Svatko od nas se ponekad zatekne u situaciji da ne zna što bi doručkovao a da bude brzo, ukusno i zdravo.
Dobrim rješenjem čini se miš-maš.
Riječ je o tradicionalnom bugarskom specijalitetu koji stanovnici te države Europske unije, poznate po kvalitetnom jogurtu i siru, rado jedu u bilo koje doba godine, naročito za doručak. Riječ je o zasitnome i zdravom obroku, punom proteina koji je nevjerojatno jednostavan i jeftin za pripremu.
Miš-maš se pravi od jaja, feta sira, rajčice, luka i pečene paprike. U receptu se koriste pečene, oguljene paprike, ali ako ih nemate, kao dobra zamjena poslužit će svježe, piše Žena.
Za miš-maš je potrebno:
1 kapula
7 žlica ulja
8 pečenih paprika (oko 500 grama)
250 grama rajčica iz konzerve
250 grama feta sira
6 jaja
Priprema:
Kapulu sitno nasjeckajte.
U veći lonac ulijte ulje i pričekajte da se zagrije. Dodajte kapulu i pržite ga dvije minute na srednjoj vatri.
Pečenu papriku narežite na kockice i dodajte na kapulu. Zatim pržite još tri do četiri minute na srednjoj vatri.
Dodajte rajčice i pirjajte dvije minute. Zatim izmrvite feta sir i dodajte u tavu. Na kraju u sve dodajte razmućena jaja.
Poklopite i pržite još pet minuta!
Jelo se poslužuje toplo uz kruh i salatu po želji. Dobar tek! I dobar početak dana!