stdClass Object ( [id] => 1365122 [title] => U NY-u ima avio flotu, a ovih je dana po posebnom, slatkom zadatku stigla u Split. Njena priča više je nego zanimljiva [alias] => u-ny-u-ima-avio-flotu-a-ovih-je-dana-po-posebnom-slatkom-zadatku-stigla-u-split-njena-prica-vise-je-nego-zanimljiva [catid] => 485 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dobar dan, dragi putnici, vežite se, polijećemo! Boga pitaj koliko puta je tu rečenicu izgovorila Céline Lukic, nesvakidašnja pilotkinja hrvatskog podrijetla koja je baš ovih dana po specijalnom zadatku stigla u Split. Međutim, o kakvoj posebnoj misiji je riječ, o tome ćemo "pinkicu" kasnije...

Hajdemo u startu demistificirati zašto je Céline neobična pilotkinja. Pa prije svega zato što je vjerojatno iznimno rijetka, a dali bismo se kladiti, i jedina Hrvatica koja ima svoju avionsku flotu! I to u New Yorku, svjetskoj metropoli, koja je junakinji naše priče adresa proteklih trinaest godina.

---

---

---

image

Posljednjih šest godina bavi se komercijalnim letovima

Privatni Album
---

– Moj tata je bio pilot amater pa sam se tako i ja zaljubila u zrakoplovstvo, i to na svom prvom satu letenja. Iako sam počela letjeti u južnoj Francuskoj s tatinim prijateljem i instruktorom, sve svoje dozvole uspjela sam dobiti tek u New Yorku, i to desetljeće kasnije.

Težak rad, prilike i šanse koje sam iskoristila na najbolji mogući način omogućili su mi da izgradim uspješnu zrakoplovnu čarter-tvrtku. Naša flota sastoji se od tri aviona Pilatus PC-12, turboelisna zrakoplova proizvedena u Švicarskoj. Imamo manji klipni avion Cirrus SR-22 i dva helikoptera Robinson R-44. U procesu smo dodavanja i Citation Jeta – govori nam pilotkinja koja, po njezinim riječima, živi svoj san.

Komercijalna pilotkinja postala je prije šest godina, a od tada je, prema vlastitom priznanju, prevezla oko osam tisuća putnika. Svaka čast...

Odustala od fakulteta

No nije išlo baš sve glatko.

---

image

Teško je odoljeti...

Božidar Vukičević/Cropix
------
image

Francuska ekipa slastičara: Céline Prieur, Céline Lukic, Malik Bilbot i Manen Dupaty

Božidar Vukičević/Cropix
---

– Nakon srednje škole upisala sam pravni fakultet jer su roditelji htjeli da imam diplomu i bavim se nekim "finijim" i intelektualnim poslom. Htjeli su za mene sve najbolje, ali problem je što nisu mogli shvatiti da je za mene najbolje – ugostiteljstvo, preciznije slastičarstvo. U tome sam naprosto bila najbolja. Osim toga, rad u ugostiteljskoj industriji, znala sam još tada, omogućio bi mi da putujem, što sam i učinila kad sam napustila fakultet u Nici – otkriva Céline, koja je potom otišla živjeti u London, gdje je naučila engleski jezik. Zaposlila se u Monte Carlu, a zatim se preselila u Dubai. Potom je dobila posao u New Yorku, što je bio njezin dugogodišnji san.

S 30 godina odlučila je promijeniti karijeru; postala je pilotkinja...

Tako je Céline, kojoj je 37 godina tek, prošla država, svijeta i živjela na toliko adresa koliko prosječan Hrvat ne bi ni da živi još trideset i sedam života. Njezino životno, ali i poslovno iskustvo te radne navike i više su nego dojmljive. Živjela je u Francuskoj, Britaniji, Dubaiju... proputovala cijeli svijet, a sada je, eto, i Split na popisu onih mjesta na kojima je odlučila ostaviti svoj trag. I to – kulinarski.

Naime, prije nekoliko dana u Zagrebačkoj ulici otvorila je prvu "pravu" francusku pekarnicu – "Adélie Bakerie" – u našem gradu. O tome kako je uspjela povezati gastronomiju s letenjem, o njezinim korijenima, budućim planovima i najfinijim kolačima porazgovarali smo u šarmantnom objektu u kojem bismo najradije sve i očima smazali.

Stigli smo na Valentinovo, oko 13.30, a ona nam se odmah ispričala jer izgleda malo umorno. Od 2 ujutro radi... trebalo je ispeći i pripremiti sve one fine kreme. Nije da joj je za potribu, mislimo se, ali njoj je to, kaže nam, neopisiv gušt... Mislili smo post je, neće biti nikoga, no ispalo je da nismo bili u pravu. Sladili su se "brci"...

Raspričali smo se momentalno, bilo bi šteta da je kupci čekaju. Premda nije jedina u pekarnici, naravno. Uz nju, tu je i ostatak slastičarske ekipe – svi su Francuzi, što, jelte, i priliči autentičnoj francuskoj radnji.

Tata Hrvat, mama Francuskinja

---

image

Nije svaki kroasan isti

Privatni Album
---

– Tata mi je Hrvat, a mama Francuskinja. Nisam, nažalost, imala priliku posjetiti Hrvatsku kao dijete, ali sam je, srećom, otkrila kao odrasla osoba. Tata je želio pronaći idealno mjesto za sebe u Hrvatskoj kako bi ovdje proživio svoje umirovljeničke dane. Tada sam se upoznala s hrvatskom obalom, običajima, hranom... Malo je reći da sam oduševljena. Imamo kuću u Primoštenu, ali tata se vratio u Francusku.

Nakon 60 godina života tamo, shvatio je da mu nedostaje. Moram priznati kako volim svako mjesto u Hrvatskoj u kojem sam bila. Naravno da volim Split, ali Šibenik i Primošten posebno su mi u srcu jer sada već imam puno uspomena na taj kraj, a i stekla sam posebne prijatelje tamo – priča nam svestrana djevojka koja je odrasla u Francuskoj, gdje je njezina obitelj imala restoran. Ljubav prema kužinavanju prisutna je od malih nogu.

– Iako sam rođena u Bretanji, odrasla sam u Nici. Moj tata otvorio je prvu pizzeriju u Bretanji. Nekada smo živjeli iznad restorana, moj život zapravo se odvijao između kuhinje i blagovaonice jer sam sve slobodno vrijeme, čim bih se vratila iz škole, pomagala kuharima ili roditeljima – govori nam i ističe kako je ideju o otvaranju ovakvog objekta dobila u Primoštenu.

– Nisam mogla tamo pronaći svoje omiljene namirnice za doručak i onda sam osvijestila da bih možda ja mogla biti ta koja će prva otvoriti pekarnicu u kojoj će se nuditi pravi francuski baguette, minjoni, quiche Lorraine. Ideja je bila otvoriti to u Primoštenu, no to se pokazalo preizazovnim – nismo mogli pronaći dovoljno atraktivan prostor, pa smo se odlučili za Split – govori nam Céline, koju smo pitali na što će se najviše fokusirati, što će činiti forte njihove ponude. Ono po čemu se razlikuju već u startu jest francuski način pakiranja proizvoda. Sve je zavezano konopčićem, sve je nekako – šik!

---

image

Ovakvu vrstu ‘gljiva‘ svi vole

Privatni Album
------
image

U njihovim slasticama često ćete pronaći i voće

Privatni Album
---

– Fokusirani smo na korištenje sezonskog lokalnog svježeg voća i povrća, francuskog maslaca i francuskih recepata. Kroasani s maslacem, hrskavi baguetti i svi klasični francuski slatkiši kao što su éclair, macaron, flan i mille-feuilles su tu – kaže nam i predstavlja svoj tim: Céline Prieur, Malika Bilbota i Manon Dupaty. Za njih će reći da su iznimno talentirani, školovani i, što je u ovom poslu najvažnije, punokrvni su zaljubljenici u francuske slastice i kruh.

Francuskinje se ne debljaju

– Vrlo su iskusni i obrazovani, dio su naše priče koja se zakotrljala prije dvije godine i evo sad je napokon i realizirana – govori nam vrsna slastičarka, koja je jela u brojnim slastičarnicama diljem svijeta, no nigdje tako fino kao u slastičarnici "Apartment 4F" u Brooklynu.

– Znala bih se dignuti u zoru, voziti sat vremena, samo kako bih stigla prva kad otvore... To su posebni gušti. Premda, teško ćete pogriješiti ako uđete u bilo koju pekarnicu u Francuskoj – kaže nam i priznaje kako privatno ima jako malo vremena za izradu slastica, onako baš za svoju dušu. No kad stigne, onda se "baci" na crème brulée, čokoladni mousse i kraljevsku tortu!

Naša sugovornice je i vrlo fit, izgleda kao jedna od onih žena koje izbjegavaju u širokom luku sve što ima veze sa slatkim. A ona je po cijele dane okružena tisućama slasnih kalorija i – ništa. Kako joj uspijeva održavati idealnu težinu i istodobno jesti fine francuske kolače?

---

image

Malo slatkog, malo slanog

Privatni Album
---

– Sigurno sam se i ja udebljala isprobavajući sve ove naše recepte tijekom protekle godine. Šalu na stranu, naša kuhinja je bogata i kalorična, ali mislim da je tajna u tome što Francuzi imaju mjeru. Jedemo sve, ali u maloj količini. To je i moje pravilo. Osim toga, naša je hrana autentična i činimo sve da izbjegnemo aditive i konzervanse, za razliku od mnogih drugih zemalja u Europi. Eto, slijedite naš primjer...

---

image
Privatni Album
------
image
Privatni Album
---

---

Tehnike, recepti, sastojci - sve iz Francuske

– Naši proizvodi su uistinu ekskluzivni. Vodimo se izvornim francuskim receptima, francuskim tehnikama i koristimo uglavnom francuske sastojke. Tu su i le croque-monsieur i pan-bagnat, dva francuska tipična sendviča koja nikad nisam vidjela u Hrvatskoj. U Francuskoj koristimo puno maslaca u svemu, a to ćemo raditi i u "Adélie". Većina naših proizvoda dolazi iz Francuske, brašno, maslac te svi naši fini maloprodajni proizvodi poput čajeva i suhih kolačića. Ako uspijemo pronaći sličnu kvalitetu okusa, koristit ćemo lokalne proizvode – kazala nam je.

---

---

Voli voziti motor i čistiti kuću

Uz flotu i slastičarstvo, naša sugovornica pronađe vremena i za druge stvari.

– Volim raditi baš sve. Rad me čini sretnom. Osim letenja i kuhanja, volim igrati tenis, volim voziti motor i sređivati i čistiti po kući.

---

---

Osjećam se Amerikankom

Hrvatsko podrijetlo, odrastanje u Francuskoj, život u New Yorku... Osjeća li se Francuskinjom, Hrvaticom ili možda Amerikankom?

– Zapravo Amerikankom. Živim tamo posljednjih trinaest godina i za mene je to – to. Pronašla sam se u tamošnjem stilu života – poručuje.

---

---

JER ZAŠTO NE?

Već razmišlja o širenju

Radoholičarka kakva jest nema namjeru stati u Splitu, nego bi voljela da se "Adélie" proširi i na Zadar, Hvar, Dubrovnik, Zagreb. Možda jednog dana dođe i u Primošten.

---

---

KOLAČI ZA GUŠT

Avioni - ‘core business‘

– Slastičarstvom se bavim za svoj gušt, no moj "core" posao vezan je uz avione. Nažalost, neću moći ostati dugo u Splitu, ali dolazit ću. Važno je da se posao uhoda.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEMA IH PUNO OVAKVIH [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => NEMA IH PUNO OVAKVIH 2 0 7779 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-13 13:38:14 [created_by] => 3095 [created_by_alias] => Anita Matić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-18 21:04:37 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-02-18 21:04:17 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 485 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Hrana [menu-meta_keywords] => Hrana [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Priče [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Ima avio flotu u New Yorku, a u Splitu je otvorila francusku pekarnicu: 'A znate li zašto se Francuskinje ne debljaju?' [metadata] => robots= author= title=To je život! Ova Hrvatica je pilotkinja i ima avionsku flotu u New Yorku, stigla je u Split gdje je prva otvorila... page_title=To je život! Ova Hrvatica je pilotkinja i ima avionsku flotu u New Yorku, stigla je u Split gdje je prva otvorila... [metakey] => Céline Lukic, Hrvatica, slastičarka, francuska pekarnica, Adélie Bakerie, pilotkinja, avionska flota, Split, New York [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26607496.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26583388.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26577387.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26577384.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26577386.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26577387.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26583387.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26583389.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26583390.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26583391.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26583392.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26583393.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26583394.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26583395.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/13\/26583396.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Privatni Album","Privatni Album","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

S 30 godina odlu\u010dila je promijeniti karijeru<\/p>","

Posljednjih \u0161est godina bavi se komercijalnim letovima<\/p>","

Te\u0161ko je odoljeti...<\/p>","

Francuska ekipa slasti\u010dara: C\u00e9line Prieur, C\u00e9line Lukic, Malik Bilbot i Manen Dupaty<\/p>","","","","

\u2018Prava sam sretnica\u2018<\/p>","","

Nije svaki kroasan isti<\/p>","

Malo slatkog, malo slanog<\/p>","

Ovakvu vrstu \u2018gljiva\u2018 svi vole<\/p>","

U njihovim slasticama \u010desto \u0107ete prona\u0107i i vo\u0107e<\/p>","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","45:47","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","79:30","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26607496_1920.jpg":"1920x1080","k_26607496_1280.jpg":"1280x1280","k_26607496_1024.jpg":"1024x1024","k_26607496_640.jpg":"640x640","k_26607496_480.jpg":"480x480","k_26607496_340.jpg":"340x340","k_26607496_220.jpg":"220x220","o_26607496_1280.jpg":"1280x853","o_26607496_1024.jpg":"1024x682","o_26607496_640.jpg":"640x426","o_26607496_480.jpg":"480x320","o_26607496_340.jpg":"340x226","o_26607496_220.jpg":"220x146","h_26607496_1280.jpg":"1280x854","h_26607496_1024.jpg":"1024x683","h_26607496_640.jpg":"640x427","h_26607496_480.jpg":"480x320","h_26607496_340.jpg":"340x227","h_26607496_220.jpg":"220x147","pp_26607496_1280.jpg":"1280x1628","pp_26607496_1024.jpg":"1024x1303","pp_26607496_640.jpg":"640x814","pp_26607496_480.jpg":"480x611","pp_26607496_340.jpg":"340x432","pp_26607496_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1202x1600","hd_26583388_1920.jpg":"1920x1080","k_26583388_1280.jpg":"1280x1280","k_26583388_1024.jpg":"1024x1024","k_26583388_640.jpg":"640x640","k_26583388_480.jpg":"480x480","k_26583388_340.jpg":"340x340","k_26583388_220.jpg":"220x220","o_26583388_1280.jpg":"1280x1703","o_26583388_1024.jpg":"1024x1363","o_26583388_640.jpg":"640x851","o_26583388_480.jpg":"480x638","o_26583388_340.jpg":"340x452","o_26583388_220.jpg":"220x292","h_26583388_1280.jpg":"1280x854","h_26583388_1024.jpg":"1024x683","h_26583388_640.jpg":"640x427","h_26583388_480.jpg":"480x320","h_26583388_340.jpg":"340x227","h_26583388_220.jpg":"220x147","pp_26583388_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583388_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583388_640.jpg":"640x814","pp_26583388_480.jpg":"480x611","pp_26583388_340.jpg":"340x432","pp_26583388_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1304","hd_26577387_1920.jpg":"1920x1080","k_26577387_1280.jpg":"1280x1280","k_26577387_1024.jpg":"1024x1024","k_26577387_640.jpg":"640x640","k_26577387_480.jpg":"480x480","k_26577387_340.jpg":"340x340","k_26577387_220.jpg":"220x220","o_26577387_1280.jpg":"1280x869","o_26577387_1024.jpg":"1024x695","o_26577387_640.jpg":"640x434","o_26577387_480.jpg":"480x326","o_26577387_340.jpg":"340x230","o_26577387_220.jpg":"220x149","h_26577387_1280.jpg":"1280x854","h_26577387_1024.jpg":"1024x683","h_26577387_640.jpg":"640x427","h_26577387_480.jpg":"480x320","h_26577387_340.jpg":"340x227","h_26577387_220.jpg":"220x147","pp_26577387_1280.jpg":"1280x1628","pp_26577387_1024.jpg":"1024x1303","pp_26577387_640.jpg":"640x814","pp_26577387_480.jpg":"480x611","pp_26577387_340.jpg":"340x432","pp_26577387_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1190","hd_26577384_1920.jpg":"1920x1080","k_26577384_1280.jpg":"1280x1280","k_26577384_1024.jpg":"1024x1024","k_26577384_640.jpg":"640x640","k_26577384_480.jpg":"480x480","k_26577384_340.jpg":"340x340","k_26577384_220.jpg":"220x220","o_26577384_1280.jpg":"1280x793","o_26577384_1024.jpg":"1024x634","o_26577384_640.jpg":"640x396","o_26577384_480.jpg":"480x297","o_26577384_340.jpg":"340x210","o_26577384_220.jpg":"220x136","h_26577384_1280.jpg":"1280x854","h_26577384_1024.jpg":"1024x683","h_26577384_640.jpg":"640x427","h_26577384_480.jpg":"480x320","h_26577384_340.jpg":"340x227","h_26577384_220.jpg":"220x147","pp_26577384_1280.jpg":"1280x1628","pp_26577384_1024.jpg":"1024x1303","pp_26577384_640.jpg":"640x814","pp_26577384_480.jpg":"480x611","pp_26577384_340.jpg":"340x432","pp_26577384_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2799","hd_26577386_1920.jpg":"1920x1080","k_26577386_1280.jpg":"1280x1280","k_26577386_1024.jpg":"1024x1024","k_26577386_640.jpg":"640x640","k_26577386_480.jpg":"480x480","k_26577386_340.jpg":"340x340","k_26577386_220.jpg":"220x220","o_26577386_1280.jpg":"1280x1866","o_26577386_1024.jpg":"1024x1492","o_26577386_640.jpg":"640x933","o_26577386_480.jpg":"480x699","o_26577386_340.jpg":"340x495","o_26577386_220.jpg":"220x320","h_26577386_1280.jpg":"1280x854","h_26577386_1024.jpg":"1024x683","h_26577386_640.jpg":"640x427","h_26577386_480.jpg":"480x320","h_26577386_340.jpg":"340x227","h_26577386_220.jpg":"220x147","pp_26577386_1280.jpg":"1280x1628","pp_26577386_1024.jpg":"1024x1303","pp_26577386_640.jpg":"640x814","pp_26577386_480.jpg":"480x611","pp_26577386_340.jpg":"340x432","pp_26577386_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1304","hd_26577387_1920.jpg":"1920x1080","k_26577387_1280.jpg":"1280x1280","k_26577387_1024.jpg":"1024x1024","k_26577387_640.jpg":"640x640","k_26577387_480.jpg":"480x480","k_26577387_340.jpg":"340x340","k_26577387_220.jpg":"220x220","o_26577387_1280.jpg":"1280x869","o_26577387_1024.jpg":"1024x695","o_26577387_640.jpg":"640x434","o_26577387_480.jpg":"480x326","o_26577387_340.jpg":"340x230","o_26577387_220.jpg":"220x149","h_26577387_1280.jpg":"1280x854","h_26577387_1024.jpg":"1024x683","h_26577387_640.jpg":"640x427","h_26577387_480.jpg":"480x320","h_26577387_340.jpg":"340x227","h_26577387_220.jpg":"220x147","pp_26577387_1280.jpg":"1280x1628","pp_26577387_1024.jpg":"1024x1303","pp_26577387_640.jpg":"640x814","pp_26577387_480.jpg":"480x611","pp_26577387_340.jpg":"340x432","pp_26577387_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26583387_1920.jpg":"1920x1080","k_26583387_1280.jpg":"1280x1280","k_26583387_1024.jpg":"1024x1024","k_26583387_640.jpg":"640x640","k_26583387_480.jpg":"480x480","k_26583387_340.jpg":"340x340","k_26583387_220.jpg":"220x220","o_26583387_1280.jpg":"1280x1706","o_26583387_1024.jpg":"1024x1365","o_26583387_640.jpg":"640x853","o_26583387_480.jpg":"480x640","o_26583387_340.jpg":"340x453","o_26583387_220.jpg":"220x293","h_26583387_1280.jpg":"1280x854","h_26583387_1024.jpg":"1024x683","h_26583387_640.jpg":"640x427","h_26583387_480.jpg":"480x320","h_26583387_340.jpg":"340x227","h_26583387_220.jpg":"220x147","pp_26583387_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583387_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583387_640.jpg":"640x814","pp_26583387_480.jpg":"480x611","pp_26583387_340.jpg":"340x432","pp_26583387_220.jpg":"220x280"},{"size0":"960x1280","hd_26583389_1920.jpg":"1920x1080","k_26583389_1280.jpg":"1280x1280","k_26583389_1024.jpg":"1024x1024","k_26583389_640.jpg":"640x640","k_26583389_480.jpg":"480x480","k_26583389_340.jpg":"340x340","k_26583389_220.jpg":"220x220","o_26583389_1280.jpg":"1280x1706","o_26583389_1024.jpg":"1024x1365","o_26583389_640.jpg":"640x853","o_26583389_480.jpg":"480x640","o_26583389_340.jpg":"340x453","o_26583389_220.jpg":"220x293","h_26583389_1280.jpg":"1280x854","h_26583389_1024.jpg":"1024x683","h_26583389_640.jpg":"640x427","h_26583389_480.jpg":"480x320","h_26583389_340.jpg":"340x227","h_26583389_220.jpg":"220x147","pp_26583389_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583389_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583389_640.jpg":"640x814","pp_26583389_480.jpg":"480x611","pp_26583389_340.jpg":"340x432","pp_26583389_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26583390_1920.jpg":"1920x1080","k_26583390_1280.jpg":"1280x1280","k_26583390_1024.jpg":"1024x1024","k_26583390_640.jpg":"640x640","k_26583390_480.jpg":"480x480","k_26583390_340.jpg":"340x340","k_26583390_220.jpg":"220x220","o_26583390_1280.jpg":"1280x1706","o_26583390_1024.jpg":"1024x1365","o_26583390_640.jpg":"640x853","o_26583390_480.jpg":"480x640","o_26583390_340.jpg":"340x453","o_26583390_220.jpg":"220x293","h_26583390_1280.jpg":"1280x854","h_26583390_1024.jpg":"1024x683","h_26583390_640.jpg":"640x427","h_26583390_480.jpg":"480x320","h_26583390_340.jpg":"340x227","h_26583390_220.jpg":"220x147","pp_26583390_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583390_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583390_640.jpg":"640x814","pp_26583390_480.jpg":"480x611","pp_26583390_340.jpg":"340x432","pp_26583390_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26583391_1920.jpg":"1920x1080","k_26583391_1280.jpg":"1280x1280","k_26583391_1024.jpg":"1024x1024","k_26583391_640.jpg":"640x640","k_26583391_480.jpg":"480x480","k_26583391_340.jpg":"340x340","k_26583391_220.jpg":"220x220","o_26583391_1280.jpg":"1280x1706","o_26583391_1024.jpg":"1024x1365","o_26583391_640.jpg":"640x853","o_26583391_480.jpg":"480x640","o_26583391_340.jpg":"340x453","o_26583391_220.jpg":"220x293","h_26583391_1280.jpg":"1280x854","h_26583391_1024.jpg":"1024x683","h_26583391_640.jpg":"640x427","h_26583391_480.jpg":"480x320","h_26583391_340.jpg":"340x227","h_26583391_220.jpg":"220x147","pp_26583391_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583391_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583391_640.jpg":"640x814","pp_26583391_480.jpg":"480x611","pp_26583391_340.jpg":"340x432","pp_26583391_220.jpg":"220x280"},{"size0":"986x1233","hd_26583392_1920.jpg":"1920x1080","k_26583392_1280.jpg":"1280x1280","k_26583392_1024.jpg":"1024x1024","k_26583392_640.jpg":"640x640","k_26583392_480.jpg":"480x480","k_26583392_340.jpg":"340x340","k_26583392_220.jpg":"220x220","o_26583392_1280.jpg":"1280x1600","o_26583392_1024.jpg":"1024x1280","o_26583392_640.jpg":"640x800","o_26583392_480.jpg":"480x600","o_26583392_340.jpg":"340x425","o_26583392_220.jpg":"220x275","h_26583392_1280.jpg":"1280x854","h_26583392_1024.jpg":"1024x683","h_26583392_640.jpg":"640x427","h_26583392_480.jpg":"480x320","h_26583392_340.jpg":"340x227","h_26583392_220.jpg":"220x147","pp_26583392_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583392_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583392_640.jpg":"640x814","pp_26583392_480.jpg":"480x611","pp_26583392_340.jpg":"340x432","pp_26583392_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1105x1600","hd_26583393_1920.jpg":"1920x1080","k_26583393_1280.jpg":"1280x1280","k_26583393_1024.jpg":"1024x1024","k_26583393_640.jpg":"640x640","k_26583393_480.jpg":"480x480","k_26583393_340.jpg":"340x340","k_26583393_220.jpg":"220x220","o_26583393_1280.jpg":"1280x1853","o_26583393_1024.jpg":"1024x1482","o_26583393_640.jpg":"640x926","o_26583393_480.jpg":"480x695","o_26583393_340.jpg":"340x492","o_26583393_220.jpg":"220x318","h_26583393_1280.jpg":"1280x854","h_26583393_1024.jpg":"1024x683","h_26583393_640.jpg":"640x427","h_26583393_480.jpg":"480x320","h_26583393_340.jpg":"340x227","h_26583393_220.jpg":"220x147","pp_26583393_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583393_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583393_640.jpg":"640x814","pp_26583393_480.jpg":"480x611","pp_26583393_340.jpg":"340x432","pp_26583393_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26583394_1920.jpg":"1920x1080","k_26583394_1280.jpg":"1280x1280","k_26583394_1024.jpg":"1024x1024","k_26583394_640.jpg":"640x640","k_26583394_480.jpg":"480x480","k_26583394_340.jpg":"340x340","k_26583394_220.jpg":"220x220","o_26583394_1280.jpg":"1280x1706","o_26583394_1024.jpg":"1024x1365","o_26583394_640.jpg":"640x853","o_26583394_480.jpg":"480x640","o_26583394_340.jpg":"340x453","o_26583394_220.jpg":"220x293","h_26583394_1280.jpg":"1280x854","h_26583394_1024.jpg":"1024x683","h_26583394_640.jpg":"640x427","h_26583394_480.jpg":"480x320","h_26583394_340.jpg":"340x227","h_26583394_220.jpg":"220x147","pp_26583394_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583394_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583394_640.jpg":"640x814","pp_26583394_480.jpg":"480x611","pp_26583394_340.jpg":"340x432","pp_26583394_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1250","hd_26583395_1920.jpg":"1920x1080","k_26583395_1280.jpg":"1280x1280","k_26583395_1024.jpg":"1024x1024","k_26583395_640.jpg":"640x640","k_26583395_480.jpg":"480x480","k_26583395_340.jpg":"340x340","k_26583395_220.jpg":"220x220","o_26583395_1280.jpg":"1280x1000","o_26583395_1024.jpg":"1024x800","o_26583395_640.jpg":"640x500","o_26583395_480.jpg":"480x375","o_26583395_340.jpg":"340x265","o_26583395_220.jpg":"220x171","h_26583395_1280.jpg":"1280x854","h_26583395_1024.jpg":"1024x683","h_26583395_640.jpg":"640x427","h_26583395_480.jpg":"480x320","h_26583395_340.jpg":"340x227","h_26583395_220.jpg":"220x147","pp_26583395_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583395_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583395_640.jpg":"640x814","pp_26583395_480.jpg":"480x611","pp_26583395_340.jpg":"340x432","pp_26583395_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26583396_1920.jpg":"1920x1080","k_26583396_1280.jpg":"1280x1280","k_26583396_1024.jpg":"1024x1024","k_26583396_640.jpg":"640x640","k_26583396_480.jpg":"480x480","k_26583396_340.jpg":"340x340","k_26583396_220.jpg":"220x220","o_26583396_1280.jpg":"1280x1706","o_26583396_1024.jpg":"1024x1365","o_26583396_640.jpg":"640x853","o_26583396_480.jpg":"480x640","o_26583396_340.jpg":"340x453","o_26583396_220.jpg":"220x293","h_26583396_1280.jpg":"1280x854","h_26583396_1024.jpg":"1024x683","h_26583396_640.jpg":"640x427","h_26583396_480.jpg":"480x320","h_26583396_340.jpg":"340x227","h_26583396_220.jpg":"220x147","pp_26583396_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583396_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583396_640.jpg":"640x814","pp_26583396_480.jpg":"480x611","pp_26583396_340.jpg":"340x432","pp_26583396_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [description] => [parent] => 483 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"483","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15045072 Threads: 2 Questions: 3154527638 Slow queries: 7045841 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235045112 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [parent] => 483 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) ) [link] => /mozaik/spiza/price/u-ny-u-ima-avio-flotu-a-ovih-je-dana-po-posebnom-slatkom-zadatku-stigla-u-split-njena-prica-vise-je-nego-zanimljiva-1365122 [printLink] => /mozaik/spiza/price/u-ny-u-ima-avio-flotu-a-ovih-je-dana-po-posebnom-slatkom-zadatku-stigla-u-split-njena-prica-vise-je-nego-zanimljiva-1365122?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 748360 [name] => Céline Lukic [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-16 16:19:58 [main_article_id] => 0 [alias] => celine-lukic [link] => /tag/celine-lukic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 458663 [name] => Hrvatica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatica [link] => /tag/hrvatica ) [2] => stdClass Object ( [id] => 401333 [name] => slastičarka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slasticarka [link] => /tag/slasticarka ) [3] => stdClass Object ( [id] => 466679 [name] => francuska pekarnica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => francuska-pekarnica [link] => /tag/francuska-pekarnica ) [4] => stdClass Object ( [id] => 748361 [name] => Adélie Bakerie [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-16 16:19:58 [main_article_id] => 0 [alias] => adelie-bakerie [link] => /tag/adelie-bakerie ) [5] => stdClass Object ( [id] => 271347 [name] => pilotkinja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pilotkinja [link] => /tag/pilotkinja ) [6] => stdClass Object ( [id] => 748362 [name] => avionska flota [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-16 16:19:58 [main_article_id] => 0 [alias] => avionska-flota [link] => /tag/avionska-flota ) [7] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) [8] => stdClass Object ( [id] => 334857 [name] => new york [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => new-york [link] => /tag/new-york ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEMA IH PUNO OVAKVIH [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => U NY-u ima avio flotu, a ovih je dana po posebnom, slatkom zadatku stigla u Split. Njena priča više je nego zanimljiva [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3095 [name] => Anita Matić [username] => anita-mati [email] => anita-mati@sd.hr [password] => $2y$10$GjpBtNa.YRMDPnrRjunSLO2dRI1pWs.zFfgFXxSc2DO6OWvNbQp1K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anita-matic-3095 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1613 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ceaf3f62415cf4b539552b7ff1377124?s=100&default=https%3A%2F%2Fzdravlje.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26607496.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Privatni Album [mainImageDesc] =>

S 30 godina odlučila je promijeniti karijeru

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26607496.jpg [title] =>

S 30 godina odlučila je promijeniti karijeru

Privatni Album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26583388.jpg [title] =>

Posljednjih šest godina bavi se komercijalnim letovima

Privatni Album ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26577387.jpg [title] =>

Teško je odoljeti...

Božidar Vukičević/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26577384.jpg [title] =>

Francuska ekipa slastičara: Céline Prieur, Céline Lukic, Malik Bilbot i Manen Dupaty

Božidar Vukičević/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26577386.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26577387.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26583387.jpg [title] => Privatni Album ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26583389.jpg [title] =>

‘Prava sam sretnica‘

Privatni Album ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26583390.jpg [title] => Privatni Album ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26583391.jpg [title] =>

Nije svaki kroasan isti

Privatni Album ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26583392.jpg [title] =>

Malo slatkog, malo slanog

Privatni Album ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26583393.jpg [title] =>

Ovakvu vrstu ‘gljiva‘ svi vole

Privatni Album ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26583394.jpg [title] =>

U njihovim slasticama često ćete pronaći i voće

Privatni Album ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26583395.jpg [title] => Privatni Album ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/13/26583396.jpg [title] => Privatni Album ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dobar dan, dragi putnici, vežite se, polijećemo! Boga pitaj koliko puta je tu rečenicu izgovorila Céline Lukic, nesvakidašnja pilotkinja hrvatskog podrijetla koja je baš ovih dana po specijalnom zadatku stigla u Split. Međutim, o kakvoj posebnoj misiji je riječ, o tome ćemo "pinkicu" kasnije...

Hajdemo u startu demistificirati zašto je Céline neobična pilotkinja. Pa prije svega zato što je vjerojatno iznimno rijetka, a dali bismo se kladiti, i jedina Hrvatica koja ima svoju avionsku flotu! I to u New Yorku, svjetskoj metropoli, koja je junakinji naše priče adresa proteklih trinaest godina.

---

---

---

image

Posljednjih šest godina bavi se komercijalnim letovima

Privatni Album
---

– Moj tata je bio pilot amater pa sam se tako i ja zaljubila u zrakoplovstvo, i to na svom prvom satu letenja. Iako sam počela letjeti u južnoj Francuskoj s tatinim prijateljem i instruktorom, sve svoje dozvole uspjela sam dobiti tek u New Yorku, i to desetljeće kasnije.

Težak rad, prilike i šanse koje sam iskoristila na najbolji mogući način omogućili su mi da izgradim uspješnu zrakoplovnu čarter-tvrtku. Naša flota sastoji se od tri aviona Pilatus PC-12, turboelisna zrakoplova proizvedena u Švicarskoj. Imamo manji klipni avion Cirrus SR-22 i dva helikoptera Robinson R-44. U procesu smo dodavanja i Citation Jeta – govori nam pilotkinja koja, po njezinim riječima, živi svoj san.

Komercijalna pilotkinja postala je prije šest godina, a od tada je, prema vlastitom priznanju, prevezla oko osam tisuća putnika. Svaka čast...

Odustala od fakulteta

No nije išlo baš sve glatko.

---

image

Teško je odoljeti...

Božidar Vukičević/Cropix
------
image

Francuska ekipa slastičara: Céline Prieur, Céline Lukic, Malik Bilbot i Manen Dupaty

Božidar Vukičević/Cropix
---

– Nakon srednje škole upisala sam pravni fakultet jer su roditelji htjeli da imam diplomu i bavim se nekim "finijim" i intelektualnim poslom. Htjeli su za mene sve najbolje, ali problem je što nisu mogli shvatiti da je za mene najbolje – ugostiteljstvo, preciznije slastičarstvo. U tome sam naprosto bila najbolja. Osim toga, rad u ugostiteljskoj industriji, znala sam još tada, omogućio bi mi da putujem, što sam i učinila kad sam napustila fakultet u Nici – otkriva Céline, koja je potom otišla živjeti u London, gdje je naučila engleski jezik. Zaposlila se u Monte Carlu, a zatim se preselila u Dubai. Potom je dobila posao u New Yorku, što je bio njezin dugogodišnji san.

S 30 godina odlučila je promijeniti karijeru; postala je pilotkinja...

Tako je Céline, kojoj je 37 godina tek, prošla država, svijeta i živjela na toliko adresa koliko prosječan Hrvat ne bi ni da živi još trideset i sedam života. Njezino životno, ali i poslovno iskustvo te radne navike i više su nego dojmljive. Živjela je u Francuskoj, Britaniji, Dubaiju... proputovala cijeli svijet, a sada je, eto, i Split na popisu onih mjesta na kojima je odlučila ostaviti svoj trag. I to – kulinarski.

Naime, prije nekoliko dana u Zagrebačkoj ulici otvorila je prvu "pravu" francusku pekarnicu – "Adélie Bakerie" – u našem gradu. O tome kako je uspjela povezati gastronomiju s letenjem, o njezinim korijenima, budućim planovima i najfinijim kolačima porazgovarali smo u šarmantnom objektu u kojem bismo najradije sve i očima smazali.

Stigli smo na Valentinovo, oko 13.30, a ona nam se odmah ispričala jer izgleda malo umorno. Od 2 ujutro radi... trebalo je ispeći i pripremiti sve one fine kreme. Nije da joj je za potribu, mislimo se, ali njoj je to, kaže nam, neopisiv gušt... Mislili smo post je, neće biti nikoga, no ispalo je da nismo bili u pravu. Sladili su se "brci"...

Raspričali smo se momentalno, bilo bi šteta da je kupci čekaju. Premda nije jedina u pekarnici, naravno. Uz nju, tu je i ostatak slastičarske ekipe – svi su Francuzi, što, jelte, i priliči autentičnoj francuskoj radnji.

Tata Hrvat, mama Francuskinja

---

image

Nije svaki kroasan isti

Privatni Album
---

– Tata mi je Hrvat, a mama Francuskinja. Nisam, nažalost, imala priliku posjetiti Hrvatsku kao dijete, ali sam je, srećom, otkrila kao odrasla osoba. Tata je želio pronaći idealno mjesto za sebe u Hrvatskoj kako bi ovdje proživio svoje umirovljeničke dane. Tada sam se upoznala s hrvatskom obalom, običajima, hranom... Malo je reći da sam oduševljena. Imamo kuću u Primoštenu, ali tata se vratio u Francusku.

Nakon 60 godina života tamo, shvatio je da mu nedostaje. Moram priznati kako volim svako mjesto u Hrvatskoj u kojem sam bila. Naravno da volim Split, ali Šibenik i Primošten posebno su mi u srcu jer sada već imam puno uspomena na taj kraj, a i stekla sam posebne prijatelje tamo – priča nam svestrana djevojka koja je odrasla u Francuskoj, gdje je njezina obitelj imala restoran. Ljubav prema kužinavanju prisutna je od malih nogu.

– Iako sam rođena u Bretanji, odrasla sam u Nici. Moj tata otvorio je prvu pizzeriju u Bretanji. Nekada smo živjeli iznad restorana, moj život zapravo se odvijao između kuhinje i blagovaonice jer sam sve slobodno vrijeme, čim bih se vratila iz škole, pomagala kuharima ili roditeljima – govori nam i ističe kako je ideju o otvaranju ovakvog objekta dobila u Primoštenu.

– Nisam mogla tamo pronaći svoje omiljene namirnice za doručak i onda sam osvijestila da bih možda ja mogla biti ta koja će prva otvoriti pekarnicu u kojoj će se nuditi pravi francuski baguette, minjoni, quiche Lorraine. Ideja je bila otvoriti to u Primoštenu, no to se pokazalo preizazovnim – nismo mogli pronaći dovoljno atraktivan prostor, pa smo se odlučili za Split – govori nam Céline, koju smo pitali na što će se najviše fokusirati, što će činiti forte njihove ponude. Ono po čemu se razlikuju već u startu jest francuski način pakiranja proizvoda. Sve je zavezano konopčićem, sve je nekako – šik!

---

image

Ovakvu vrstu ‘gljiva‘ svi vole

Privatni Album
------
image

U njihovim slasticama često ćete pronaći i voće

Privatni Album
---

– Fokusirani smo na korištenje sezonskog lokalnog svježeg voća i povrća, francuskog maslaca i francuskih recepata. Kroasani s maslacem, hrskavi baguetti i svi klasični francuski slatkiši kao što su éclair, macaron, flan i mille-feuilles su tu – kaže nam i predstavlja svoj tim: Céline Prieur, Malika Bilbota i Manon Dupaty. Za njih će reći da su iznimno talentirani, školovani i, što je u ovom poslu najvažnije, punokrvni su zaljubljenici u francuske slastice i kruh.

Francuskinje se ne debljaju

– Vrlo su iskusni i obrazovani, dio su naše priče koja se zakotrljala prije dvije godine i evo sad je napokon i realizirana – govori nam vrsna slastičarka, koja je jela u brojnim slastičarnicama diljem svijeta, no nigdje tako fino kao u slastičarnici "Apartment 4F" u Brooklynu.

– Znala bih se dignuti u zoru, voziti sat vremena, samo kako bih stigla prva kad otvore... To su posebni gušti. Premda, teško ćete pogriješiti ako uđete u bilo koju pekarnicu u Francuskoj – kaže nam i priznaje kako privatno ima jako malo vremena za izradu slastica, onako baš za svoju dušu. No kad stigne, onda se "baci" na crème brulée, čokoladni mousse i kraljevsku tortu!

Naša sugovornice je i vrlo fit, izgleda kao jedna od onih žena koje izbjegavaju u širokom luku sve što ima veze sa slatkim. A ona je po cijele dane okružena tisućama slasnih kalorija i – ništa. Kako joj uspijeva održavati idealnu težinu i istodobno jesti fine francuske kolače?

---

image

Malo slatkog, malo slanog

Privatni Album
---

– Sigurno sam se i ja udebljala isprobavajući sve ove naše recepte tijekom protekle godine. Šalu na stranu, naša kuhinja je bogata i kalorična, ali mislim da je tajna u tome što Francuzi imaju mjeru. Jedemo sve, ali u maloj količini. To je i moje pravilo. Osim toga, naša je hrana autentična i činimo sve da izbjegnemo aditive i konzervanse, za razliku od mnogih drugih zemalja u Europi. Eto, slijedite naš primjer...

---

image
Privatni Album
------
image
Privatni Album
---

---

Tehnike, recepti, sastojci - sve iz Francuske

– Naši proizvodi su uistinu ekskluzivni. Vodimo se izvornim francuskim receptima, francuskim tehnikama i koristimo uglavnom francuske sastojke. Tu su i le croque-monsieur i pan-bagnat, dva francuska tipična sendviča koja nikad nisam vidjela u Hrvatskoj. U Francuskoj koristimo puno maslaca u svemu, a to ćemo raditi i u "Adélie". Većina naših proizvoda dolazi iz Francuske, brašno, maslac te svi naši fini maloprodajni proizvodi poput čajeva i suhih kolačića. Ako uspijemo pronaći sličnu kvalitetu okusa, koristit ćemo lokalne proizvode – kazala nam je.

---

---

Voli voziti motor i čistiti kuću

Uz flotu i slastičarstvo, naša sugovornica pronađe vremena i za druge stvari.

– Volim raditi baš sve. Rad me čini sretnom. Osim letenja i kuhanja, volim igrati tenis, volim voziti motor i sređivati i čistiti po kući.

---

---

Osjećam se Amerikankom

Hrvatsko podrijetlo, odrastanje u Francuskoj, život u New Yorku... Osjeća li se Francuskinjom, Hrvaticom ili možda Amerikankom?

– Zapravo Amerikankom. Živim tamo posljednjih trinaest godina i za mene je to – to. Pronašla sam se u tamošnjem stilu života – poručuje.

---

---

JER ZAŠTO NE?

Već razmišlja o širenju

Radoholičarka kakva jest nema namjeru stati u Splitu, nego bi voljela da se "Adélie" proširi i na Zadar, Hvar, Dubrovnik, Zagreb. Možda jednog dana dođe i u Primošten.

---

---

KOLAČI ZA GUŠT

Avioni - ‘core business‘

– Slastičarstvom se bavim za svoj gušt, no moj "core" posao vezan je uz avione. Nažalost, neću moći ostati dugo u Splitu, ali dolazit ću. Važno je da se posao uhoda.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Privatni Album Privatni Album Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album
Privatni Album

S 30 godina odlučila je promijeniti karijeru

Privatni Album

Posljednjih šest godina bavi se komercijalnim letovima

Božidar Vukičević/Cropix

Teško je odoljeti...

Božidar Vukičević/Cropix

Francuska ekipa slastičara: Céline Prieur, Céline Lukic, Malik Bilbot i Manen Dupaty

Privatni Album

‘Prava sam sretnica‘

Privatni Album

Nije svaki kroasan isti

Privatni Album

Malo slatkog, malo slanog

Privatni Album

Ovakvu vrstu ‘gljiva‘ svi vole

Privatni Album

U njihovim slasticama često ćete pronaći i voće

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/spiza/price/u-ny-u-ima-avio-flotu-a-ovih-je-dana-po-posebnom-slatkom-zadatku-stigla-u-split-njena-prica-vise-je-nego-zanimljiva-1365122 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=3a0947a0d79c5dcee4b4f2f0394c475929bc187d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=U+NY-u+ima+avio+flotu%2C+a+ovih+je+dana+po+posebnom%2C+slatkom+zadatku+stigla+u+Split.+Njena+pri%C4%8Da+vi%C5%A1e+je+nego+zanimljiva&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fu-ny-u-ima-avio-flotu-a-ovih-je-dana-po-posebnom-slatkom-zadatku-stigla-u-split-njena-prica-vise-je-nego-zanimljiva-1365122 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fu-ny-u-ima-avio-flotu-a-ovih-je-dana-po-posebnom-slatkom-zadatku-stigla-u-split-njena-prica-vise-je-nego-zanimljiva-1365122 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEMA IH PUNO OVAKVIH [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
PričeNEMA IH PUNO OVAKVIH

U NY-u ima avio flotu, a ovih je dana po posebnom, slatkom zadatku stigla u Split. Njena priča više je nego zanimljiva

Piše Anita Matić
18. veljače 2024. - 22:04

Dobar dan, dragi putnici, vežite se, polijećemo! Boga pitaj koliko puta je tu rečenicu izgovorila Céline Lukic, nesvakidašnja pilotkinja hrvatskog podrijetla koja je baš ovih dana po specijalnom zadatku stigla u Split. Međutim, o kakvoj posebnoj misiji je riječ, o tome ćemo "pinkicu" kasnije...

Hajdemo u startu demistificirati zašto je Céline neobična pilotkinja. Pa prije svega zato što je vjerojatno iznimno rijetka, a dali bismo se kladiti, i jedina Hrvatica koja ima svoju avionsku flotu! I to u New Yorku, svjetskoj metropoli, koja je junakinji naše priče adresa proteklih trinaest godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 14:22