni je dio miš-maša (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 15:54