StoryEditorOCM
Slanotko bi joj odolio?

Pita s mljevenim mesom za polizat prste: za uspjeh su zaslužna čak dva preljeva i posebna tehnika pečenja. Koje otkriće!

Piše Spiza SD
17. kolovoza 2023. - 18:17

Nekima ne pada napamet gnjaviti se s pripremom pita i bureka po ljetnim vrućinama, a neki bez takvih jela jednostavno ne mogu pa će se usprkos sparini pozabaviti pečenjem. I mora im se priznati da dobro čine, jer će dobro ispečena pita ili burek poslužiti kao slastan zalogaj čak i kad se ohlade.

Donosimo vam recept za jako dobru mesnu pitu kojem posebnost daju čak dva preljeva zahvaljujući kojima je izuzetno sočna i ukusna, a zanimljiv je i način na koji se peče.

Pita s mesom

Sastojci:

500 g kora za savijače
350 g mljevenog mesa
200 ml mineralne vode
200 ml jogurta
100 ml ulja
4 jaja
2 luka
sol, papar

Priprema: 

Nasjeckajte luk pa ga prodinstajte. Dodajte mu meso i pirjajte ga dok svo ne posmeđi. Začinite ga po želji i sklonite s vatre.

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.

Na dno posude u kojoj ćete peći pitu stavite malo ulja, na to stavite 4-5 kora, a na kore pola nadjeva od mesa i luka. Na to stavite sloj kora pa ostatak mesa i završite s ostatkom kora. Narežite pitu na kocke.

Pomiješajte mineralnu vodu, jogurt i ulje pa tim preljevom zalijte pitu preliti preko pite koju smo predhodno isekli na kocke. Potom razmutite jaja s malo soli pa prelijte prelko pite.

Ubacite pitu u pećnicu pa je pecite 10 minuta. Izvadite je i prekrijte folijm pa je vratite u pećnicu i smanjite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite 20-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:19