StoryEditorOCM
Slanonektar zdravlja

Ledene kocke s omiljenim baršunastim voćem: donosimo najlakši recept za brz i sočan ljetni kolač i to bez pečenja!

Piše SD SPIZA
29. lipnja 2023. - 16:11

Ako ste ljubitelj voćnih kolača i torti onda je ovo recept upravo za vas! Riječ je o starinskoj poslastici koju ćete, ako već niste probali, obožavati. Ledene kocke s marelicama idealno su osvježenje za ljeto i kolač za druženje uz kavu. Biskvit od bijele čokolade i nadjev od pudinga super su kombinacija za laganu tortu koja će nestati u tren oka, a idealan je recept zato što ništa ne radite u pećnici! Uživajte!

Ledene kocke s marelicama

Biskvit:

1 l mlijeka
200 g griza
150 g šećera
100 g bijele čokolade
1 vanilin šećer

Nadjev:

500 ml mlijeka
150 g šećera
80 g pudinga od vanilije
2 vanilin šećera
400 ml vrhnja za šlag
400 g marelica

Priprema:

Pomiješajte mlijeko, šećer i griz. Kuhajte na laganoj vatri i miješajte sve dok se smjesa ne zgusne, a zatim maknite sa štednjaka i dodajte čokoladu. Miješajte sve dok se čokolada ne rastopi u smjesi. Kalup obložite prozirnom kuhinjskom folijom i utisnite je u sve rubove te ulijte smjesu u kalup. Stavite ga u frižider na hlađenje dok radite kremu.

Mlijeko, šećer i puding pomiješajte u većoj posudi. Pripazite da dobro sjedinite sve sastojke kako ne bi bilo grudvica. Kuhajte na laganoj vatri dok se sve ne zgusne neprestano miješajući. Kad je smjesa gotova sklonite je s vatre i prelijte u drugu posudu. Prekrijte smjesu prozirnom folijom pa ostavite da se hladi. Umutite šlag za vrhnje pa dodajte u rashlađeni puding. Sve dobro izmiksajte pa dodajte nasjeckane marelice i lagano promiješajte. 

Puding s marelicama izlijte u kalup i poravnajte. Stavite u frižider na hlađenje - otprilike 2 sata. Za kraj ukrasite nasjeckanim marelicama i još drugim voćem po želji te uživajte u ledenom kolaču uz kavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:36